pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ne oldu gene, arabayı satılığa mı çıkardın,ne..?

Tarih: 12 Eylül 2009, 02:38 - İp: 195.***.**2.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yoo karantisi bitinceye kadan pinerim. Sonra satıp merseles c180 k alırım Allah nasip ederse.

Tarih: 12 Eylül 2009, 11:13 - İp: 88.***.**8.109
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

hayel kurmak güzel bişey. devam et hacıbey.

Tarih: 12 Eylül 2009, 13:49 - İp: 88.***.**4.6
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

hayal kurmak ve hayallerin peşinden koşmak güzelde..
ünlü bir çinçin atasözü derki
hayal içinde yaşayan yok içinde ölür....

ondört onbeşbin liraya ikibindört ikibinbeş ford konnekler var..
vergisi biraz fazla gibi ama yakıt olaraktan 170-200 arası yakar diyollar..

yoksa senic III kasa çıktı çıkacak diyolar...
bi yandan ekonomik manevra kabileyitini konuşturmak var..
diğer yanda "ulen dünyaya bi dahamı gelcem be hacı" durumu var..

Tarih: 12 Eylül 2009, 14:12 - İp: 85.***.**9.35
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben senin pindiğin arabadan bi üst sınıf arabaya pindiğime göre ben daha yakınım hayallerime.
Eğer sen bi gün iyi bi araba alırsan o zaman kıyarım canıma.
Roko sahurda içtinmi yoğsam sen.

Tarih: 12 Eylül 2009, 21:37 - İp: 88.***.**7.61
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Emmi GM arabasını iki ay kullanıp beğenmeyene parasını geri verip arabayı alıyormuş tekrar geri..Belli markalarda ama..GM patentli olacak araçlar..

Gördün değil mi selden çıkan sudan çıkarılan araçların hâlini emmi..

Eskiden denize boğazda pek çok araç uçardı, sevgilisi ile gidenler geri fites yirine ileri fitese dakardı [direksiyondan fitesliler] cummp denizin dibine..
Sonrasında denizden o araçlar çıkınca hiç bişi olmamış gibi çıkardı araçlar pırıl pırıl, demekki kaporta mukabili hepsi sağlam idi tavanları bilem çökmezdi, şimdi yamsassı beyirutta bomba yimiş gibi çıkıyor arabalar sağdan soldan dipten de çıksa,sürüklense bile,, ne varsa eskilerde var imiş meğersem..

Bak benim galerimdeki biyazıt meydanında çekilen eski polis arabaları mesela, onlar pek sağlam idi işte..Dolmuş taksi olarakta kullanılıyordu yıllarca İst'da..
Birde çektiğim o araba tepesine çıkan kadillaklı kız resimindeki araçta sağlamdır..

Tarih: 14 Eylül 2009, 04:40 - İp: 195.***.**2.201
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Abi denize uçmakla sele kapılmak birmi. Bİrisi beyrutta bomba yemeye eş. Tabi yamulacak.

Tarih: 14 Eylül 2009, 05:13 - İp: 85.***.**6.139
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bir emmi, ikiside acaip basınç yiyor fizik mantalitesi gereği..
Sen de dalsana bir suya veya denize veya havuza da gör bak basıncı, dene bak bir anlarsın, yani..
Sel de darbeli geliyor ve sürükleyip o basınçla yamultuyor konserve gibi elementi, dibe giden de aynı olaya maruz kalıyor keza denizde gölde vb yerde emmi..

Tarih: 14 Eylül 2009, 05:16 - İp: 195.***.**2.201
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAv abi sizdede açılmıyormu site. 10 kere deniyorum bi kere açılıyo. Sanırım bizim hatlarda var bi nane.
Aynen dediğin gibi .Koca tırları bile oyuncak gibi savuran arabaya ne yapmaz.

Tarih: 14 Eylül 2009, 05:19 - İp: 85.***.**6.139
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ne sitesi emmi,açılmıyan ne ki? Bende açılıyor da ağır ağır ama siteler..146 yüzünden..
İki ay evvel bağlayın dedik emmilere a-d-s-l , onbeşgün sonra bağlayalımmı dediler hasta idim bende ist da, elleşmedim yani o işe , yoksan bağlanırdı hızlı hızlı..kısmet böyle imiş..Belki ondan açıyordur her siteyi ne biliyim işte,ağırda olsa..
Çerezleri temizle sende ara sıra bari expl mertebenden..

Tarih: 14 Eylül 2009, 05:35 - İp: 195.***.**2.201