Fotoğrafçılık Forumları
Bu Kadar:lütfen Yardım..
Buna benzer bir konu DSLR almadan önce de açmıştım ama sorunum DSLR alınca da geçmediği için yeni konu açtım..
Evet artık çektiğim hiç bir fotografı beğenmiyorum.Yada çektiğim hiç bir fotoğrafın sanatsal ve görsel açıdan bir değeri yok..Bir foto turunda yaklaşık 200 fotograf çekiyorum .Ama içlerinden ancak biri ikisi "eh işte düzeyinde" gözüme geliyor..
Sıkıntım konu bulmakta.Ağırlık olarak manzara fotografı çekiyorum ama artık manzara açısından kompozisyon oluşturacak ışığı, objeleri ve mekanı bir araya getiremiyorum..Gözüm görmez oldu.
Lütfen biri bana yardım etsin.Ben neden tıkandım? Ben şimdi ne yapmalıyım? Fotograflarımdaki hata ne?
Not:Geyik değildir arkadaşlar.Lütfen bana yardım edin ondan sonra yine geyikleşiriz
Çoğu kişide aynı hastalık var aslında , bu hastalığın çeşitli tedavi yolları var;
Nedir,
-Gidip süper objektifler almak
-Farklı konulara eğilmek, nü gibi
-Mekan değiştirmek
gibi.
Kuş çekenler bir süre sonra sıkılır, kuş işte.
Manzara çekenler sıkılır.
Eskiden büyük zevkle izlediğim erdal kınacının fotoğrafları artık bayıyor beni, ama hala çok güzeller aslında.
Yapılacak bir şey daha var, boşvereceksin. Ben bu yolu benimsedim son zamanlarda, estetikmiş, güzellikmiş , boşverdim. Bas-çek tarzı en iyisi .
Aslında en iyisi bir fotoğraf gezisinde 200 değil, 2-3 tane çekip eve dönmek. 200 fotoğrafa ayrılacak zamanı 2-3 fotoğraf için ayırmak.
Ben hafta sonu iki günlük gezimden yaklaşık 1000 fotoğrafla döndüm. Tamam içlerinde çok güzeller var. Ama büyük kısmında estteik filan da yok.
Bir insan elle uzun pozlama yapar mı?
Bir dere vardı, 8-10 tane çekmişim acelece. Elle uzun pozlama yaparsam hiç biri işe yaramaz tabi. Disiplinli bir fotoğrafçı olsam kurarım tripodu, ışığı filan ayarlarım, çekimden önce fotoğrafı kafamda tasarlar öyle çekerim.
Ama nerdeeeee....
Orada bir dere var, uzat objektifi, bas çek.
Zaten bu AF insanı tembelleştiriyor.
Ayrıca A yani diyafram öncelikli modun zararlı bir şey olduğu düşünüyorum.
benim durumum iyiymiş gene yahu...
vakit bulamıyorum koşturmaktan da ondan çekemiyorum...
eşimin hamileliği döneminde yalnız bırakamadım...
şimdide bebek telaşı falan...
DEmekki herkes aynı dertten muzdarip. DErtler insanı foto çekmekten alıkoyuyur.BEn bu sene dikkat ettiyseniz hiç fotoğraf çekmedm ve eklemedim.
Makro olsa her gidişimde çok ilginç birşeylere rastlıyorum.Ama artık makro lensimde yok.Öyle kalakaldım. NRe yapacağımı bilemiyorum valla.
Evet yenilik yapmak iyi bir taktik. YEni makina yeni objektif. Vs Vs.
Sevgili arkdaşlar durum gerçekten çok ciddi..Ve sevgili burkay yaşadıklarımı harfi harfine bu kadar mı bir başası yaşayabilir inan o yazdıklarını sen mi yazdın ben mi yazdım diye şüpheye düştüm.İşte aynen o söylediklerini yaşıyorum..
Sevgili kontrast çocukluğunuzu kaybettiğiniz ana siz kontrolden çıkmış bir ateş kadar tehlikeli birisiniz demektir.Umarım ölene kadar içimizde hep bir yerlerde çocuklluğumuz kalır..
Öte yandan evet tebdili mekanda harbiden ferahlık var ama değştiremiyoruz ki mekanı..Memur adamız.
Ama önerin için çok sağolasın.Bu arada teknik anlamda bir kaç fotografımı değrelendirir misin kardeş? Önemli değil yorum olarak buraa yazabilirsin..Ciddiyim ha.
Sevgili mavi.. Heyecan dedin ya..İşte sıkıntım o.Çok heyecanlanıyorum.Hemen hemen her gittiğim mekanda baktığım her yön beni çok heyecanlandırıyor ve orayı çekiyorum buryaı çekiyorum derken kart doluyor.Ve sonra bir de bakıyorum ki hiç biri işe yaramıyor.Acaba diyorum burkayın dediği gibi "yüklesem belki benim o ana gördüğüm ama şimdi göremediğimi birileri görebilir mi" ama sonra dönüp "enim beğenmediğimi başkaları nasıl beğensizn ki" diyerek eklemekten vazgeciyorum.
Ama "fotoğraf olmayan şeylerle uğraşırken aklınıza fotoğraf çekmenin gelmesi" önerin ki burkay ada aynısını önerdi güzel.
Zaten 5 tane kitap aldım fotograf üzerine ..Şimdi onları okuyrum.İnşallah onlardan da bir şeyler oluşur dimağımızda
hocam ara verin biraz , zaten nasıl bu kadar vakit ayırıyosunuz şaşıyorum doğrusu...hem yer değiştirmek sizin için zor olmaz branştan dolayı
sefer hocam msn den bol bol konuşuruz.olayı cözeriz sen sakın sıkılıp fotograf cekmekten vazgecme ..sakın..
Sevgili buffalo ve sevgili pazarbey..
Sizin gibi ustaların bu topiğe katılımı beni sevindirdi çünkü sizler bu ile en azından benden daha fazla zamandır uğraşıyorsunuz, sizin başaınızdsan da illaki geçmiştir.
Ki zaten belirttiniz.işte buna nasıl bir çözüm buldunuz..Neler önerirsiniz..
Farklı alanlara kaymaya çalışıyorum ama onlardan zevk almıyroum..
Sanatsal içerikli yani soyut çalışmalar ı seviyorum ama sitede hiç ilgi görmüyorlar.
Ha ilgi derken önemli değil diyeceksiniz ama önemli.Çünkü kafamdaki duygu ve düşüncemi bu fotografımla birilerine aktarabilmiş miyim bilmem gerekiyor..
Topa tekme attığımda geri geliyorsa karşımdaki duvarın iyi bir duvar, topunn ise çok daha iyi bir top olduğunu söyleyebilirim..
Havası inmiş bir top duvardan sekmez.Ya da karşınızda duvar yoksa top neyden sekecek ki?
neyse en azından diğer sitede bu yön biraz daha ilgi çekiyor.orada değerlendirebilirim sanırım
Sevgili fotomat nasıl zaman mı buluyorum..Az önce msn den bir arkadaş verdiğim bir cevabı sizinle de paylaşayım
Geçen perşembe günü namazdan sonra Durağanın hemn yanındaki 8 km uzaklıktaki gayet yüksek bir tepe var oraya çıktım.Gün daha ağarmamıştı.Amacaım Durağanın üstünden yükselen sisi ve o an ki doğmakta olan güneşi çekmeti.Ama olmadı..Omadı olmadı oplmadı.Çünkü sis saat 8 e kadar kalkmadı ve ben de okula gitmek zorunda olduğum için bıraktım okula gittim..
Maalesef zaman dediğniz gibi yok.Tayin işi de bu yıl yok.İstemedim
naber millett
hoşgeldiniz sevgili pooetime
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
269807 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
Halil Erkal Her An Seyrederek Neşe Bulduğum
05 Şub. 2025, 14:16 prodersler
016105 Şub. 2025, 14:16
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
066010 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
023809 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
081916 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -