Fotoğrafçılık Forumları
Hayat Felsefeniz Nedir?
Düşünüyorumda İnsanın doğumundan itibaren başlayor hayatla mücadelesi.Sıkıntılar,zorluklar,sevinçler hüzünler,başarılar,başarısızlıklar.Bunlar hayatın tuzu biberi derler.Sizin nasıl bir hayatınız olursa mutlu olursunuz?Sizce yaşamın anlamı nedir?
Acemikız kendini beyenmem güzel şey sadece kendin için yaşanda senin felsefen tabii.
nedimy bey anlattıklarınız çok doğru biz ne hayvanız nede bitkiyiz.Bizi bunlardan ayıran tek şey mantığımız ve en önemlisi vicdanımız.
Benim mutluluğum insanların mutluluğundan geçiyor etrafımdakiler mutsuzsa bende mutsuz olurum.İşte hayat budur bence... [>:D
ölemiymişim ben hiç fark etmedim
huzur evleri kimsesiz ve sahipsiz yaşlıların kalması gereken bir yer olması gerekirken,ne yazıkki çocukları sağ olan insanların bırakılıp ve kaderlerine terk edilen bir yer haline gelmiştir.halbuki insanın allahından sonra anne ve babası gelir.o kadar kutsal varlıklardır..
yaşlı bir insanın önünde ayağa kalkması gerekirken..ne yazıkki gençlerimiz otobüs ve metrolarda kendilerine yer dahi vermemektedir..yarın kendisininde yaşlanacağını unutarak..
hz.mevlana ve onun gibi onlarca düşünürü yetiştiren bu coğrafya insanı gittikçe yozlaşmakta ve insani değerlerden uzaklaşmaktadır.bunun nedenide değer yargılarımızdan uzaklamamızdan kaynaklanıyor...
ilk önce bir yolun ortasını bulmayı,birbirine karşı hoşgörülü olmayı ve karşımızdaki insanın fikirlerini iyi dinlemeli ve saygı duymalıyız..benim yaşam felsefem bu...
herkesin felsefesi icinden birseyler alinacak turden (bazi megaloman arkadaslar disinda ) ama bir egitimci adayi olarak bana en guzel geleni lazut hocamizin yazdigi:
"Konfüçyüz der ki
Gelecek yılı düşünüorsan pirinç ek
10 yıl sonrasını düşünüyorsan bir ağaç dik
Ama 100 yıl sonrasını düşünüyorsan bir insan yetiştir..
Sağolasın Konfüçyüz..Gerçekten iyi demişsin.İşte bu da benim hayat felsefem"
hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun
MUTLU OLABİLMEK İÇİN MUTLU ETMEK.
SEYYAH1981 (insana ulaşıyorsa yol da benim yolcuda)BU FELSEFENİZE BAYILDIM.
benim için 2 öz düşünce vardır.
1--- yaşamak için öldür.
2--- bir ben var benden öte, gerisi hikaye...
benim değil ama duyduğum en güzel hayat felsefesi, kısa ve öz anlatım :
aşk bir sudur iç iç kudur.
bilmiyorum
İlgili olabilecek konular
-
Cüneyt Arkın Hayatını?kaybetti Cüneyt Arkın Kimdir?
28 Haz. 2022, 21:38 prodersler
084328 Haz. 2022, 21:39
prodersler -
-
-
-
Eğitim Hayatının İnsana Ve Mesleklere Kazandırdıkl
12 Eyl. 2018, 15:55 sadosado03
0236612 Eyl. 2018, 15:55
sadosado03 -
Romantik Psd Çerçeve Güzel Hayat Anları
10 Tem. 2016, 19:31 byalicoban88