Fotoğrafçılık Forumları
Bu Gidiş Normal Mi?
Sitede eski canlılıktan eser kalmadı.. Konular siyasi, etik değerlerden uzak ve insanları kırıcı.. sitenin bu gidişi hayra alamet değil ama umarım ben yanılıyorumdur?
evet cozum bulmali,
tabi cozum bulmadan once probleme aciklik getirmeli. net olarak ne problemin sebepleri? onlari listeleyelim, sonra alinacak tedbirleri konusalim. boylece lazut hocanin topigi de sabote edilmemis olur, amacina hizmet eder, kizmaz bize
Kızmak yok sevgili eray..Kızmadım da.Ancak zamanım kızıstlı olduğu için akşama yazarım demiştim.
Sorunları bilmiyorum.:Yani biliyorum da ayrıntısına girrmek istemiyorrum..
Sitefde pazaramca olmadığı için baya bir sıkıntı çekiyoruz..
Sitede ozzy baba olmayınca da sıkıntı çekiyoruz..Ancak sitede günlük online olup bir anda kaybıolanlar burda olduğu zamanda sıkıntı çekiyoruz..
Hele hele f serbest kürsüde hayatın içinden bir konu olunca mesela siaset olunca da sıkıntı çekiyoruz..
Adam klavye başında klopartra veya süleyman sultan kesilince de sıkıntı çekiyoruz..
Fikret abi duy sesimizi dediğimizde duymadığı zaman da sıkıntı çekiyoruz..
Yorum yapınca da yapmayınca da sıkıntı çekiyoruz.
Accık foto öykü kategorisne kendimizce birebir yaşadığımız hayattan kesitler koyunca da sıkıntı çekiyoruz.
Yani anlayacağınız sıkıntı üstüne sıkıntı çekiyoruz..
Öğüt veriyorsun sana mı kalmış diyorlar,
Susuyorsun nasıl susturdum diyorlar,
Sessiz kalmak sessice tepki vermek istiyorsun ey cemaat neden susuyırsun diyorlar,,
Ağzını açıp iki "nedenini" hiç kimse araya girmeden bir topik altında söyleyeyim diyorsun acaip acaip yakıştırmalar alıyorsun
Yani ne etsek suç..Oysa bardğın yarısı da dolu..
İnsan siteye forumlara girmeye korkar oldu ya
Kiminle tartışıp gecemi rezil rüsvay edeceğim diye..
Açık açık söylüyorum..Burdaki ortamı bozup komşu sitelere üye kaçırma düşüncesi içinde olanlar var..
Ve itiraf ediyorum.Son günlerde sitedeki bu anormal gidiş nedeniylee 5 yeni siteye üye oldum ve artık genel olarak fotoğraflarımı oralarda paylaşıyorum..
Sevgili alis_11 in şu topiğine yazmış olduğum yazıyı lütfen okuyunuz..
http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=31404&syf=2
Bizler eleştirirken olması gerekenleri de söyleyebilecek kadar düşünüyoruz.:Ama doğru ama yanlış.Katılırsınız ya da katılmazsınızYani amaç taş atmak değil..Çözüm bulmak.
Onun i,çin sitenin ağırları..Siteyi terk etmeden önce bu gemiyi kurtarmak için çırpınmak gerek diye düşünüyorum..
Saygı ve sevgilerimle
Lazut hoca telaş etme fazla. BUnlar mevsimsel olaylar. Bazı dönemlerde böyle olur. Sonra geçer. Merak etme sen. Takılma fazla.
Ozy baba yok artık. Sadece ara sıra onlune.
puf alo ise başka bir sitede editör olmuş. oda öyle gelmiyo..
İmtihana iyi hazırlan pazarbey,,ADSL'i de kestir en iyisi istersen geçici de olsa,,.ha bire girersen olmaz de mi..Açık havada ders çalış Altıntaş güzel yer zira,zihnin açılır işte..
hocam çok haklısınız..ben daha eskileri bilmesemde,bir boşluk hissediyorum..birlikte yaşama san'atı zor bir şey..endazeler kaçırılıyor..sizlerin üzülmenize üzüldüğüm için bazen yazmak zorunda kaldım sizlere...sular dalgalansın bakalım..belki durulur...
ya pazar ben 1 seneden fazla editörüm orada , kafandan iftira atma bana :D
bir yere gittiğim yok buralardayım aslında, ama 2 ay öncesine göre web başında 1/3 vakit ancak geçiriyorum . işim çok , halletmem gereken şeyler var filan fıstık . ve evet sitede iyi gitmeyen şeyler de çok .
bu mevsimde bunlar normaldir . olur yani . ben şu an çok fazla problem göremiyorum aslında .
sitenin teknik altyapısındaki eksiklikler teker teker çözüldü .
daha kullanışlı bir kontrol paneli var. yorumları filan takip etmek eskisine göre kolaylaştı .
serbest kürsü konusunda bir şey yazmıyorum .
teknik forumlar için yazacak çok şey var . ama çok konuşmaya gerek var mı ?
evet 1 sene önce daha iyiydi , 2 sene önce çok daha iyiydi.
Juggler ,Dadanagast başta çok bilgili insanlar yazardı forumlarda. ve tek tek isim yazmaya gerek yok teknik forumlara artık uğramayanları .
sitede bilgi sahibi çok az insan kaldı . ocaklılar, fdemirhan gibi . onları üzmeyin o nedenle .
serbest kürsüde geyik yapacak çok üye bulunur, ama DSLR -objektif-ekipman forumlarında çok nadir bilgili üye gelir.
yani teknik forumlarda ciddi bilgi kaybı ve kalite düşüşü var.
----
netfoto bir müessese oldu artık .
3-5 ay önce 100 000 . üye kim olacak derken bu gün 125126 üyesi var sitenin .
google de ekipmanla ilgili ya da çekim teknikleriyle ilgili bir konuda arama yaptığımızda karşımıza çıkan arama sonuçlarında fotokritikle birlikte en başta yer alıyor net fotograf. o nedenle teknik forumların üzerinde hassasiyetle durmak gerek .
ama maalesef özellikle ismini yazmayacağım bir markanın fanatikliği forumda deprem yarattı . çok şey götürdü siteden .
------
galeri karışık biraz. 40-50 isim yazılabilir. belki biraz daha iyi. siteye en azından haftada 1 çalışma ekleyen, her gün 15-20 eleştiri geçen . işte netfoto deyince aklımıza gelen isimler.
1 sene önce sayıları daha fazlaydı onların . o çekirdek kadro diyeyim, önemli .
#kad-ir' tarafından 12.04.2008 10:49:27 tarihinde düzenlendi.
edit:üçleme yaptığı için sildim
#kad-ir' tarafından 12.04.2008 10:49:55 tarihinde düzenlendi.
serbest kürsüye girmek çok kolay değil,birileri muhabbet ederken araya katılmak ozr..
siyaset vb ıvır zıvır topikleri zaten sevmiyorum.
teknik bölümlerin daha canlı olmasını isterdim..
bu da sabit bir grup ile olacağı kanısındayım.
bilgi birikimi olan,kesinlikle fanatizme bulaşmamış,her markaya eşit uzaklıkta olmaya çalışan.bir şeyi övmek için diğerini kötülemeyen,
objektif yorum ve görüş bildirecek bir gruba ihtiyaç var..
bu gönül işi yada site sahibinin bu tip arkadaşları destekleyerek,yönlendirerek yapması ile olur..
teknik bilgi sahibi kişiler azalırsa, bu tip forumlar çok zayıf ve sessiz kalır.
yada gönül işi deyip yardım eden kişilerin kalmasını umut etmek lazım..
dün mesela nikon topiğinde dadanagast (ilker) yazısını okudum,zevkle ,heyecan ile okuyorsun.Anlatım ve deneyim çok çok iyi.ve objektif bir bakışla olayı çok güzel anlatmış.
keşke bu tip yazılar daha çok olsa..
birkaç değerli kişi daha var böyle güzel yazılar yazan.
mesela buffalo, konulara objektif yazım tarzı çok iyi.
bir de tabi fanatik görüş yazanlarda var..
x marka alayım mı diye biri soruyor?cevap kzıgın bir şekilde sen kafayı mı yedin tarzında.o markaya al elinde patlasın,çöpe atacak paran var mı gibi.
sanırım netfoto nun eski müdavimleri azaldı,burayı bu seviyeye getiren ustalar gitmiş yavaş yavaş..
biz halen yok üst band,yok galeride yorumlar,yok siyasi topikler..gereksiz tartışmalar.
Bu siteyi bence en güçlü kılan yer satınalma ve diğer teknik topikleridir.
galerimizin kalitesinden dolayı sitenin popüler olacağını sanmıyorum...zaten çok kaliteli fotograflar ne yazık ki diğer sitelerdeki gibi yüklenmiyor..
Bufalosuz olmuyo. Ah buf ah
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
269807 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
Halil Erkal Her An Seyrederek Neşe Bulduğum
05 Şub. 2025, 14:16 prodersler
016105 Şub. 2025, 14:16
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
065910 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
023709 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
081916 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -