flymail
flymail (üye)
Malatya / Amatör

En Kötü Fotograf

merhaba arkadaşlar şimdiye kadar hep eniyi arandı ve o olmaya çalıştık peki şimdi en güzel konuyu en kötü nasıl çekebilirizzz:))

Tarih: 3 Şubat 2006, 23:31 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar, bilmem tartışmaya bir katkısı olur mu , ama yazmaya karar verdim.

En profesyonel fotoğrafçıların bile , en iyi ve en kötü fotoğrafları vardır.Ama göz beğenisine sunulanlar iyilerdir genelde.Ben daha önce de yazmıştım, fotoğrafa başlayan birinin zaman içinde hep daha iyiyi ürettiğini unutmamak gerekir.Çünkü fotoğraf görme işidir, göz pozladıkça ve izledikçe terbiye olur. İstisna insanlar da fotoğrafta hiç başarılı olamazlar!. Eline ne makina verirseniz verin..Ben o nedenle fotoğraf severi , izleyeni kucaklamaktan yanayım.Her insan uğraştığı ile iyi üretimler sunmak ister. Ama iyinin iyisi ve de kötünün kötüsü vardır.Tabiiki bununla da bitmiyor: Bazen çok iyi bir fotoğrafı seyircisi anlayamıyor diye es de geçilebiliyor.. Yüzlerce fotoğraf var burada böyle.Ya da seyirci bulamayan iyi bir fotoğraf, doğru değerledirilebilen. O kadar Çok faktör ve o kadar da 5 benzemez kültür farklılıklarına hitap ediliyor ki,sonuçlar bunlar oluyor.Fakat ben kendi adıma, herhangi bir fotoğrafa bu kötü demeyi içim kaldırmıyor.10 binlerce fotoğrafın içinde fotoğraf yayınlayan birinin kötüyü iyiden ayıramaması bana çok mümkün gelmiyor. Ama acaba yayınlama sebebi ne?Tenkit ile kendini düzeltmek mi?Kötü fotoğrafa da bakıyorsunuzu ıspatlamak mı?Yoksa ben yeni başladım dostlar ne diyorsunuz, benden adam olur munun cevabini aramak mı?Bence, esnek ve geniş bir yürekle, sitede yer olduğu sürece , çok barizler haricinde fotoğrafların yayınlanması hem makul, hem de gelecekte daha çok fotoğrafları izleyecek doğru göze sahip kitlenin oluşmasını sağlıyor bu esneklik. Düşünün ki bir sokak sergisi açtınız , fotoğraflarınıza bakanların hepsi, fotoğrafı seven ama hepsinin iyi fotoğraftan anlamayacağı kesindir. Ama siz zaten diğerlerinin ne kadar algılayabildklerini düşünerekk değil, ''işte benim dışa vurumlarım '' diye sergiliyorsunuz. O nedenle aynı fırsatı diğerlerine de vermek bence adaletlidir.Sadece en iyi bilinenlerin gösterime çıktığı bir dünya bir süre sonra iyinin ve kötünün arasındaki diğerlerinin de görülmesini engeller.Fakat yaşam, siyah ve beyazdan ibaret değildir, değil mi arkadaşlar?

herkeslere sevgiler

#thalassa' tarafyndan 04.02.2006 15:11:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 15:02 - İp: 85.***.**5.174
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

en kötü fotoğraf içinde en az sevgi ve emek olan fotoğraftır en iyiside sanırım tersi

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 15:19 - İp: 85.***.**1.234
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

yaw dada...
sürekli soru sormuşsun...

nasıl olacak diye....

biz burda bu forumda sana boşuna mı ustamız diyoz....boşuna mı muhtar diyoz....


düşün taşın...biraz da kaşın..... deki böle böle olacak....

sona tutalım başlayalım çekmeye

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 17:49 - İp: 85.***.**7.10
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

thalassa'nın söylediklerinin altına bir imza da ben atıyorum, ayrıca, iyi bir şey ifade etmez kötü olmadıkça, ben kendi çektiklerimde kötülerimin yanına bana göre iyilerini koyduğumda iyileri anlayabiliyorum ve zamanla daha iyi çekebildiğimi düşünüyorum, ileride de çok daha iyilerini yapmayı umut ediyorum.

herkesin fırsatı olmalı, fotoğraflarının başarısız yanları varsa eleştirilmeli ki, düzeltsin ve herkes burada bir artı değer katsın kendine.

selamlar herkese

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 21:38 - İp: 85.***.**2.28
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

flymail aşağıda sana yazdığım cevap için çok üzgünüm seni kırmak veya fikrini beyenmemek gibi bir bir durum yok ben espiri yapmak istemiştim ama kelimeleri şeçememişim dün gece kafama takıldı uyuyamadım cezamıda çektim.Ayrıca belirteyim bu sitede en kötü fotoğrafı ben çekerim.Hoşca kal.Böyle bir cevap yazdığım için tüm siteden de özür dilerim .hepinizi seviyorum.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 13:13 - İp: 85.***.**2.192
eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

güzelin göreceliği değişyor ama estektik hep aynı kalıyor
genel geçerin üstünde bir güzel mutlaka var
zevkler ve renkler tartışılmaz tabiki ama dünyanın heryerinde bir kabul gören bazı tarzlar var bence

bu tarz bir yarışma için aslında ilk başta en güzeli çekip daha sonra en kötüyü farklı açılardan yakalamalı
tıpkı picasso gibi
nasılda bozmuş resimlerini ve yepyeni bir akım yaratmış bakın kendisi hala istanbulda bir ziyaret edin isterseniz size çirkin gelen başkaları için yaşanmışlıklar denizidir
saygılar

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 14:56 - İp: 81.***.**2.30
flymail
flymail (üye)
Malatya / Amatör

merhaba arkadaşalar bu konu aslında okadarda zor değil .yani yapacağımız çok güzel bir konu ve aynı güzellikte bir ortam ve biz öyle bir resim çkiyoruzki herşey berbat ,kadraj,altın üçgen,focus,teknik vs.vs. birde bunun için kişinin özeleştirisi gerekli fotoğraf çeken arkadaşımız iyiniyetli olarak ortamı bize tarif etsin..şimdiden kolay gelsinn::))

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 22:38 - İp: 85.***.**6.107
flymail
flymail (üye)
Malatya / Amatör

merhabalar arkadaşlar bir ricam daha var benim birde ''ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİZ'' köşesine ''kamera karşısı'' isimli bir konu açtım ve o kunu çok eğlenceli bunun içinde öneri ve yorumlarınızı bekliyorum::??

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 22:54 - İp: 85.***.**6.107
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bence fotoğrafın kötüsü olmaz her çekilen fotoğraf muhakkak bir güzellik verir insana bakış açısı çok önemli bence dolayısıyle kötüyü bulamayız arkadaşlar .

 

Tarih: 6 Şubat 2006, 19:07 - İp: 85.***.**7.14
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 6 Haziran 2007, 21:24 - İp: 88.***.**9.140