baransu
baransu (üye)
Ankara / Amatör

Esnaf Kan Ağlıyor

ARKADAŞLAR PİYASLAR ÇOK ÖLÜ VE BU İKİ YILDIR BÖYLE NE BİR ODA NE BİR TİCARET ODASI SES ÇIKARIYOR .BUNLAR GERÇEKTEN BİLMİYORLARIM GİDİŞATI. YOKSA HÜKÜMET TERAFINDAN UYUTULUYORLARMI .

Tarih: 27 Mart 2007, 15:28 - İp: 88.***.**2.254
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sırf ev alsa iyi buffalo emlakçılığa başlıyor emekli olan.Bizim caddede bu sene bir sene içinde ikiye katladı emlakçı sayısı.

 

Tarih: 29 Mart 2007, 14:35 - İp: 85.***.**7.124
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

buffalo çookk haklıısn. Gerçekten memurun durumu bu. 10 senesini resmen rehin olarak veriyor. Ne için 10 sene sonra beğenmeyeceği ve değeri düşücek bir ev için. 10 yıl aslında normal insan gibi yaşayabilecekken, çocuğunun bile rızkından kesip buraya yatırıyor. Ve 10 yıl sonra ben tatile gitsem nolurr, gitmesem nolur?

 

Tarih: 29 Mart 2007, 14:52 - İp: 88.***.**8.161
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

iki soru :

1 - Fotoğrafçılık, değeri azalan mesleklerden midir (terziler gibi) ??

2 - Bir ülkenin ekonomisinin iyileşmesi için vatandaşların tasarruf etmesi mi gerekir ? yoksa tüketime ağırlık vermesi mi gerekir ?

 

Tarih: 29 Mart 2007, 15:02 - İp: 88.***.**3.222
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

1.Fotoğrafçılık azalan değil şekil değiştiren bir meslekdir.
2.Tüketime ağırlık vermenin bir bedeli vardır.Bu bedel şu durumda çok ağırdır..

 

Tarih: 29 Mart 2007, 15:07 - İp: 85.***.**7.124
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

ne zaman bu sitede benim gibi amatörlerin yazısı stüdyo fotografçılarından daha çok olmaya başladı, o zaman işleri açılmış demektir.

 

Tarih: 29 Mart 2007, 15:38 - İp: 88.***.**8.161
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

slm
olayın başka bi yerinden bakmakta gerekiyor. artık büyük alışveriş mekanları,kat kat yüksek binalar ve yurt dışından gelen tanınmış ama bizde yeni tanınan isimler.dahada gelecekler.insanlar bu yerlere daha çok tercih edecekler.bu mekanlardan dükkan tutmak için sizlerden projeler planlar isteyecekler.işin özü sokak esnaflığı yok olacak ve insanlar
eskiden olduğu gibi mütevazi bütçelerle mekan açamayacak.
çünkü en yakınımızda bildik markaların olduğu bol taksitli satışların yapıldığı gök yüzüne ulaşan devasa binalar olacak.bir çoğumuz küçüklüğümüzdeki mahallenin bakkalından aldığımğz şekerli leblebi tozunu ve cincibir gazozunu hatırlar olacağız.herşey değişiyor ve bu hız beni korkutuyor...

 

Tarih: 31 Mart 2007, 15:44 - İp: 88.***.**1.170
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

rokomet izninle sorularına kendimce cevap veriyorum..
1)unknowna katılıyorum fotografcılık sekil degiştiren bir meslek ve farklılaştırma işini beceremeyenler için ucu karanlık bir yol sadece...
2)ekonominin duzelmesi için kesinlikle tasarruf degil tuketim gerekir..pıyasada sıcak para olması ekonomiyi duzluge cıkarmak için cok onemlidir..piyasada para donmedigi için zaten suan bu durumdayız...
eger sacını kestirecek kişi annesine kestirmeyip berbere gitse,karnı acıkan lokantaya gitse,tesisat işi olan kendi yapmayıp usta cagırsa,fotograf cektirecek kişi fotografcıya gitse vs,piyasada dolasan bir para olur ve bu dolaylı olarak herkese yararlı olur..

ev alma işi bir yerde dogru ancak soylede birşey varki insaatcılarda kan aglıyor suanda.kimsenin hakedişi istikhakı odenmiyor..her işkolu gibi bunun nedenide ortada sıcak para olmaması...

 

Tarih: 31 Mart 2007, 17:36 - İp: 88.***.**5.206
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotografcılığın gidişarını ben şoyle yorumlayabilirim.

Studyolar icin..

Dikkat ederseniz amatör baskı sayısında cok ciddi bir azalma var. Bunun sebebi cep telefonları ve dijital makinalar. Çünkü kişi eskiden nasıl cıktıgını merak ederdi. Bir hevesi vardı. AMa bu heve ve meraga anında çözüm bulabiliyor. Görüntüler

pc lerde saklanıyor vesaire. Bu yuzden amatör işi tamamen bitecek. Kucuk baskı aletleriyle kişiler evlerinde kendi anı cekimlerini basacak.

FOtografcı ne yapacak. Yapabilirse digital foto makinası satacak. Dİgital yan urunler satacak. Yapamassa düğünleri bekliycek. Arada bir de vesikalık cekecek.

Vesikalık da sağlam değil gerci. Önü-müzdeki yıllarda resmi kurumlar kendi bunyesinde kiosklar kullanabilir.

REklam fotografcılıgı icinde benzer durum sözkonusu. Rekabet nedeniyle birbirini bitrecek. Küçük ürün imalatı yapanlar kendi çadırını ışıgını alıp çekeck ki çekiyor.

Kısacası küçük olan herşey zamanla büyükler tarafından yutulacak. Ekolojik denge devam edecek.

 

Tarih: 31 Mart 2007, 17:45 - İp: 88.***.**1.255
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma



#liebster' tarafından 31.03.2007 21:13:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mart 2007, 20:55 - İp: 88.***.**7.201
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

f.berkant a katılıyorum. Küçük esnaf yavaş yavaş ortadan kalkacak, gerçi pek yavaşı da kalmadı ama.

Hangi ürünü almak isterseniz isteyin hepsini satan devasa marketler var. Eskiden tanıdığımız mağazalar olurdu alışverişleri ordan yapardık. Şimdi hep dev alışveriş merkezlerinden yapıyoruz. Hem ucuz hem bakamayacağın kadar çok çeşit var. Dünya çapındaki market, mağaza alışveriş zincirleri heryeri sarmış durumda. Küçük esnafın bunlarla rekabet etmesi bence mümkün değil. Bugün aklımıza bilgisayar ya da elektronik bir ürün almak geldiğinde soluğu ya teknosa da ya gold da ya vatan da alıyoruz. Giyim alacak olsak aynı şekilde bilinen markaları ve alışveriş merkezlerini tercih ediyoruz.

Zaten ben bizdeki kadar esnafı da hiçbir avrupa ülkesin de görmedim. Sokaklarda ne bakkal ne kuruyemişçi ne kuaför var. Sırf bizim sokakta iki tane market, bir tekel bayi, bir çiğ köfteci, iki bayan kuaförü bir de erkek kuaförü var. Memlekette adam gibi sosyal haklar ve iş olanakları olmadığı için eline üç beş kuruş geçiren mutlaka bir işyeri açmak telaşına düşüyor.

Büyük mağazalar, marketler ve alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmasının bir faydası, kayıt dışı olayı ortadan kalkıyor. Hangi büyük marketten ya da mağazadan fişsiz faturasız alışveriş yapabilirsiniz ? Ya da hangi büyük market satışa sunduğu malları faturasız olarak alır ? Bu yönüyle faydası var tabiki.

inşaat sektörünün de fazla abartıldığını düşünüyorum. Müvekkilim olan inşaat şirketleri ve arkadaşım olan müteahhitler de oldukça nakit sıkıntısı içindeler, uzun süredir satış yapamamaktan yakınıyorlar.

İhracatçılar da sıkıntıda. Daha bugün öğleyin görüştüğüm bir tekstil ihracatçısı müvekkil şirket, iki yıl önce 1 milyona diktikleri basic ürünleri şimdi kendilerinden 60 kuruşa dikmelerini istediklerini söylüyordu.

Tarım kesimi desen hepten öldü zaten.

Memlekette işleri yolunda giden bana göre birtek büyük sermaye sahipleri ve yabancılar. Bir de tabi bursla okuduğu halde bir iki yıl içinde 2,5 milyon dolara gemi alabilecek duruma gelen, 26 yaşında ülkenin büyük holdinglerinden birinin genel müdürü olabilen ( boru hattı yapımının ihalesiz bir şekilde verildiği bir holdingte) parlak gençlerimizin işleri iyi.

Darısı hepimizin başına.

 

Tarih: 31 Mart 2007, 21:26 - İp: 85.***.**2.72