Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar arabama ısınmaya başladım.
İlk izlenimlerim.
1-Motor:
Motor sessiz çalışıyor. Çok ama çok seri. Hızlanması çok iyi. Yüksek hızlarda dahi fazla sesli sayılmaz.Yaklaşık 4,5 litre mazot yakıyor. Buna yarım litre ilave ile 5 litre yaktığını kabul etsek yüz km de 15 ytl yakarki bu çok makul bir rakam.
2-İzalasyon:
Motor sesi iyi. Lakin yerdeki taşlar sanki tavana çarpıyor gibi ses geliyor.
Bunu biri de söylemişti. Yalıtım içir bir malzeme varmış. onunla izole edilmesi gerek.
3-Yol tutuşu otomobil kadar olmasada iyi.
4-Görüş,
Görüş son derece rahat.Ancak gece kullanımında km sayacının ışığı ön camda bir hale meydana getiriyor ki bu rahatsız edici bir durum.
Ayrıca göstergelerin hiçbir gereklilik olmadan oraya konması lüzümsuzluk olmuş.
5-Yol bilgisayarı yok.
BEn var sınıyordum. Digital bilgi ekranı yol bilgisayarı sanıyordum. MEğerse değlmiş. Üst donanımda olmaması büyük eksiklik.
6-Kullanım.
Kullanım genel olarak iyi. Lakin direksiyonda derinlik ayarı yok. Bu büyük bir eksi.
Ses sistemi direksiyondan kumanda edilemiyor.
Vitez topuzu rahatsız.
BAgaj yeterli gibi.
Şimdilik bu kadar.
Ha bu arada araba çok çirkin ya.
araba çirkin hakkaten. zibartta ses yalıtımı yapıyorlar alt için.
Pazarbey'im hayırlı olsun. Ne zaman geliyorsun İstanbul'a?
Bİlmem ki deperyus. Gelsem bile otobüsle gelirim herhal.
Bakalam Arkadaşlarla bi konuşalam ne diyecekler.
Okyanus araba çirkin ama motoru gerçekten etkileyci.
c5 hdı 110 bg kullanan bir arkadaş denedi çok beğendi motoru.
pazarbeyim sana sonato al olmadı elantra al dedik dinlemedin şu kardeşini...
Neyse hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Elentra dehşet olmuş. Hemde ağırlığı 1660 kg.
BU ağırlık nerede ise eski mercedes S sınıfının ağırlığı. Mükemmel güvenlik ve yoy tutuşu vardır arabanın. Aynı zamanda olağanüstü seri.
Bakalım bundan sonrası belki sonata olur. Aminnnnnnn
matrix yakım sorunsalı??
kac yakıyo km'de???
4,5 litre. ne eder oda 4,5*2,90=13,05
Ama şimdi motur açılma aşamasında olduğu için en az bir litref azla yakarmış
Yani şu anda 16 lira falan yakıyor olmalı.
yav hem almışsın hem de utanmadan yazmışsın çirkin araba riye
madem çirkin niye aldın diye sormazlarmı be adam hayret bişey..
işime geldi tamammı. başka markaların satış yerleri 10.000 bile vermedi banem kia ya. hyudai ise benim arabayı 10.000 kabul etsek matriksi bana 27.500 ve vermiş oldu. bu asıl rakamdan 4500 lira daha ucuz.
çirkin mirkin.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas