Fotoğrafçılık Forumları
Altındeş,meke,göreme,konya Mantaliteleri
Gittik gezdik gördük,,meke ve çevresel talî yerlerde de yardımlarından dolayı mekici emmiye de teşk ler..
En güzeli de yerinde mevsimin taze lezzetli meyvalarını yemek idi..Hele de İvriz Ereğli/Halkapınar'ın sarı kirazları..
...
Güneş de doğmamıştı henüz
o gün güneşin doğup doğmayacağı da ayrı bir meçhul muamma idi zati.
Muammaya rağmen güneş yine de doğmuş idi.
Lakin güneşin altında yeni bir şey yok idi yeryüzü bozkırında.
Kumköy emminin tokina 12-24 ü de kadraj kenarında duran şahıs kişilerini yamultmuş idi. Normalde yamuk insan sevmem ben.
Kumköy emmi bayan üye kişi arkadaşımıza kelvin ile ilgili püf noktalı bilgilerini verir iken aynı zamanda mail adresini de almış idi o üye kişinin.
kumköy emmi calvinist mi idi yoksa ???
Burası ayrancı tren istasyonu emmiler. Yataklı ve yataksız mukabili ücret tarifelerini kumköy emmi bilir.
ayrancı bizim ereğli nin bir kasabası iken, karaman il yapılınca, il yaptılar bari ilçesiz kalmasın diye karamana hediye ettiğimiz lakin halen madden ve manen ereğliye bağlı olan şirin bir coğrafik yerleşim birimidir. haritalarda da görünür zati.
Kumköy emmi Ayrancı tren istasyonunu fotoğraflar iken.
Keza ileride ayrancı tren istasyonu da kaybolan meslekler kategorisine dahil olduğunda bu fotoğraflar çok para edecek emmiler.
kumköy emmi teknik bilgilerini bayanlı ve bayansız kişilerle paylaşmaktan kaçınmaz. Lakin zannedersem en püf noktalı bilgilerini yine de kendisine saklar.
Eski pehlivanlar (bkz.zaloğlu rüstem, adalı halil, çökertmeden çıktım da halilim ve arkadaşları gibi ) 100 numara bilir ise, yetişdirdikleri pehlivanlara 99 unu öğretirler lakin bir tanesini öğretmezler imiş.
Yetişdirdikleri pehlivanlar ne oldum manyağı olup nihat doğan havalarına girerler ve bir gün kendilerine kafa tutarlar ise, öğretmedikleri o bir tek numara ile onları alt eder ve afedersiniz kıçüstü oturtarak derslerini verirler imiş.
Nesi varki 12-24'ün,, o eyle çeker kenarları..On yirmi kullananların ki daha bir kaykılıyor ya acaip şekilde..Hiç de güzel olmuyor eyle de..
Yüküm şimşir kaşıktır,,..,,..
Tren istasyonu beldeye 2,5 km uzaklıktadır gari..
Şabanemmi burada çakmağını kaybetmiştir bu seferde,,her gezide bişiyi kaybetmesi endikedir..Kendide uyku apne esnasında burada onbeş dk kaybolmuş idi,,ne otobos vardı çevrede ne de hayratına bir çeşme-ki yerini koordinatlarını verebilsin..
Biz isek çoktan 25 km ileride idik araç içinde..İlgi muhakemesi yapılmıştır halkapınarköyünde,, hûkûm; üç yıl içinde aynı bileşkesi tekerrür ederse evde kalmasına karar verilmiştir..Evde de çiçek vazo saksı çekmesi şart koşulmuştur zira..
Pzremmi hararet neticesinde bolca magnumvari dondurma ısmarlamıştır duhul ameli fiili gereği..
Bu yörenin insanları güleç yüzlü idiler,,..Lakin günümüzde buraları aşırı yüzeysel erozyona maruz kalakalmıştır doğasal mertebe gereği..
kumköy emmi ümitli adımlarla giden fakat dönmeyecek olan lakin dönmeyeceğide bilinmeyen treni bekler iken.
her ne kadar döneceğini ümit ediyorsa da ben kumköy emminin ökçe seslerindeki ümitsizliği benliğimde hissetmiş idim her daim.
kumköy emmi ayakkabıların topuklarına pençe mi yaptırdın ??
Ayrancı Derbent Tren İstasyonu.
Denizden yüksekliği 1.400.mt'dir.
Ayrancının doğusu Konya Ereğli, batısı Karaman, kuzeyi Karapınar ilçeleri, güneyi ise Mersin (İçel) ile sınır teşkil etmektedir.Buraları şiddetli erozyona da maruz kalmakta imiş.
Buraya Haydarpaşa'dan 23:50'de kalkan İç Anadolu Mavi exp treni geçmektedir.
Buraya yakın Dive'de meşhur tulum peyniri üretilmektedir.
Kırım’dan göçerek Ayrancı’ya yerleşen Kırım Türkleri (tatarlar) de burada yaşamaktadır.
Kırım Türklerinin getirdiği beyaz(sarı) kirazlar da suyu bol olan Halkapınar civarına zamanında bolca ekilmiş,şimdilerde lezzetle yenmektedir..
Haydarpaşadan kalkan 23:50 treni buraya 40 duruşlu istasyon aşarak 41.cisi olan saat 14:35 de varmaktadır..
Buradan sonra Konya Ereğli'de durmaktadır 15:10 sularında takriben..
31,25 lira gidiş,,*vazifeli vb talebe üretmen ise 25 lira gidişli,, gidişli dönüşlü tam duhuliye 50 lira buraya trenle..Yok ben yataklı ile giderim diyenlere evveli duhule bizzat arz etmek suretiyle bilet alınması gerekir genelde..
75~80 lira bir person,,yok iki kişi olsun diyenlere de 127 lira bedel mukabili..
Pzremmi gibi birisi, yok ben uykuluyarak araba sürerüm diyenlere ekonomik kırsal mazot genelinde 100 km'de 4~5 litre yakıtla da gidilebiliniyor..
Eskiden insanlar çikirge de yir imiş ..
Divle'den..

İlgili olabilecek konular
-
-
-
Arama Motoru Yok Mu Ben mi Göremedim?
21 Tem. 2009, 02:07 deskjet007
3165208 Eki. 2010, 19:31
kumköy34 -