harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Evet Mi Hayır Mı?

Referandum öncesi netfotoğrafın nabzı nasıl atıyor?
Kişiselleştirmeden,kırmadan,dökmeden,hayatın içinden...
EVETse neden?
HAYIRsa neden?

Tarih: 25 Temmuz 2010, 02:36 - İp: 78.***.**2.255
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

Anayasa referandumu mitleri ve gerçekler:

1. Anayasa, terörden istihdama, ekonomiden yolsuzluklara kadar milletin gündeminin ilk sıralarında yer alan sorunlara çözüm getirecek mi?:

Anayasa: Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamu haklarını bildiren temel yasa. (Türk Dil Kurumu)

2. Terör, işsizlik, ekonomik sorunlar dururken anayasa değişikliğiyle uğraşamayız:

Bir sorun bitmeden diğeriyle uğraşmam diyerek hiçbir kurum yönetilemez.

3. Anayasa uzlaşma ile değişmeli, yoksa değişmemelidir:

Tüm toplumun uzlaşması ancak savaş veya iç savaş sonrası olur. Onun dışında "toplumsal uzlaşma", afaki söylenmiş bir laftır sadece.

4. Anayasa Mahkemesi ve HSYK üyelerini meclis seçerse üniter devlet yapısı, güçler ayrılığı ilkesi ve bilumum olmazsa olmaz şeyler ortadan kalkar ve bu da faşizme yol açar:

ABD, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, Danimarka gibi dünyanın gelişmiş ülkelerinde faşizme falan yol açmıyor.

5. Bizimkilerin her yaptığı doğru, diğerlerinin her yaptığı yanlış:

Hiçkimsenin her yaptığı doğru veya yanlış olamaz. Herkesin yaptığı doğru ve yanlışlar vardır.

6. AKP düştükten sonra yüce divanda yargılanacak, o yüzden yüksek mahkemelere kendi adamlarını doldurmak istiyor.

İlgili maddeyi okuyorum, hesap yapıyorum ve anayasa mahkemesine kısa zamanda kendi adamlarını doldurmanın yolunu göremiyorum. Eğer hesap yapıp da bunu mümkün gören varsa lütfen bana açıklasın.

Selamlar.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 01:39 - İp: 130.***.**3.130
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

İlgili maddeyi okuyorum, hesap yapıyorum ve anayasa mahkemesine kısa zamanda kendi adamlarını doldurmanın yolunu göremiyorum. Eğer hesap yapıp da bunu mümkün gören varsa lütfen bana açıklasın.

Anayasa mahkemesinin şu anki üye sayısı 11 ancak değişiklik metninde bunun 17 olması öngörülüyor. Olası halk oylamasında bu teklif kabul görürse mevcut 11 üyenin yanına 6 üyenin daha atanmasıyla anayasa mahkemesinin üye sayısı 17 ye çıkarılacak. (Çünkü kabul görürse yürürlüğe girecek yeni anayasa bu şekilde olması gerekir diyor aksi durum anayasa ihlali olur.) Ve bu atamaların nasıl yapılacağını merak edenlerin rektör atamalarını hatırlaması kafidir

Bir sorun bitmeden diğeriyle uğraşmam diyerek hiçbir kurum yönetilemez.

Evet aynen öyle!!! Anayasa değişikliği diyerek, darbe girişimi diyerek terörü, işsizliği, ekonomik yıkımı, yolsuzlukları görmezden gelen kim????

Hiçkimsenin her yaptığı doğru veya yanlış olamaz. Herkesin yaptığı doğru ve yanlışlar vardır.

Evet herkesin doğrusu ve yanlışı vardır. Bana söylermisiniz savunduğunuz zihniyetin yaptığı doğru nedir. Lütfen söyleyeceğiniz doğrunun ayaklarının yere basmasına dikkat edin.

ABD, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, Danimarka gibi dünyanın gelişmiş ülkelerinde faşizme falan yol açmıyor.

Almanya ve İtalya denilince akla Hitler ve Mussolini gelir. Tarihin bunlardan ne olarak bahsettiğini söylememe gerek olmadığını düşünüyorum. Sizde bilirsinizki bir ilacın iki hastada aynı etkiyi vereceğini kimse söyleyemez. Bu bağlamda bahsetmiş olduğunuz ülkelerdeki sistemlerin ülkemizdede başarılı olacağını söylemek biraz hayalcilik olur. Zira bahsettiğiniz ülkelerdeki toplumsal yapının ülkemizdeki toplumsal yapıyla uzaktan yakından alakası yoktur.




 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 03:35 - İp: 88.***.**1.55
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

ben daha karar vermedim

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 04:11 - İp: 88.***.**9.97
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Ya icinizde kac kisi tam anlamiyla bütün degisiklikleri biliyor. Bence kimse, gidin bir köy kahvehanesine 8 köse kasketiyle oturan amet agama sorun bakalim ne kadarini biliyor. Bugüne kadar gelen bütün anayasalar ordan burdan kopyalanma yoluyla bir araya geldi. Bugüne kadar hangi anayasayi bize entegre edebildiler. Kimisi 12 eylülden bahsetmis kimisi sagdan soldan , 12 eylül öncesi abimi 18 yasinda vurdular, rahmetli oldu babam dernek baskani idi yedigi sopa bagdata köprü olur ne yapayim kan davasimi güdeyim. 12 eylülden sonra herkes kendine biraz ceki düzen verdi, seker ekmek mazot kuyruklarini hatirlayan hatirlar.

AKP yi sevmiyorum bana kimsede sevdiremez bu benim kisisel kanaatim. Özel bir kanalda hala kimi zaman program yapmaktayim Kanal 7 nin basildigi gün bende Frankfurtta mörfelden kasabasindaydim, o bina calistigim binaya cok yakin polisler bizide durdurdu. Burdaki gurbetcileri donuna kadar soydular yimpasi kombassani deniz feneri derken icine ettiler. ama helal olsun onlara para kaptiran zaten gerzektir benim gözümde yardim edeceksen git bul fakiri fukarayi yap yardimi al hayir duani, faiz haram dediler kar payi almayi helal sanan bu insanlarada acimiyorum.

Ama memletin icinede ettiler , hani ONE Moment cektileri israile telekomu sattilar nerde görülmüstür bir devletin telekomunikationunu yabanci bir devlete satildigi, satmadiklari yer kalmadi kendine calisan bütün sirketlere peskes cekmedikleri ne arazi kaldi ne binalar sata sata bitiremediler , simdi bana kizan cok olacak bir tane bana göstersinler bu hükümetin bir icraatini , istanbulda tekelin genel müdürlük binasi kime peskes cekildi acaba tek kurus ödemeden maliyeden hibe yoluyla özel bir hastahane almadimi yalanmi .Bunun gibi yüzlerce vaka . Artik AKP gözden düsmeye basladi eger iktidardan düserse ki insallah düser bu anayasa degisikligi ile bunlarin tek bir derdi yargilanmamak . Tansu ciller gibi amerikaya kacmaktansa partilerin yargilanma yolunu kapatarak ve teröre destek veren diger partileride gaz vererek isi iyiden cigrindan cikarmaya calisiyorlar, zaten issizlikten terörden cigeri yanan vatandasta eger evet cikarsa olusacak kargasada iyiden bogulacak buda akepin yaptiklarina örtü cekilmis gibi olacak , ya bu kadar safmi zannediyorlar bu milleti hala bir cuval kömüremi kandiracaklarini saniyorlar ama kananda olacaktir bizim insanimiz böyle bin sirtina ezebildigin kadar ez biraz bas kaldirmaya kalksa cal agzina bir parmak bali sussun nasilsa biz millet olarak her seyi cabuk unutan bir milletiz

eger olacaksa yurt disindaki yasayanlar icinde kursunlar sandiklari konsolosluklara niye kurmuyorlar bir oy vermek icin ucakla memleketimi gelmemiz lazim hep

Ne sagi ne solu ne alevisi ne kürdü her sey hikaye tek bilek tek yumruk olmak en güzeli. Burda kimi zaman diger alman gazeteci ve tv ci kisilerle konustugumuzda bir taraflarinla bizlere gülmelerinden biktim artik


neyse kalin saglicakla


#eminakca' tarafından 03.08.2010 05:23:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 05:10 - İp: 95.***.**7.216
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

mechul75,

17'de 6 çoğunluk değildir. Kaldı ki üyelerin yarısını yüksek mahkemelerin belirlediği adaylar arasından seçecek. Gerçi bu ilk seçimde üyelerin kimin göstereceği adaylar arasından seçileceğini de bilmiyorum ama hepsi hükümet çizgisinde olsa da çoğunluğu elde edemiyorlar. Atamaların nasıl yapıldığından bahsetmişsiniz. Bunu kendi üniversitemdeki rektör atamasını çok iyi hatırlıyorum. Oylamada ikinci olan bir solcuyu rektör seçti Gül. Benim için hiçbir mahsuru yok. Çünkü adamın gayet güzel projeleri var. Öteki olduğu için insanların hakkını yemedikten sonra benim için rektörün dünya görüşü sorun teşkil etmiyor.

Herkesin yaptığı yanlışlar olduğunu söylemem, körü körüne bir zihniyeti savunmadığımı gösteriyor zaten. Dolayısıyla AKP'yi de savunmuyorum. Bu tip "bizimkiler şöyle iyi, sizinkiler şöyle kötü" polemiklerinden de nefret ederim. Ve bunun sonu da yoktur. Ortada bir proje var ve ben o projeyi tartışıyorum. Siz de iyi bilirsiniz ki,eğer istenirse herkesin her yaptığı hakkında olumsuz şeyler söylenebilir. Bu sadece konuşanların demagoji kabiliyetiyle sınırlıdır.

Almanya ve İtalya'nın geçmişinden bahsetmiyorum. Şu anki durumlarından bahsediyorum. Şu anda faşizm sözkonusu değil oralarda. Elbette aynı ilaç iki hastayı farklı etkileyebilir. Ama birisi çıkıp bu sistemin hiçbir modern ülkede sorun çıkartmadığı halde bizde çıkartacağını söylüyorsa ondan bunu sağlam argümanlarla açıklamasını bekleriz. Aksi halde başka biri de çıkıp "o zaman niye padişahlığı kaldırdınız, bizim geleneğimize o uygundu" deyiverir ki öyle bir görüşe kesinlikle katılmam.

Dikkat ederseniz sorularınızdan birine cevap vermedim, çünkü orada kastettiğim şey sizin bahsettiğinizden farklı. Daha doğrusu soruyu tersten okuyup bana sormuşsunuz.

Selamlar.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 05:33 - İp: 130.***.**3.140
sayman
sayman (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Kesinlikle EVET.Ben neden evet dediğimin gerekçesini yazmıyorum.Emin Pazarcının yazı dizisinden sadece bir bölümü okusun hayır diyenler.Bakalım vicdanları o kadar rahat olacakmı ? Pazarbeyin dediği gibi sağcı veya solcu demekki insanlara işkence yetmemiş.Asılmaları gerekir.
12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra caniler ve vatan hainleri tarafından işkenceye maruz bırakılan bir vatan evladının sözlerini aşağıya naklediyorum.Bu sözler mahkemede hakim karşısında sorguda söylenen sözler.Bunuda okuduktan sonra hayır diyenlere yazıklar olsun.Başka bir diyeceğim yok.
"Erkeklik organımdan elektrik verdiler. Artık erkekliğini kaybettin dediler.Ama seni bu zevkten mahrum bırakmayacağız dediler ve cop soktular."Bu sözlerden sonra kişi bayılıyor ve salonda büyük bir gürültü kopuyor.ama hiç bir işe yaramıyor.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 17:27 - İp: 88.***.**3.36
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

pakette neler var bilen varmı. inanmıyorum hayırcıların okuduğuna.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 20:08 - İp: 78.***.**2.224
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

O yazdıklarınızı yeni duyuyor,okuyor olabilirsiniz.
Biz bunları yıllardır biliyor,tanıklarından dinliyoruz.Bizden önceki kuşağın birebir yaşadığı olaylar.Elbette şaşırmanız normal çünkü o insanlar işkeneceleri yaşarken sizin tayfa k.çını devirip uyumakla ve Evren'in darbe anayasası oylanırken muhtemelen 'şeylerinin' korkusundan 'Evet' demekle meşguldu.

Hala kafanızın basmadığı nokta,bu referandum düzmecesinin cuntayla hesaplaşma gibi bir derdi olmadığıdır.Asıl 'yazıklar olsun' sözünü hakeden bu anlayışınızdır.


Sen ister inan ister inanma pazarbeyi,okuyan okuyor ki bu kadar çirkeflikle dayatılmaya çalışılan rezilliğe karşı durabiliyor.
Bu konuyu açarken sorduğum soruya birkaç kişi hariç cevap vermeyi bile beceremiyor.

EVETse neden?
HAYIRsa neden?

Sen daha pazarbey, 'neden'lerini bile yazamıyorsun da 'hayır' diyenlerin okumadığını iddia ediyorsun,hiç kusura bakma ama işin gücün laf kalabalığı...

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 21:10 - İp: 88.***.**8.78
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

benim işim bu kardeşim.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 22:35 - İp: 78.***.**2.224
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

selcuk.t yazmış olduğum cevabın sonuç bölümünü zatıalinizin algılama yeteneğine bırakmıştım.

17'de 6 çoğunluk değildir.
İlköğretim çağındaki bir çocuğa sorsanız 17 sayısının çoğunluğunun 9 olduğunu bize söyler. Yeni anayasa metninin yürürlüğe girmesi halinde atanacak 6 adayın yanına mevcut üyelerden siyasi irade yanlısı olan bir kaç ismide eklediğimiz vakit dengeler alt üst olur. Kim bu siyasi irade yanlısı isimler diye sorarsan yaş haddinden emekli olan Sacit Adalı'nın yerine Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan Engin Yıldırım ve raportörlükten, denizcilik müsteşarlığına bir ay sonrada Anayasa mahkemesi üyeliğine getirilen Alparslan Altan (Haşim Kılıç'ı belirtmeye gerek varmı) mevcut siyasi iradenin tercih ettiği isimlerdir. Yani anlayacağın Anayasa mahkemesine yapılacak atamalarla birlikte mevcut üyeler arasındaki akepe yanlılarınıda eklersek
ortaya sizin söylediğiniz gibi pembe bir tablo çıkmıyor. Sohbet ve muhabbet daim olsun.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 23:15 - İp: 88.***.**1.55