Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
dizel al
dizele gerek yok lpg en ideali. lpg taktır abi. birkaç ay sonra ben de taktırmayı planlıyorum böyle olmayacak gali pazaremmi bi LPG Taktırma Sorunsalı başlığı açsana yardımcı olsun bana da marka mukabilinde
BU arada matriksimede teşekkür ediim. BEni hiç yormadı. Tüm rampaları felam zorlanmadan çıktık. Muğlanın o dimdik rampalarında herkeşi yolda bıraktık.
150 tl bölü kilometre yaktı. toplam 1000 km yapmışız ne eder 150 lira.
15 kuruş eder pazaremmi, seni nası mezun ettiler koca üniversiteden
15 kr dizel araba için uzun yolda çok mu ne pazaremmi gerçi ben starex'e otobanda 27 kuruş yaktırdığımdan hunday'in çok yaktığından eminim
SEnin paktomun açtığı zehir zukkum olsun topiinden ve mazot fiyatlarından habarın yok yalım.
Şu anda klimalı milimalı 5.5 litre yakıyor. KIşın 4.8 e iniyor. En az bu kadar yaktırabildim.
SEn fizikçisin bilirsin yazım nolur mazot genleşir. Aslında 100 litre aldığımızda nolur asılnıda 100 litre almayız .Temsil 95 litre alırız demi.
Saniyen bi cins vasıtalar termodinamik (Hareketülhararet) esasları mucibince muharriktir. Ol sebepten dış ortam sıcaksa aynı gücü alabilmek için daha sıcak olmak mecburuyetindedir. Bunun anlamı ise daha çok yakıttır. Zannım o ki %10 civarında fazla yıkıyor araçlar yazın.
Ayrıca bilirtmek isterim ki hukuk fakültelerinde seçmeli olarak bile matematik dersi yoktur.
bu arada lpg taktırdım bugün depo bitti 13 kuruş yakmış km'de şehir içi
BEnim araba 1380 kg
ayarın araba 900 kg
fark:480 kg. yarım ton.
benim arabanın motur hacmi: 1500 cc
ayarınkinin 1300
fark 200 cc
benim arabanın beygir gücü:110
Ayarınkinin :65
Yihahohahahah Tüp takınca sanımı en az 15-20 si ölmüştür.
fark 60 beygir.
BEnim arabanın torku :240 nivtın
ayarınki:en fazla 100 nivtın.Beygirler gibi nivtınlarında büyük bölümü mevt.
e be bilader bırakta yaksın o kadar.
yihahohahaha çok kötüyüm.
pazarbey yalan yanlış bilgiyle ayar'ın arabayı kötüleme! Allah bilir arabanın adını bilem bilmiyosundur.
ayarın araba 1040 kg
ayarın araba 1.4 lt mpi motor
ayarın araba 75 bg
ayarın araba 114 niwtın metır torque
1040 mı dünyada inanmam. Tüm yolcular dahilmi.
Bak motor takadi 114 tür ona inanırım. Yokuşlarda nasıl senmi inip kaktırıyon yoğsam yolcularmı.
HEle tüpten sonra dediğim gibi değil nivtın arabanda coc bilem kalmamıştır. HEpsi tüp zehirlenmesinden mevt.
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas