buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Eski Günlere mi Dönüyoruz?

Benim gibi 30 a merdiven dayayanların çocukluğu susam sokağının sevimli kuklaları ve ana haber bültenlerindeki şehit haberleriyle geçmiştir. Sokakta saatlerce oynadıktan sonra zoraki eve tıkılır, yemek yer, derslerimizi yapar ve bu sırada ana haber bültenini izlerdik.
Ortaokulda okuldan kaçıp denize gider, akşam eve gelince fırça arası yemek yer bir yandan da haberlerdeki şehitlere üzülürdük.

O yara hep içimizdedir aslında.

Teskeresini alan 47 silahsız askerin otobüste katledilişi, bir karakolu basan 200 teröristin 15 mehmetçiği şehit düşürmesi, evinden sürüklenerek çıkarılan ve başlarına birer mermi sıkılan öğretmenlerin o iç burkan görüntüsü, İstanbul da bir alışveriş merkezinde diri diri yakılan 7 kasiyer kızın haberlerdeki fotoğrafları ...Okulda aynı sırayı paylaştığın arkadaşının cenazesine katılmak, oğlu şehit düşmüş komşu teyzeyi teselli etmek, geride bıraktıkları yetimlere üzülmek....

Hep bizim kuşağın içine işlemiş olaylardı.

Zamanla Silahlı Kuvvetler strateji değiştirdi ve 2-3 büyük sınırötesi operasyonda geberttikleri 5000 pisliğin şokunu atlatamayan; ülkenin batısında yaşayan PKK nin finasörü 3-4 işadamının da kelley-i şerifine sıkılan 3-4 mermiyle de parasız kalan örgüt dağıldı.

Ama yılanı 2 parçaya da bölsen ölmez, yerin altında sesizce hunharca bekler, kendisini toparlar.

Gerek politikacıların, gerekse de askerin bu işi ağırdan almasıyla örgüt yeniden toparlandı.

1997-1003 arasında tek mermi sıkamayan örgüt palazlandı.

**************
Askerde verilen üç güvenlik eğitiminde 10 sene o topraklarda savaşmış bir binbaşının söylediklerinden aklımda kalanlar;

Bir senede belki 1000 kere pusuya yatarsın, karakoldan çıkıp 3-4 km yürü ve önceden belirlediğim mevkilerde saatlerce beklersin, 1000 kere, 2000 kere, 3000 kere gidersin hiç bir şey olmaz. Ama 3001. de olmayacağının garantisi yok.

************
İşte öylesine stresli, öylesine zor, öylesine sıkı disiplin gerektiren bir şeydir bu bölgede çarpışmak.

Başka bir not;

Terörist asla tek dolaşmaz, korkaktır, bire bir asla dövüşmez, onların tercihi bire 20 dir....

Terörist komandodan korkar, onlara bulaşmaz.
Ama son eylemde bulaştılar işte.
Bu PKK denen pisliğin artık iyice arsızlaştığını gösteriyor. Öyle ya, 25 tane vekilleri mecliste....
Hem AB denen örgüt de arkalarında...

***********

Ben doğduğumda bir kan gölünde doğdum 12 eylül öncesinin karmaşasında. İlk eylemini yapan PKK'ye bindiği bisikletin üstünden ''üç beş soytarı , önemsiz şeyler bunlar'' diyen cumbabayı tek kanallı tv den naklen izledim. Ali Kırca bildiriyordu hatta Amerika dan. Tüm çocukluğum o kan gölünün görüntüleriyle geçti.
Karadenizli olmanın etkisiyle şehit de hiç eksik olmadı bizim mahalleden...

Artık bitti diye sevinirken eskisinden de beter bir şekilde taarruza geçti bu yılanlar. Hiç olmazsa çocuklarım sağlıklı bir ülkede yaşamayı hak etmiyor mu? Onlar bari görmesin bu görüntüleri...

***********

Fazlasıyla hümanist biriyimdir, sinek bile öldürmem kolay kolay.Eve giren böceği bile öldürmeden dışarı atmaya çalışırım.

Ama ''sana silah sıkana sen gül ver'' çok salakça bulduğum bir sözdür.

''Efendiler, dünyanın hiç bir memleketinde egemenlik, sırf demokratiklik olsun, bilimsellik olsun diye bir sınıftan bir sınıfa verilmemiştir, tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Egemenlik bir erktir ve barışla değil güçle alınır, az sonraki oylamada ya hepiniz evet dersiniz, aksi taktirde bazı keller gidecektir''
Mareşal Gazi Mustafa Kemal ....

Bu sırada Ata 'nın ses tonunun yükseldiğini ve önündeki kürsüyü yumrukladığı yazılıdır bağımsız tarih kitaplarında....
Oylama oybirliğiyle sonuçlanmış bu arada....

Devlet kolay kurulmuyor, güç gerek , erk gerek, kolay da yaşatılmıyor, ona da erkek gibi adamlar gerek...

Tarih: 8 Ekim 2007, 09:53 - İp: 81.***.**7.49
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör










 

Tarih: 8 Ekim 2007, 09:58 - İp: 81.***.**3.185
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

yazılacak öyle çok şey var ki...

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 10:57 - İp: 88.***.**0.140
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

Eylemlerin amacı Türk milliyetçiliğini güçlendirmektir, Türk milliyetçiliği güçlendiğinde Kürt milliyetçiliği de güçlenecektir. Sonuç olarak güçlenmiş Kürt milliyetçiliği Yerel seçimlerde başarı getirecektir.. okudunuz mu CAI ve Mosad geçenlerde İstabul emniyetine bir kamyon dolusu C4 patlayıcı maddenin alarmını verdi.. DTP Yerel seçimleri kaybettiğinde pkk'nın para muslukları kapanacaktır.. genel seçimler öncesi aynı olaylar yaşanmadı mı.. şimdi size polis gazetesinin seçimler öncesindeki bir yazısından bir bölüm aktarayım.. Allah pkk'nın belasını versin.. ve şunu da eklemek isterimki bir kürt olarak söylüyorum isteyecek hiçbir sosyal hak kalmamıştır.. pkk'nın tek amacı yerel seçimlerdir..

polis gazetesinin genel seçimler öncesi bir yazısı

22 Temmuz’dan sonra terör bıçak gibi kesilecek

MİT kökenli terör uzmanı Mahir Kaynak, 22 Temmuz sürecinin son haftasında provokatif eylemler beklediğini belirterek ‘Bu eylemler, bir kısım seçmenin oyunun rengini değiştirir’ dedi. Yaklaşık 3 aydır Türkiye’nin Kuzey Irak’a askeri müdahalede bulunmasına yönelik provokasyonlar yapıldığını ve bunun sonunda milliyetçi oyların yükseldiğini vurgulayan Kaynak, ‘Provokasyonlar tek kaynaktan yapılıyor. PKK’nın Güneydoğu ve Doğu’daki terör eylemlerinin, 22 Temmuz sonrasında biteceğine, hatta birden kesileceğine inanıyorum’ dedi.


tüm haberi okumak isterseniz.. TIKLAYIN


#seyyah1981' tarafından 08.10.2007 11:09:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 11:03 - İp: 88.***.**0.234
emirdoruk
emirdoruk (üye)
İzmir / Meraklı

aynı düşünceleri paylaşıyoruz,,13 şehit verdik pisliklere, daha nekadar veremeyi bekliyoruz,yeter artık son 1 senede ölen şehit sayısı operasyen için azmı,savaş çıkmasından, abd ile ilişkilerin bozulmasından korkmaktan, pisi pisine evlatlarımız ölüyor.en azından savaş ta şehit verdik deriz, böyle kendi vatanımızda yok yere ölüyor askerlerimiz,,lütfen biraz daha duyarlı olalım,,şehit haberlerine bukadar duyarsız kalmayalım.başka ülkelerde olsa bu kadar şehit, inanın tüm dünyayı arkalarına alana kadar bu işin peşini bırakmazlardı..biz sadece vatan sağolsun demekle yetiniyoruz..yazık çok yazık

#emirdoruk' tarafından 08.10.2007 12:01:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 11:59 - İp: 88.***.**0.28
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEn artık neye kime inanacağımı şaşırdım. Ama bu olaylar bir noktadan patladı. Tartışma çıkmasın diye o bir noktayı yazmıyorum.O bir nokta ile tekrar başladı herşey. Yoksa Kürt insanının devlete güveni oluşmuştu. İyi çocuklar karıştırdı herşeyi. Rant tabi.
Maalesef devlet adamımız yok.Askerimiz yok. Ben beklerdim ki savunma bakanı ve genelkurmaş başkanı bu olaydan sonra anında istifa etsin. Ama nerde öyle adam.Bildikleri tek şey nutuk atmak.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 13:04 - İp: 88.***.**3.11
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

benim asıl şaşırdığım

milletvekili sıfatıyla TBMM gibi şerefli bir mekanda

boşuna yer işgal eden ve kendisini tanımlamakta

sıfat bulamadığım sıfatsız şerefsizin biri çıkıp

geçen haftaki sivillerin vahşice katledildiği olayı

asker yapmıştır diyebiliyor ve

hala benim vergimden maaş alabiliyor...

ve birileri tüm bu sorunları yok sayıp bir ilerki ve son makam olan koltuğa da tutunabilmek için anayasa yapıyor... Neymiş Cumhurbaşkanlığı 5 + 5 olsunmuş

25+25 olsa nolur, sizden bişey olmadıktan sonra...

UYANMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ ?

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 13:36 - İp: 81.***.**3.185
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Pazarbey sanırım benzer kulvarda düşünüyoruz..
Bu saatten sonra....
Terör olaylarının verdiği zarardan
Teröristleri suçladığım kadar,
ASKERİ ve SİYASİ ve BÜROKRAT yöneticileride suçluyorum.

Pek çok şey yapılabilir..
Dünyanın en iyi silahlı kuvvetleri arasında üst sıralarda yer alan ordumuz "ÇAPULCU" diye nitelenen ve yöneticilerinin egolarını savunmaktan başka bir amacı kalmamış terör örgütününemi karşı koyamıyor.. asla söz konusu olamaz. Yüce türk milletinin gözbebeği ordumuz kendi cüssesine göre bir fiskeyle yok edebileceği adi bir örgüte karşı sadece "fiske vurdurulmuyor" pozisyonundadır..

Sivil halktan da destek alan terör örgütünün para ve lojistik desteğini kesemez mi siyasiler.. Bal gibi kesebilir.. Ama gerek seçilmeden önce verdiği sözler, gerek kendi şahsi güvenlik korkusundan buna cesaret edemiyor..

benim anılarım bufallonunkilerden biraz daha acı ve canlı..
1992-1993 yıllarında ağrıda askerlik yaptım.. Terör eylemlerinin zirvede olduğu yıllardı.
Pek çok çatışmaya girdik, pek çok kez baskın yedik.. Bir yanımdakini şehit, diğer yanımdakini gazi durumda bulupta sabahın ilk ışıklarını beklediğim oldu. Emin olunki ne açlık ne susuzluk ne ölüm... Tek tahammül edemediğiniz şey beklemek oluyordu çoğu zaman..

Şimdi de sivil olarak bekliyoruz..
merak ediyorum ne yapmamız isteniyor..
Terör karşıtı yürüyüşler mi yapalım..
Elimize taş sopa alıp güney doğuya mı koşalım..
Yoksa meclise yürüyüp pkk ya destek verenleri.......

ELİNDE GÜÇ VE ERK OLANLAR NEYİ BEKLİYOR PEKİ

bir örnek vereyim..
bu araçları türkiye üretiyor ama kullanamıyor..
siyasi güç, askeri güç ???
http://www.ssm.gov.tr/TR/Projeler/karaaraclari/karatamamlanmis/Pages/2ZMA__K.aspx

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 13:40 - İp: 85.***.**8.15
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

ROKO ŞAŞIRACAKSIN AMA

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 13:42 - İp: 81.***.**3.185
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Valla arkadaşları herkes doğru şeyler söylemiş ...

Bu işin sonu vahimdir;

-10 sene önce bu eylemlerden bin beteri vardı, ama halkımız çok bilinçli bir şekilde ırkçılığın tuzağına düşmedi, kimse bizim evlatlarımızı kürtler öldürdü demedi . Bu gün ülkenin geri kalanında bir öfke duygusu kabarıyor ve bu sadece PKK ye karşı değil. (Bu sadece bir tespit, ben öyle düşünmüyorum kimse alınmasın, birilerinin asıl amacı da bu sanırım, yani milleti birbirine kırdırmak ). Bunun sonu çok daha vahim gelişmelere gider.

-İnsanlarda bir umursamazlık var, günllük haberlerde 2 sn göz gezdirilen bir konu oldu çıktı terör.

-PKK hiç olmadığı kadar sağlam bir zeminde bu gün, resmen siyasallaştırılldılar. Eski başsavcı Kanadoğlu ''leyla zana nasıl dışarı çıkar anlayamıyorum '' demişti. Ben de anlayamıyorum, hukuk okuduk ama bazıları guguk uyguluyor ve uygulayanlar yüksek hakim.
Diyarbakır da bir belediye başkanı örgütün resmi sözcülüğünü yapıyor. Bir belediye başkanını görevden almak 2 mülkiye müfettişinin dudağının arasından çıkacak söze bağlıdır. Bir belediye başkanı 10 lirayı zimmetine geçirsin, birisi de şikayet etsin, eğer o başkan iktidar partili değilse vay haline. Ama bu adam hakkında soruşturma dahi yok bildiğim kadarıyla. Hükümetimiz ne bekliyor bilmiyorum.AB nin sopasından mı korkuyoruz acaba.

-Asker o bölgede emniyeti sağlamıştı, şimdi sanırım işi biraz boşladılar.

Ama onlar da çaresiz bir noktada;
Genelkurmay başkanının ağzından;
-Tunceli deki karakol baskınında çok eleştirildik. Her gün bize ekmek getiren jip içeri girmiş, o sırada karakolun hemen 200 metre karşısındaki köyden ağır makineli tüfek atışı başlamış.Köy meydanında makineli tüfek, yorum yapmıyorum artık.Köye girseler ertesi gün asker katliam yaptı diye BBC nin anasayfasındasınız.
-İki yüzbaşı bir binbaşının şehit düşmesi; 2 gün önce karayolları genel müdürlüğü araçları asvalt döker , ama aslvaltıın altındaki mayını farkedemezler(!!!!!!!!!), 3 subayı taşıyan araç 500 metre öteden uzaktan kumadayla havaya uçurulur.

Bu son olay, güneydoğuda askerlik yapanlar bilir, komandolar her gün pusu atarlar, dağ başında aylarca dolaşırlar. Dolaşmak zorundadırlar çünkü.

Neyse Allah rahmet eylesin hepsini, yakınlarına sabır diliyorum, kolay değil, bir insan evladını kaybetmiş, daha büyük bir acı bilen var mı?

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 14:26 - İp: 81.***.**7.49
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Gözünü Kulağını dış basına kapatacaksın,

Gelen hiçbir siyasi tepkiye aldırmayacaksın

İnsan haklarıysa şehitlerin hakkını koruyacaksın


Gireceksin bölgeye eskiden olduğu gibi yakacaksın

mezra köy bırakmayacaksın bu şerefsizleri besleyen, giydiren, adam veren

inlerinde öldüreceksin bu şerefsizleri,

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 14:40 - İp: 81.***.**3.185