eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

Fotokritikten Atıldım(yaşasın)

bireylerle olan kişişel meselelerime site yönetiminin yaptığı faşistçe tutumu kınıyorum
insanlığa davet ediyorum
gerçi umursadığımda yok
pzarbeye bende katıldım
diğer dostlarıda bekliyorum
sizde kovulanlar kervanına girin ne olur :D

Tarih: 5 Ağustos 2006, 21:47 - İp: 81.***.**1.236
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

sen okadar oku çalış avukat ol ama üye olama
cııkk cıkk cık

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 20:32 - İp: 85.***.**9.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Keh keh keh BEn dedim size.Bİ bildiğim var dı benim. Atarlar yada almazlar tabi.
Burkay seni atmakta haklılar canım. SEn çık TRT de netfotoğraf adına konuşma yap (Pazarbeyden bi kere bile bahsetme) sonrada çete üyesi diye atmasınlar.

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 21:12 - İp: 85.***.**6.89
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

benim mailime yanıt veren "cadalos" imiş pazarbey
belki tanışıklığınız vardır hani!!!

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 21:39 - İp: 85.***.**4.224
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Fotokritikle buranın ortamı ve işleyişi bayağı farklı.

Burdaki samimi diyalog ortamı ve insani ilişkiler kesinlikle fotokritikte yok.

Ancak fotoğraf kalitesi bence oldukça iyi. Ayrıca fotoğraf yükleme sınırı olması da üyeleri seçici olmaya zorluyor. Burada bir üye aynı günde pek çok fotoğraf yükleyebiliyor ve özensiz davrananlarda çok. Aynı gün aynı dakikada çekilmiş aynı yerin üç dört tane fotoğrafını arka arkaya görüyorum bazen. Biraz seçici olup içlerinden en beğendiğimizi yüklesek aslında daha iyi olur.

Ayrıca fotokritik yorumları da oldukça bilgilendirici. Tabi ki aynı yıkama yağlama zincirinin halkalarının birbirlerine yaptıklarından bahsetmiyorum. Ben fotoğrafla ilgili temel bilgileri fotokritikten öğrendim.

Kötü site değildir. Bence burada fotokritikle netfotoğrafı kıyaslayıp da arkasından laf etmek gereksiz. Her ikisi de kendine has farklı yönleri olan, birbirlerinin rakibi olmaması gereken farklı tarzlarda siteler.

Fotokritikte ben nedensiz yere insanların üyeliğinin iptaline şimdiya kadar tanık olmadım. Belirli kurallar var ve kuralların ihlaline pek göz yumulmuyor ki bence de doğru bir tavır.

Sonuç olarak fotokritiği de yabana atmamak lazım.

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 21:52 - İp: 88.***.**4.202
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili okyanus,
Fotograf kalitesi olarak dersen eğer o zaman www.fotofanclub.com ağır basar. Netfotograf bir aile ve burda hiç kimsenin bir iddiası yok.Oysa fotokritikte sanki puan herşeymiş gibi al gülüm ver gülüm havası var o nedenle zaten üyeliği sıkı tutuyorlar zira aynı kişinin birden fazla isim alarak hep kendi yüklediği fotograflara puan vererek kendini ön plana çıkardığını defalarca tespit ettiler bir de orada puan çetesi var herke kendine puan verene puan veriyor yani senin anlayacağın patolojik bir durum değişik bir psikoloji....FK üyelerinin çoğu artık FFC de bizden arkadaşlarda FFC de ama oranın da kurucusu Süha Derbent aynı zamanda bizim üyemiz...FK dan da burda çok üğye var örneğin cüneyt ocaklılar bey ve üstelik cüneyt bey imzasında FK nın sitesini link vermiş (aynı şekilde FK da birt arkadaş bunu yapsaydı ve imzasına NF yi ekleseydi sanırım afaroz edilirdi site yönetimi tarafından ) çünkü NF de demokrasi var FK defalarca yöneticileri tarafından FK da demokrasinin olmadığı ve olmayacağıda kesin bir dille açıklandı...Demokrasinin olmadığı yerde hüküm süren faşizan bir baskıdır.Fk nın kurallara bağlı bir site olması aslında koskoca adamların kuralsız yapamayacakları anlamına gelirki bu fotograf sanatçısı ünvanın ı kazanmış kitleler için vahim bir durumdur.Bir sanatçı için kural zincir demektir ve çok acıdır ki sitede demokrasinin olmadığı ve olamayacağı açıklandığında oradaki kelli-felli üyelerden bir tanesi bile bu duruma karşı çıkmadı/çıkamadı..iyi ki benim üyeliğimi sonlandırdılar iyiki varsın netfotograf...
Kendileri çalar kendileri söylerler... Herkes yurdunda sağolsun...

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 23:22 - İp: 88.***.**4.118
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Murat Bey,
Bana gönderilen "bilgilendirme mailinde" de neredeyse yazdıklarınıza benzer şeylerden bahsediyordu

Oscar Wilde ait olması gereken bir söz galiba " Sanat, baskıdan doğar, kavgayla yaşar, özgürlük öldürür"

Wilde'nin kastettiği sanat anlayışı biteli çoook olmuş.....

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 23:32 - İp: 85.***.**4.224
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Burkay söylediklerine büyük oranda katılıyorum.

Bende fotokritik üyesiyim aynı zamanda. Ancak çok nadiren fotoğraf yüklüyorum, ve takip ettiğim ve arkadaşım olan çok iyi fotoğrafçılar var.

Bunun dışında fotokritiki sosyal ve insani açıdan pek sevmiyorum, hatta nefret ettiğim de olmuştur zaman zaman. Üyelerin hepsini kastetmiyorum ama büyük çoğunluğunda bir ukalalık bir en iyi ben bilirim en yaratıcı benimcilik vs. gibi kişisel problemler sözkonusu. Puan çeteleri konusunda ise yüzde yüz haklısın. Hatta çete de değil ben onlara tarikat diyorum sanat manat hikaye.

Benzetme ne kadar doğru olur bilmiyorum ama, ben fotokritik i istanbul'a ( kozmopolit oluşu, aşırı bireycilik, kendini beğenmişlik, tepeden bakmacılık vs. ) benzetiyorum, netfotoğrafı ise anadoluya ( daha insani kadir kıymet bilir bir ortam, daha samimi, dostane bir anadolu havası var ) benzetiyorum. Zaten oldum olası sevmedim ya şu istanbulu. Demek istediğim ikisi tamamen farklı karakterde siteler.

Fotokritikte kaliteli fotoğraflar var derken ( gerçi son zamanlarda fotoğraf kalitesi eskiye nazaran oldukça düşüşte ) en kaliteli fotoğraflar orda demedim.

Son olarak fotokritik ya da netfotoğraf dan birisini seçmek zorunda kalsaydım ben netfotoğraf sitesini tercih ederim.

 

Tarih: 27 Ekim 2006, 23:57 - İp: 88.***.**4.202
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili akdenizli,
Benim çok hoşuma giden cümlelerden biridir...
"kurallar kotuk değneklerine benzer onları ancak kendi ayakları üzerinde duramayanlar kullanır"
Ve yine nietzschenin übermensch tanımında ben sanatçı kavramının açılımını görürüm toplumun içinde fakat toplumun dışında önünde ...Baskının hüküm sürdüğü kavganın olduğu toplumlarda ilerleyen sanata mizah denir ve baskıcı toplumlarda mizah çok öndedir....
Sevgili okyanus ben de sizin gibi düşünüyorum ve anadolu insanını seviyorum.

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 00:23 - İp: 88.***.**4.118
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

en kaliteli fotoğraflar ffc de.bu sitenin üyeliği ücretlidir.aynı zamanda bende üyeyim sahibi değeli bir fotoğrafçı süha beydir ve aynı zamanda bizim siteye de üyedir.
en kaliteli forumlarda netfotograf sitesinin forumlarıdır.özellikle bilgilenme konusunda bizim sitenin rakipsiz olduğunu düşünüyorum.ben şahsen zamanımın çoğunu bu sitede geçiriyorum,çünkü bu sitede bir aile havası var ve mutluyum...

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 00:30 - İp: 85.***.**0.218
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

salt fotoğraf için en iyisi, www.photosig.com
çalıntı fotoğraf yok, derya gibi, akıl almaz fotoğraflar var, bayanların çektiği fotoğraflara yorum yazanlar yok,iade-i itibar yok

türkiye içn fotoğraf sitelerinin birbirine rakip olarak görülmesi yanlış bence. sonuçta bir iki tane site topu topu. destek olmak lazım.

ffc sevdiğim bir yer değil. üye bile değilim. tasarım çok kötü sitede.
fotokritik, sıkıcı insanlar, puanlama(böyle saçma şey olamaz)...ama işte çok iyi fotoğrafçılar da var. mehmet turgut mesela. adam aşmışbir sürü insan.

ama fotokritik in yöneticisi, şu cadı, çirkein kadın ne gıcık biri ya

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 02:03 - İp: 85.***.**1.252