Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
Ne giymedin madem,kaç günden beri yazıyorum hava şu bu diye 2 derece diye..Bizde otobosa biniyoruz halkla iç içe gali,, bizi lodos çarpıyor burada, bir de klima dandik klimalar..
TAkımın altına nasıl giyersin emmi. Takım için camil botum var. Artık onu giyerim ben.
emmiler, araba alım sorunsalını topic açmadan ve keza gizliden hallettim gibi.
keza pazartesi yeni cliyo otamatik vitesi teslim alıyoruz netekim mukabili.
madem araba alacak kadar paran vardı da niye üç senedir borcunu ödemiyon diye iç geçiren akrabalara da diyeceğim var.
keza akrabaemmiler arabayı para ile almıyorum. alacak mukabili dava vekalet ücreti kapsamında trampa mertebesinde.
keza bu sabah cendere yolundan levente çıkar iken seyrantepe mevkii mıntıkasında bir minibüse arkadan çarptım. keza trafik yoğun dur kalklı ve hız düşük idi.
öndeki minibüsün fren lambasımı yanmıyordu da o kadar geç frene bastım anlamadım.
ya benim marşal lastikler iyi tutunmuyor.
ya yola tereyağı dökülmüş idi kaydı.
abs devreye girsede son lokmada minibüsün arka tampona daldık.
keza hasar yok idi. benim plakalık kırıldı ve plaka yamuldu.
minibüsten üç çam yarması birden indi ve kirli sakallı idiler.
keza ben tek çam yarması olarak çok zarif kaldım emmilerin yanında.
dördümüz birden araçların çarpışma temas noktalarına baktık on saniye kadar.
keza birbirimize tek kelime bile etmeden geri bindik gittik araçlara.
ben corsaya onlar minibüse tabiki. herkes kendi aracına yani.
yani türkçesi iyi sopa yidin. hayırlı olsun arabanda.
hayrına birisi benim matruşkayı yaksada alsam kaskodan parasını. gidip pejo 5008 alsam. keza 52 bin mukabili.
yav emmi pejo 5008 in olayını da anlamadım.
arabayı neye benzetmeye çalışsan ona benzemiyor.
keza hiçbirşeye benzemiyor.
içinede binmiş orasını burasını ellemiş idim bir ara. lakin taciz ve tasaddi mertebesinde değil kalite kontrol mantalitesiyle.
emmi arabayı kendime almadım. keza corsadan şaşmam ben. mercedes verseler değişmem 84 model.
emmi 5008 tam bana göre. buyurduğun gibi hiçbişeye benzememekte.
lakun süper alet emmi. özelliklerde güzel.
pardon emmi benim dediğim 5008 değil imiş.
bu yine iyi.
bunun daha bir tipsiz kişiliksiz karaktersiz bir versiyonu var idi.
3008 sekiz olabilir.
evet bunun kenarlarından bastırılmış hali emmi.
bak emmi bunda cama vermekte hızı mızı.
bmw de var idi emmi bu özellik.
keza head up display diye geçmekte ismi.
lakin bu özellik olsa olsa 5008 in en donanımlı üst versiyonunda vardır.
lakin boş alman arabalarına yüz milyar vermektense
full donanımlı fransız almak iyidir.
keza tamirci cihetinde karşılıklı aşk nisbetinde bir pejo ve citroen sevgisi var. en iyi müşteriler onlar imiş.
birde yeni megane steyşına bak emmi. keza hiç steyşına da benzemiyor araba.
Evet emmi duymuşidim bende tamirci mukabilini. Bu bakımdan uzak doğu arabaları en iyisi. Özellikle caponlar. Servisler batma mertebesinde imiş.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas