Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
90 okunma sayısı pazarcım vay sen bu hallere dusecek adammıydın. Yemez artık. İnsanlar yenilik istiyor. bu şirin tontoş abi numaralarını kimse yemiyor artık. Geliştir kendini.
bencede geliştirsin.. hemeroid amartisör taktırsın.. helezonik miydi yoksa..
ato sen bilirsin neydi şu meşhur amortisör
buraların tadı yok.. egleneyce gelin..
koni amortisör
gazlı paşam, istediğin gibi ayarda veriyorsun...
pazarbey , avensis in en düşük donanımlısı 38-39 lira sonuçta .gerçi onun bile donanımı çok çok iyi. ama 39 liraya corolla nın elegantı filan alınır . yani daha fazla donanımlısını alırsın.
motorları aynı diye biliyorum . servisin bana dediği şöyle , yağını suyunu değiştirirsin , servise uğramazsın . boş boş yatıyoruz serviste .
ben olsam corollanın otomatik vitesini alırım , çok çok keyifli araç . vitesi dreksiyondan değiştiriyorsun . büyükşehir trafiğinde bacağın ağrımıyor.
Jetta ya da bakabilirsin .
Megane filan düşünme bence.
Bu nasıl Pazar amca... Hem otomatik hem dizel...
bufalo jetta dedin aklıma geldi. geçen istanubl yolunda şaşmaz köprüsünü geçtikten sonraki petrol ofisinin orda bir kaza gördükm. biz varmadan 5-10 dakika önce olmuş. jetta'nın teki po'nin refüjüne çarpmış. araba en sağ şeritte ön dağınık vaziyette, arabanın motoru en sol şeritte duruyordu. nasıl olduğunu anlamadık. büyük ihtimalle alttan çarpmanın etkisiyle motor fırlamış yerinden. çok ilginçti. şöförü yerde yatmış bağırıyordu.
yolu düşen olursa o petrol ofisinin çalışanlarına sorsun nasıl olduğunu. gidersem sorcam çok merak ediyorum halen.
arabayı başkası sürse fotoğraf çekicektim de polis durdurmadı.
bu arada, pazarbey nası kırdın kol dayama yerini arabanın. çok merak ettim
Eraycanlı, ben de Samsun-Ünye yolunda bir kaza gördüm ,
Araç şahin mi kartal mı karar vermedim . Gerisini sen düşün artık .
İnşallah araçta 1 kişi vardır dedim kendi kendime , ama 6 kişilermiş
Yabancı araçlarda ölüm yaşanmaz demek çok yanlış olur elbette . Ama yine de çok vahim bir kaza olmadıkça , ve aşırı hız yapılmadıkça yabancı araçlarda kurtulma şansı çok daha fazla .
Allah şahin ,kartal gibi araçları senelerce lüks daire fiyatına satanlardan hesap sorar elbette ....
haklısın pufalokum..
ama bende susurlukta bi kaza gördüm.. araba zırhlıydı bide.. düşün yani.. içinden bi kişimi ne sağ çıkmıştı..
yolun sonu geldiyse.. ister yabancıya bin ister el arabasına..
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas