Fotoğrafçılık Forumları
Esnaf Kan Ağlıyor
ARKADAŞLAR PİYASLAR ÇOK ÖLÜ VE BU İKİ YILDIR BÖYLE NE BİR ODA NE BİR TİCARET ODASI SES ÇIKARIYOR .BUNLAR GERÇEKTEN BİLMİYORLARIM GİDİŞATI. YOKSA HÜKÜMET TERAFINDAN UYUTULUYORLARMI .
Kürt sorunu konusundan sonra bu konu
hükümetin ekonomi politilarını beğeniyorum... esnafta paranın az olduğu konusuna katılıyorum.. bunun nedeni ülke çapında yapılan konutlar. insanlar gıda, giyim ve ev eşyası gibi harcamalar yerine konut almayı tercih etti..
"-selamın Aleyküm, hemşerim haıylı işler.. buranın kirası kaç para.."
doğru cevap alamazsınız..
daha niceleri..
Değerli meslekdaşlarıma buradan hayırlı işler diliyorum.. Sezonun açılmasına kısa süre kaldı.. iyi hazırlanıp, sıkı çalışalım..
ona.. buna... değil kendimize bakalım..
Amin allah herkeze bol kazançlar versin...
Dağıtılan krediler geri tepti kimsede nakit yok asıl sıkıntı bu bence o hesaptan o hesaba...
aglayan hangi esnaf çok şükür burda herkes senenin hangi ayında işler güzel olur hangi ayında durgun olur bilir ve sırasını bekler. şunu kabullenmek lazım artık eskisi gibi dolgun paralar telaffuz edemiyoruz ama şunu çok iyi biliyoruz tezgahtaki malı satınca yerine koyacagımız malın fiyatı sabit bazen düşüyor bile.
İKİNCİ KONUNDA ÖZENEREK SEÇİLMİŞ.
sayın baransu çok halısın hükümet tarafından susturuluyorlar gazeteceiler bile bakın hatırlatırım bir aralar ecvitin döneminde adamaın biri yazar kasayı ecevitin önüne fırlattı ki ozamanlar bu kadar kötü olmamıştı kanal d bir aralar hine adamın birini recep tayyip erdoğana isyan çekerken çekti ve kanal d tek yayınladı ertesi gün kanal d petrol kaçırdığı orttaya çık ya ni senin anlıyacağın devlet tarafından uyutuluyoruz
Evet gerçekten piyasa kötü.. İş yapabilmek için önce bürokratik işkenceden geçiyorsun ve bu bürokratik baskı (vergi-sigorta-bağkur vs.) sürekli tepende.. sonra iş yapmak için yatırım yapmaya çalışıyorsun.. tüm bunları aşabilirsen iş bulmaya yapmaya çalışıyorsun. işler zaten kesat. zorda olsa yaptığın işin parasını almaya çalışıyorsun... binbir türlü oyalama ve atlatılmalardan sonra yaptığın tahsilattı giderlerine harcayınca elinde birşey kalmıyor. Motivasyon eksikliği, moral bozukluğu, iş yapasın gelmiyor.. halen piyasada alacakların var.. elinde çekler, günü gelmiş vergiler borçlar...
Bütün bu manzara hükümetin marifeti diyemem ama seçimlerden önce ikide bir "güven ortamı" söylemini dile getirenler, cidden güven ortamı olunca sanal olarak iyileşen durumların aslında sadece "güven ortamı" kavramına bağlanmaması gerektiğini anladılarmı acaba...
"Uzun vadelerle konut alındı insanlar harcamalarından kıstı" diyorsunuzya iyiya o zaman inşaat sektörü canlı olması gerekmezmi.. daha geçen sene yaşadık inşaat sektöründeki metal fiyatlarından kaynaklanan krizi.. kaldıki inşaat sektöründe faaliyet gösterenlere gidin bir sorun durumları hiçte iyi değil..
Ama şükürcülük var fıtratımızda.. Bunada şükür.. neyemi.. şimdilik sokaklar güvenli.. insanlar cinnet geçirmiş değil.. kimse kimsenin malına canına ırzına göz dikmiş değil..
gerçi hırsızlık almış başını gitmiş durumda ama düzelecek diye umut ediyoruz...
daha devam ederim ama bu bile uzun oldu.. kusra bakmayın
ee şey baransu alakasız olcak ama ben avatarındaki Mem u Zin filmini aryorum varmı sende,veya satan bir yer biliyormusun
allah bol kazançlar versin
Ben sabah dükkanı açmadan önce karşı marketten 10 paket kagıt mendil alıyorum. Kagıt mendil almadıgım zamanlarda ise gözyaşlarımla dukkanı paspas yapıyorum. Daha da durmassa makinamın CCD sini temizliyorum..
Evet esnaf gerçekten kötü durumda. Hangisine sorsan bin ah işitiyorsun.
Bunun çok nedeni var.
Aslında piyasada deli gibi para var.
Ama para harcayarak piyasayı canlı tutan kesim, yani orta direk, geleceklerini TOKİ konutları ve Renault' a rehin bıraktılar.
Anlamak güç, adam memur, 1200 lira kazanıyor, 10 sene ayda 750 lira taksit ödemeyi göze alıyor.
Milyonlarca insan var böyle....
Şu sıralar herkesin gözünü ev alma hırsı bürümüş.
Olan esnafa oluyor......
10 sene dile kolay, ailecek sinemaya gidemeyeceksin, çocukları umumi parklar dışında bir yere götüremeyeceksin, aldığın arabaya benzin koyup gezemeyeceksin, aldığın evdeki eşyaların dandik şeyler olacak, aynı ayakkabıyla 5 sene gezeceksin, çocuklarına iyi eğitim olanağı sağlayamayacaksın,yediğin yemekten kısacaksın.
Sık dişini 10 sene sonra artık sana dar gelecek, beğenmeyeceğin bir evin olacak......
Bir ev alan hemen ikincinin peşinde koşmaya başlıyor...Anlamak zor Türk insanını.
İlgili olabilecek konular
-
-
Morluk,kanama,dikiş Nasıl Eklenir??
21 Eki. 2006, 14:35 kosovali
13736704 Tem. 2023, 17:10
masal24 -
Filmi Düzgün Çıkaramadım Direkt Çıkardım Sarmadan Yıkanır Mı
27 May. 2023, 19:48 nuref
1145328 May. 2023, 14:11
fdiker -
-