Fotoğrafçılık Forumları
Çanakkale Zaferi..
Çanakkale Zaferinin en önemli iki sonucu;
1-Halklar haklı oldumu karşısındakiler ne kadar güçlü olursa olsun yenilmeye mahkumdurlar.
Evet _unknown_'nun ve (yendiğimiz düşmanlar dahil) insanım diyen herkesin dediği gibi;
RUHLARI ŞAD OLSUN
#ahmetçiçek' tarafından 17.01.2012 20:08:22 tarihinde düzenlendi.
LAZUT HOCAM burkay08 METE BEY[>:D:D:D:D:D
Soldaki smilllerden 8.satır 3.sütuna bie kez tıkla alsana alkış
Hocha Cevat Çobanlı Paşa..Allah rahmet eylesin
cevat çobanlı paşa sadece bir birliğim komutanı idi. Çanakkalede savaşan 5. ordu komutanı kimdi? Onu soruyorum.
Maresal Liman Von Sanders
sevgili lazut
1-Konuyu açan benim 'insanım diyen herkesin dediği gibi;
RUHLARI ŞAD OLSUN' dedikten sonra Türk olsam ne olur, Kürt olsam ne olur. Ermeni Rum Çerkez vs vs olsam ne olur.
Çünkü çanakkaleyi bilen ve kendisine insanım diyen herkes böyle düşünür düşünmelidir.
2-Ben kimliğimin önemi yok diyorum. Sen hala bu türk değil herhalde diyorsun.
3-Ama 'hem de kötü kardeş rolünü oynasın'cümleni Kabul etmiyorum..
60 bin Çanakkale şehidi, mezar taşına kavuştu
Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümünde 60 bin şehidin ismi tespit edilerek, şehitlik yapıldı. Şehitler üst üste gömüldüğü için her 36 şehide bir mezar yeri düşecek şekilde temsili şehitlik yapıldı. Yeni şehitlik, Çanakkale Boğazı'ndaki Şehitler Âbidesi'nin yanında oluşturuldu. Osmanlı'nın Birinci Dünya Savaşı'nda savaştığı dokuz cepheden biri Çanakkale'deydi. Çanakkale'de 140 ayrı beldede yaşayan ve çeşitli milliyetten oluşan insanlar Türk ordusunun saflarında savaştı. İsmi tespit edilen şehitlerden 544'ünün Rum, Ermeni ve Yahudi olduğu belirlendi. Şehitlikteki gül bahçesinde Osmanlı askerinin başlığını temsil eden serpuş figürü kullanıldı. Fiberglas şeffaf mezar taşlarından her birine 36 şehidin isimleri yazıldı. Temsili şehitliğin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu birlikte yaptı. Ali Bardakoğlu, Ankara Kocatepe Camii imamı İsmail Coşar ve Ankara müftüsü şehitler için dua etti. Şehitler abidesinde düzenlenen törenin ardından Başbakan ve beraberindekiler Çanakkale Boğazı'ndaki namazgah tabyasına intikal etti. Namazgâh tabyasında Çanakkale Savaşı, Türk askerlerince yeniden canlandırıldı. Restore edilen tabyaların açılışını da Başbakan Erdoğan yaptı. İbrahim Balta, Çanakkale
İşte bu kadar sevgili Hocam.
Özellikle koyu yazılan yerler için Tebrik ve Teşekkür ediyorum..
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz sevgili ahmet..Neyse önemli değil...Ama sözümü de anasız babasız bırakmam.Siz kabul etmiyorsanız biz malımızı geri almasını da biliririz..Zaten şahsınıza dememiştim sadece kabul etmeyenlere demiştim..
İlgili olabilecek konular
-
Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım
19 Şub. 2023, 21:20 serdar102
181319 Şub. 2023, 21:25
serdar102 -
-
-
-
-
Çanakkale Şehitliklerinin Yeni Hali !!
22 Ağu. 2009, 04:57 pazarbey