sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Avrupa Birligi Masali

* * * AVRUPA BIRLIGI * * *

Yil 2050 . AB Komisyonu Baskani odasinda otururken, yardimcisi
iceriye heyecanla girer:
-Efendim, Turkiye tum isteklerimizi yerine getirdi. Onlari
AB'ye alacak miyiz?

AB Baskani:
-Yok canim, henuz olmaz. Git, duyur, Tum Turkiye Ingilizce
konusacak, Turkce'yi yasakliyorum.
-Efendim onu 5 sene once yaptilar. Hatirlamiyor musunuz?
-O zaman soyle Kibrisi versinler..
-Efendim onu da 40 sene once verdiler zaten...
-O zaman soyle guneydoguya ozerklik versinler.
-Aman efendim, Turkiyede guneydogu mu kaldi, 2020'de bagimsiz
devlet oldu ya orasi zaten.
-O zaman soyle (sozde)ermeni soykirimini tanisinlar.
-Efendim, sadece ermeni degil, Pontus, Yunan, Bulgar, Rus,
Ukrayna, Moldova soykirimini bile tanidilar, hatta
Canakkale savasindan dolayi Ingiliz, Avustralya, Yeni Zelanda
soykirimini bile tanidilar ya.. nasil unuttunuz.
-Hmm. O zaman soyle, kokorec yasaklansin.
-Aman efendim, onu yemeyi 2007'te biraktilar.
-Isa askina, ya ne bileyim? Kinayi yasaklayin, yakamasinlar.
-Ooooo. Beyefendi.Onu da coktan biraktilar.
AB Baskani dusunup tasinir ve;
-EEEE...DAGITIN O ZAMAN AVRUPA BIRLIGI'NI...

#sunsurfer' tarafından 24.10.2006 20:41:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ekim 2006, 18:15 - İp: 84.***.**0.235
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

DEMOKRATİKLEŞME VE SİVİL DEMOKRASI KONUSUNDA (ASKERİ DEMOKRASI OLMAZ ZATEN) HUKUKÇULARIMIZ BİLE BÖYLE DÜŞÜNÜYORSA SÖYLENECEK SÖZ YOK.EVRENSEL DEMOKRATİK KURALLAR BİZİM İÇİN ÖNEMSİZ ZATEN.NE OLACAKKI DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLUPTA.ARADA SIRADA BİR BALANS AYARINA GİRERİZ KENDİMİZE GELİRİZ.BİRKAÇ YÜZ KİŞİYİ SALLANDIRIRLAR HERŞE UNUTULUR GİDER.
TEBRİK EDİYORUM HUKUKÇU ARKADAŞLARIMI.
ADAMLAR BİZİ ALMAMAKTA HAKLILARMIŞ.
BİZE YAKIŞAN HAYL HİTLER DEMEK ANLAŞILAN.
TARTIŞMIYORUM ARKADAŞLAR.
HAYL HİTLER.

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 09:42 - İp: 85.***.**5.169
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

bende demokrasi istemiyorum

irtica istiyorum yok yok o da deği kominizm istiyorum totaliter rejim istiyorum..

ne istediğimi bilmiyorum....

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 11:42 - İp: 81.***.**5.123
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

bu arada askerleri severim ama bi ufak hesap yapalım...


askeri darbeler * 10yıl == türkiyenin 10 larca yıl geri kalmışlığı..

savunmaya kalkmayın darbe yapanlardan hayatta kalanlar bile savunmuyolar şimdi yaptıklarını...

aynı bitane atası maymun olan bilim adamı vardı(neydi onun ismi yaw) onu gibi yane!!!

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 11:51 - İp: 81.***.**5.123
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

şimdi bu moda oldu, ab reformlarını eleştirince sana hitler diyorlar, faşist diyorlar, askeri darbe yanlısı diyorlar.

ben 61 anayasası diyeyim, biz yaptık, kimse sıkıştırmadı. ve teziç hoca nın belirttiği gibi, türkiye 20 yıldır, 25 sene önce yürülükten kaldırdığı anayasayı arıyor.

yukarıda ne demişim pazarbeycim
gün ışığında yönetim demişim. tamamen türkiye nin çıkarına, sivillerin çıkarına, halkın çıkarına. çok demokratik. o kadar demokratik ki, halk yerel karar alma sürecine doğrudan katılıyor.
bir vatandaş, mesela emekli ahmet efendi, kalkıp il genel meclisinin tüm toplantılarına katılabiliyor. o öyle bir tasarı. şeffaflık sağlanacaktı, demokrasi sağlanacaktı. türkiye nin ihtiyaçları için türk hukukçular tarafından hazırlanmıştı.
ama ortada yok, 10 sene önce sümenaltı ettiler onu.

sen anayasayı yamamak yerine 61 anayasasına tekrar yürülük kazandırırsın, gün ışığında yönetim tasarısını yasallaştırırsın, genelkurmay başkanlığını -yiyorsa- milli savunma bakanlığına bağlayıp, askeri yargıtay ve askeri yüksek idare mahkemesini kaldırırsın...

demokratik türkiye için tüm engeller kalkar.olur biter.bunlar olmadıkça kimse bana demokrasi demesin.
yoksa ab türkiye temsilcisi şunu kaldır, bunu kaldır, şöyle yap derse halk demokrasi kavramına kuşkuyla bakar ki bu faşizme götürür ülkeyi pazarbey....
türkiye 30 sene önce şimdikinden daha saygın bir ülkeydi. yunanistan tam üye olurken bizi de çağırdılarçünkü başka seçenekleri yoktu, yunanistan ı alıyorsa türkiyeyi de almk zorundaydı. o zaman ab şimdiki kadar büyük proje değildi.

ama senin sivillerin pazarbey, ecevit,demirel,türkeş arkalarına tüsiad desteğini de alarak HAYIR HAZIR DEĞİLİZ;BAĞIMSIZLIĞIMIZ TEHLİKEYE DÜŞER dediler!!!

sonra terörü körüklediler ve 80 darbesi oldu!!!

ondan sonra zaten ankara anlaşması çöpe atıldı. rahmetli inönü nün büyük projesiydi. ve o anlaşmanın öngördüğü 1995 te tam üyelik tuhaf bir şekilde çöpe atıldı.

bu gün uluslar arası arenada türkiye saygın bir devlet değil pazarbey.

ve size bir şey söyleyeyim, 5 sene önce ab bize diyecekki ''laklik yeterli düzeyde değil''.... haklı olacaklar bu kaygılarında, çünkü siviller o kadar taviz verdiler ki laik devletten, türkiye artık''laik sosyal hukuk devleti''değildir.

askeri susturmanın en kestirme yolu sivil politikacıların adam olmasından geçer. sivillerin bu kadar cahil, bu kadar sığ, bu kadar ülke sorunlarından bihaber olduğu ortamda asker de konuşur, mit de konuşur.

yazdıklarımı dikkatle okumadan beni faşistlikle suçlamayın sevgili pazarbey dostum, meslektaşım

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 12:32 - İp: 85.***.**6.31
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

darbeler olmasaydı belki çıkacaktık arkadaşım nerden biliyosun? bunu öğrenemeyiz artık geçti gitti..siviller ne yapmış mış asker izin verdi de sivil yapmadı mı?

birisi sivrilse hemen hooooop arkadaşım sen kimlerdensin bakiiim bizimle aynı mı düşünüyon? düşünmüyosan yapamazsın..hatta aynı düşünüyosanda yapamazsın! anca yenilikleri ya biz yaparız yada kimse yapamaz..

askerin görevi ülkeyi korumaktır.. ülkeyi yönetmek değil..(tamam gerektiği yerde mmüdahale söz konusudur ama bizimkilerde abartmışlar!!!)



foks gerçek hayatta yapamam ama bak 3 boyutlu animasyonunu yaparım sana aya çıkarız hemde beraber..

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 12:32 - İp: 81.***.**5.123
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Foks ülkeyi askerlermi kurdu?Umarım bunu ciddi ciddi söylemiyorsundur. Sanırım biraz tarih okumaya ihtiyacın var.Askerler görevlendirilir. Ülkeyi kurtarır.Bu kadar basit.BUnu aldıkları emir ile yaparlar.

Üff sıkıldım ben.Bu söylediklerimi eskiden sol kesim söylerdi.Şimdi ne oldu ise tersine döndü işler.Sağcılar demokrat, solcular askerci oldu.Yakışır valla.
Foks faşistliği üzerine alanma. Ama siviller adam olsa askere gerek kalmaz sözü bana çok ters. Sanki askerler çokmu vizyon sahibi.O kadar başarılılarki üçbeş çapulcuyu bile bitiremediler.Sonrada sivillere des vermeye kalkıyorlar.
neyse
hayl hitler.

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 12:57 - İp: 85.***.**5.169
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

siviller için söylediğim neden terski.?1977 olması lazım, yunanistan ile üyelik müzakereleri başlıyor. fransa yunanlıları avrupa nın kültürünün kurucusu olarak görüyor ve habire bastırıyor üye olması için.
almanya ve başka ülkeler türkiye ve yunanitan ı aynı kefeye koyuyorlar. biri müslüman, öteki ortodoks. çok farketmez. ayrıca türkiye nin o zamanki anayasası ve laik yapısı üyeliğe engel de değil.

bizi de çağırıyorlar.

ecevit HAYIR diyor.
demirel HAYIR diyor.
türkeş HAYIR diyor.
tüsiad HAYIR diyor.
erbakan zaten allah kerim....
politikacıların böyle demesinin ufuklarının dar oluşu ile açıklarız. bağısızlıkları tehlikeye düşermiş gibi şeyler zırvalıyorlar.
tüsiad neden hayır dedi? teneke arabalar üretiyorlardı, aslında üetikleri bir şey de yoktu. hayır dediler.

yani pazarbey bayram günü faşist de yaptın ya beni. helal olsun diyorum başka bir şey demiyorum.

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 13:07 - İp: 85.***.**6.31
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

aslında avrupalı olmamız için bizden istenen bazı seyler uygar devlet olmanın gerekleri..gelir duzeyi,sosyal haklar,egitim saglık vs konularındakı reformlar ekonomi vs..ancak bizim siyasilerimiz kendilerini pek kurnaz sandıkları için goz boyama yontemiyle bunları yaptık gostermeyi yeğliyor..ekonomısı zerre gelişmeyen egitimde saglıkta sosyal yapıda coken bir ulkeyıde avrupa istemiyor..ancak adamlar tabıkı bızım ıyılıgımız ıcın aman turkler duzelsin guclu olsun kı aramıza gırebılsınler diyerek calısmıyor..bize dayatılan soykırım kıbrıs guneydogu vs gibi konularda hiçte masum degiller..hatta niyetlerini apacık ortaya seriyorlar..alman basbakanımıdır nedir ulkeme gelip basın toplantısında BİZE utanmadan aslında sizi istemiyoruz diyebiliyor..bizim kasımpaşalıda anca kızarıp bozarıyor..
avrupa bir hayaldir..ve aslında sonunda guzellikler olan bir ütopya degil para babalarının avrupa amerika hayranlarının bop yandaslarının satılmısların daha fazla para guc iktidar için insanlarımın gozunu boyamaya calıstıgı bir cıkmazdır..yazıkki yurdum insanı almanyada bakkal acmayı ingiliz kızlarla gonul eglendirmeyi fransada tezgah kurmayı -hayallerimiz bile nekadar kucuk- duslerken ulkemın topraklarının parca parca satıldıgından habersiz..
yıllardır dunyayı yoneten iranı ırakı birbirine dusurup yıllarca savastıran,onune gelene saldıran kendini vahşi batıdaki seriflerin yerine koyan,binbir entrikayı kum havuzunda cocuguyla oynuyormuscasına kolay ceviren,dunya uzerinde milyonlarca insanı en basiti kızılderilileri yokeden amerikamı?? yoksa turlu oyun hile hurdayla benim cennet vatanıma giren bolmeye calısan savas meydanlarında yuzbınlerce mehmetcigime bacıma karıma cocuguma goz koyan,olduren ama ne hikmetse bana soykırım diye bir sacmalıgı dayatan avrupamı??? bizimki otobus seferlerini duzenlerken bunlar dunyayı birbirine kırdırıyordu..bunlaramı kurnazlık
abd avrupa sayfa sayfa kurdıstan harıtaları seriyor ortaya..sonra ortaya cıkınca hata olmus diyorlar??? 500 milyon kilometre uzakta marsa milim sasmadan gidip harıtasını cıkaran adamlardan bahsediyoruz???
sonunda merhaba avrupa ben geldim dedigimiz gun berkcanlarımız ingiliz kızlarla oynasırken mehmet amcamız eyfel kulesinin karsısında berber dukkanını acmısken,tur acentelerimiz gitgel dolmuslarla avrupada herhangibir tv sovuna seyirci tasırken birde bakmısız donecek bir evimiz kalmamıs..avrupa bir hayaldir..hayaller aslında hiçte oyle sanıldıgı gibi iyi degildir..
EEEE...DAGITIN O ZAMAN AVRUPA BIRLIGI'NI...

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 13:55 - İp: 88.***.**4.244
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

olayları karıştırmamak lazım ülkeyi tabi askerler kuracak çünkü ülke o zaman bi savaştan çıkmış ne nerde nası şekilde hiç bişey belli değil..(aranıza girdim kusura bakmayın)


bunlar askeriyenin darbe yapmasını yada her lafa karışmasını gerektirecek bir durum değildir.

madem askleriye çok iyi bi şekilde yapacaktı o zaman mustafa kemal neden hemen bi hükümet kurdu bıraksaydı asker yönetseydi...
bırakın Allah aşkına yaa nelerden bahsediyoz...

hala darbeyi savunan insanlar var....sağcı ile solcunun birlikte düşündüğü nadir konulardan biridir bu darbe meselesi onlar bile anlaşabilmesine rağmen biz hala anlaşamadık!!!




 

Tarih: 25 Ekim 2006, 13:59 - İp: 81.***.**5.123
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hadi ben kaçıyorum, bu tartışama da raydan çıktı sanırım.
bayram günü ne faşistliğim kaldı, ne askerciliğim, ne darbeciliğim, hitler bile olduk.
hitleri sivillerin seçimle getirdiğini, meclisin onu ayakta alkışlayarak devletin başına getirdiğini, sivil yargıçların, büyük hukukçuların onun önünde eğildiklerini hatırlatayım.
ayrıca kimse birbirinin yazdıklarını okumuyor, ben ne yazmışım siz ne diyorsunuz.siz tartışın ben bir şey yazmıyorum...

#buffalo' tarafyndan 25.10.2006 14:13:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ekim 2006, 14:11 - İp: 85.***.**2.226