Fotoğrafçılık Forumları
Bu Kadar:lütfen Yardım..
Buna benzer bir konu DSLR almadan önce de açmıştım ama sorunum DSLR alınca da geçmediği için yeni konu açtım..
Evet artık çektiğim hiç bir fotografı beğenmiyorum.Yada çektiğim hiç bir fotoğrafın sanatsal ve görsel açıdan bir değeri yok..Bir foto turunda yaklaşık 200 fotograf çekiyorum .Ama içlerinden ancak biri ikisi "eh işte düzeyinde" gözüme geliyor..
Sıkıntım konu bulmakta.Ağırlık olarak manzara fotografı çekiyorum ama artık manzara açısından kompozisyon oluşturacak ışığı, objeleri ve mekanı bir araya getiremiyorum..Gözüm görmez oldu.
Lütfen biri bana yardım etsin.Ben neden tıkandım? Ben şimdi ne yapmalıyım? Fotograflarımdaki hata ne?
Not:Geyik değildir arkadaşlar.Lütfen bana yardım edin ondan sonra yine geyikleşiriz
Hocam bence de ARA VERMEK bir müddet iyi geliyor!
Benim bir ara hem PC bozuldu, hem makine..
Ama ne rahatladım var yaa!!!
Bi süre hiç çekemedim!
Özlemiştim bayağı sonra, yenilendim adeta!
İyi geliyor tavsiye ederim, ARA VER!!
bendede zaman zaman olan bir durumdu
ama uzun zamandır yanımdayken bana uğur getiren birini bulmuşumda haberim yokmuş artık hep onunla çıkıyorum ve her çıktığımızdada eliboş dönmüyoruz..
aslında anlatmak istediğim uğur veya şans değil yanındayken kendinizi mutlu hissettiğiniz birini veya birşeyler bulun bunların size uğur getirdiğine inandırın kendinizi ve fotoğraf çekmek için değil gezmek, muhabbet etmek ve iyi zaman geçirmek için çıkın evden bence kısa zamanda durum olduğundan çok daha iyiye gidecektir..
bence artik gozunuz estetik kareleri unuttu.
egitim cdlerine vs. bastan baslayin (mesela NG fotograf okulu) ve guzel fotograflar izleyin derim
poettime yasiyo muydun sen ya?
zaman zaman bendede bir bıkkınlık oluşur..
ilk önceleri telefoto lens ile kuş çekmeye çalışırdım.300mm zoom yetersiz gelince bu sefer bir makro lens olsada biraz makro çalışayım dedim..ilk önceleri hevesli bir şekilde bazı çekimler yapar sonrada makrodanda bıkarsın..
uzun lafın kısası üç lensten biri çok iyi olur ve diğer lenslerin de onun gibi kaliteli sonuçlar vermesini istediğin için keskinlik hastalığı başlar bu sefer.fotoğraflarını beğenmez olursun..gece gündüz bir işe yoğunlaştığın zaman,zamanla insanda bir bıkkınlık oluşturur..
sefer hocam benim bu konuda kullandığım yöntem burkay arkadaşımızında dediği gibi,makinamı atar bir dolaba ve 10 ila 15 gün hiç çıkarmam..makinaya ve fotografa olan özlemim artıyor..bir diğer yöntemde sıkıldığım zaman lens alırım
Sayin Hocam
Uzun bir aradan sonra ilk defa yeniden pc yi bu aksam actim icinizde bulundugunuz durumu herhalde benim kadar bilen su an yoktur annemi kaybettik Tr den yeni geldim anneyi son yolculuguna ugurladik ama bu ara icinde o kadar cok seyi es gecmisimki simdi cok daha iyi anliyorum yani icimizdeki sevgiyi mermameti özlemi bir sekilde kaybetmisim
istanbula ilk yak bastigimda sudan cikmis balik gibi kalacagimi hissttim ama bir baktimki beni seven bütün dostlarim havaalaninda beni bekliyorlar annemi bile ucaktan dostlarim aldi ve sunu gördüm bu yasadigimiz hayatin girgirina stresine ve gündelik islere öyle kendimizi vermisizki artik hayatimizdan bir tad almayi unutmusuz
hr sey maddiyata dönüsmüs ve bunlari gördügümde sizin icinde bulundugunuz duruma bnzer bir manzara cikmisti karsima hic bir seyden zavek almayan ama rahmetli son yolculugnda bile gözümüzü yeniden acti hala bazi degerlerin farkina varmadigimizi gördüm
belki size cok sacma gelecek ama manevi yönlerinizi yeniden üst düzeye getirecek huzur verecek bir mesgale bulun kendinize zaman ayirin ben bunu yaptim annemin mevlüdü sirasinda maddi olarak yoksul insanlara yardim ettim görmeden belki bayramdan bayrama görecegi yiyecekleri usulca kapisina biraktim
cok uzatmak istemiyorum sadece sicak bir yaz gününde bir bardak sudan tad almaya basladiginiz anda inanin yeniden hayata geri gelmis gibi olacaksiniz maddi sorunlar dünyevi isler sikintilar sorunlar zaten bizim hayatimizin ayrilmaz bir parcasi ama bunlar bizi öyle bir köreltiyorki iste böyle kisir bir döngüde dönüp dolasiyoruz
onun icin sayin hocam biraz ara verin dünyaya degisik bir gözle bakin varsin digerleri ayri bir gözle baksin dalga gecsin su ana makinami elime bile almiyorum ama sokaga ciktigim an öyle anlar görüyorumki sanki bu ani bir fotograf karesine sigdiramayacak gibi geliyor bana ama ama yinede makinami elime almiyorum öyle kenarda duruyor
ne zaman kendimi hazir hissedersem o zaman elime alacagim
ama ne kadar sürer bilemiyorum hayat bir kadraja sigmayak kadar büyük bir deklansörün hizindan daha fazla oldugunu yeni yeni anladim görmek ile bakmak arasinda fark bu olsa gerek
kalin saglicakla
Saygilarimla
eminakca,
Başınız sağ olsun.
İnsan makinadan daha önemli.
lazut hocam bence profesyonelleşiyorsunuz.. yeni her çektiğinizin güzel olmayacağı kanaatine varıyor 200 fotograftan sadece ikisini beğeniyorsanız.. bence bir adım daha ileri gitmişsiniz...
fotoğraf birazda şans işi yani bir araya getiremessiniz bir araya gelmişleri çekersiniz.. fotoğraflarda hata yok sadece daha iyisini çekebilirdim düşüncesi vardır.. yani bence
eminakca başınız sağolsun...
Tüm duygularımızın bir görüntüsü mutlaka doğada vardır.En iyi manzara fotografçısı bu duyguları yakalayan fotografçıdır
emin başın sağolsun. Üzüldüm gerçekten.
lazut hocam. Fotograf cekmesekde bir şekilde fotograqfcılıgın icinde olmuyoruz aslında. FOtograf cekmesek bile ara vermiş olsak bile aslında zihnimizde her kareyi cekiyoruz. Tv izlerken kadrajlara takılıyoruz. Gazete okurken fotograflara bakıyoruz başka gözle.
Bir kere bulaştın mı bir dah çıkmak zor. Bu surec iyi yada kötü yaşanacak. Forumda takılıyoruz. Bence yine yolumuzda devam ediyourz. Bende pazarbey gibi bu sene hic fotograf yuklemedim sayılır. Benimkisi dar alanda kısa paslaşmalar gibi bişey aslında.
İç anadolunun çorak bozkırından cennet bahçeleri yaratmaya çalşıyorum. BU yuzden benim işim cok zor. Yine karadeniz gibi guzel bir yerde cok guzel seceneginiz var. Ama acele etmeyiniz. Galeriye son yukledigini zfotogarflar aynı konsepte sahip. Yan yana durunca mecburen güçleri düşüyor. Fakat o fotogafların her birini farklı platformlarda paylaşsssanız hepsi çok güçlü olacak. Ben bunu soyleyecektim ama yanlış anlarsınız diye dememiştim. Fotograflarınız guzel. Ozellikle dslr den sonra daha oturaklı kareleriniz var. Benzer kareleriniz farklı zamanlarda paylaşın derim. Acle yok..
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
269807 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
Halil Erkal Her An Seyrederek Neşe Bulduğum
05 Şub. 2025, 14:16 prodersler
016105 Şub. 2025, 14:16
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
065910 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
023809 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
081916 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -