mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

3 Mayıs Milliyetçilik Günü

DEVLETIN GUCUNU ELINDE TUTANLARA KARSI DA TURK MILLETI'NI KORUMA IRADESININ TURK MILLIYETCILERI'NDE OLDUGUNUN BEYANIDIR 3 MAYIS.GUNUMUZ KUTLU OLSUN.







#mechul75' tarafından 03.05.2011 10:03:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mayıs 2011, 10:02 - İp: 78.***.**9.241
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

@ mechul75


Sn. Mechul bey, Turkiye disindaki ulkeler hakkinda siz gorus bildirdiniz ve bu gorusunuze mukabil ben de kac ulke gordunuz merak ettim. Bu cihetle onemli oldugunu dusundum.
Ama anlasiliyor ki bilmeden yazmisiz zira o yazdiginiz ulkelerin hepsine gitmisligim olmakla birlikte bazilarinda bizzat senelerce yasadim. Ve Atifta bulundugum mesajinizin yanlis oldugunu size cok rahatlikla soyleyebilirim.

Yukaridaki mesajinizda ise su sozunuz dikkatimi cekti: Osmanlı imparatorluğu kavramlarıyla imparatorluğun Türk imparatorluğu olduğu örtülmeye çalışılmaktadır.


Oncelikle bu teorinize kesinlikle katilmamak ile birlikte. Kacirdiginiz bir nokta OSMANLI IMPARATORLUGU diye bir devlet yoktur, DEVLET-I ALI vardir. Eger imporatorluk olsaydu bugun Afrika`da fransizca degil Turkce konusulurdu. Avrupa`da Turkce konusulurdu. Emparyalizimden gelen imparatorluk kelimesi Osmanli devletiyle bagdasmaz. Bunu Osmanliyi iyi bilenler bilirler. Ister siz yeni Osmanlici deyin ister baska birsey, bu gercekleri gormemek tarihi iyi tahlil edememek demek olsa gerek diye dusunuyorum


"Turk imporatorlugu" konusunu siz yukarida yazdiklarimdan sonra tekrar bi gozden gecirin.


 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 04:41 - İp: 99.***.**0.75
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

@lazut


@mecgul75
Amerikanin yapisi Turkiyeye bnziyor. Farkli kulturler, diller bir araya gelmis ve Amerikancayi olusturmus (ingiliz ingilizcesinden farklidir) lakin bunu dayatmalarla yapmiyor aksine cok genis bir dusunce ozgurlugu icersinde bunu goturuyor ve insanlarda benimseyip sahipleriniz

Turkiyede ise benzerlik olmasina ragmen (kurtce, cerkezce, lazca gibi dil ve kulturlerin birlesmesinden bahsediyorum) Dikdator bir dayatma sonucu insanlar artik kulturune dahi dusman olmus durumda. Ama haksizda degiller zira 50-60 sene once yazilmis bir kitabi okuyamiyoruz, okusakta anlaya miyoruz.

Bir garip kendini Turk zanneden adam gelip UYDURUCA dedigimiz bir dil gelistirmislerki bu Amerikancadan da cok kotu. Dusuncelerini bile dogru durust ifade edemedigin gibi eski yazilmi skitaplari okuyup anlayamiyorsun ve haliyle tarihinden habersiz bir toplum ortaya cikiyor.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 05:01 - İp: 99.***.**0.75
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

latin alfabesi runi alfabedir ve kökeni eski türkçeye dayanır.etrükslerden batıya geçmiştir.


DİL MİLLETLERİN SOYUNU ÖĞRENMEDE ÖNEMLİDİR. TIKLA



İtalyan tarihçiler "Romalıların siyasi ve idari kuruluş şekillerini, ordu teşkilatını, altın işleme sanatını ETRÜSKLER'den öğrendiklerini" yazarlar. ETRÜSKLER'i Latinler'den farklı bulurlar.

genetik olarak anadolu türkleri italyanlarla aynı genetik özelliklere sahip diye biliyorum.bir araştırma sonucunda.


İTALYANLAR VETÜRKLER TIKLA

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 08:22 - İp: 78.***.**2.172
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gnetik olarak ayni miiiiii
bunu bana demiyecektin iste Yanlis dugmeye bastin dostum.
Simdi genetik olarak seni lagim fareleriyle ayni statuye dahi koyabilirim
dikkatli ol

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 16:03 - İp: 192.***.**9.70
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Türklerle İtalyanların hem fiziksel hem de karakteristik özellikleri açısından birbirlerine çok benzedikleri çok konuşulan bir konudur, peki bu benzerliğin nedeni nedir? Neden İtalyanlar Türklere benzemektedir?

1780 yılında Etrüsklere ait yazılar bulunduğunda Batıda yer yerinden oynamıştı kökenimizi bulduk diye. Fakat hiçbir Batılı biliminsanı Etrüsklere ait bu yazıları okuyamadı, çünkü yazının kökeninde Yunanca ve Latinceye ait bulgular aradılar. Oysa Yunanca bizim tarihimize çok yakın bir dildir, 2700 sene evveline ait olan Yunanca ile Etrüsk yazılarını okuyabilmek ise sadece bir hayaldir ve bilimsel gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu yazıları Türkçe okumak hiçbir şekilde akıllarına bile gelmemiştir ve günümüze kadar da bizim kökenimizin ne olduğu tam olarak bilinmiyor demekle yetinmişlerdir. Ancak Etrüsk mezarlarında ki kemikler alınarak yapılan DNA testinin sonuçları, tüm Batı bilim dünyasını bir kaosun içine çekti, çünkü sonuç hiçte bekledikleri gibi değildi.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre İtalyanların kökenlerinin Türklere dayandığı ortaya çıktı. DNA yapıları incelenen ve Türklerle yüzde 97 oranında benzerlik taşıyan Etrüsklerin yazılarını, Kâzım Mirşan inceledi. Uzun süren araştırmalar sonucunda batılı biliminsanlarının çözümleyemediği bu yazıların Türkçe karşılıklarını ortaya çıkardı. Bütün bu gelişmelerden sonra Etrüsklerin, Türk kökenli olduğuna dair şüpheler ortadan kalkmış oldu.

URAL ALTAY DİLİNİ KONUŞAN TÜRKSAKA YADA DİĞER ADIYLA ETRÜKSLER TIKLA

ÖKÜK TÜRÖK=RABBANİ TÜRÜK=TANRI TÜRÜ
ÖK YANİ TANRI YARATAN TÜRKÇEDEKİ SES UYUMUNDAN DOLAYI ''ÜK" OLMUŞ VE KELİME BÖYLECE TÜRÜK OLARAK OKUNMUŞ

DİKKATİNİZİ ÇEKERİM '' E TÜRÜK" YANİ ETRÜKS
ASLINDA ETÜRÜK LER.

#lightningman' tarafından 05.05.2011 22:23:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 22:19 - İp: 78.***.**9.76
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör



Türklerle İtalyanların hem fiziksel hem de karakteristik özellikleri açısından birbirlerine çok benzedikleri çok konuşulan bir konudur, peki bu benzerliğin nedeni nedir? Neden İtalyanlar Türklere benzemektedir?

O halde soyle birsey yapalim. Aynaya bakin, Iki goz, iki kulak, bir burun... Birde bir FARE resmine bakin veya bir maymun resmine, iki goz, iki kulak, bir burun. Kafa ayni. Yukaridaki sebeb ile ayni olabilir mi?


Boyle bir mantik olmaz ya HU. En azindan bir Molecular biyologa bunlari soylemeyin cunku cok guler.


Bence bilmediginiz konularda cok atip tutmayin yoksa balyoz gibi cumleler yiyebilirsiniz. Heryerde yazan genel genetik bilgiler var zaten. Biraz genetik bilgisi ile su yukarida yazdiginizin ne kadar komik oldugunu siz de goreceksiniz.

Diyeceksiniz ki bilim adamlari oyle diyor ben de derim ki OYLE BISEY DEMEDIM

Eyvallah

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 22:54 - İp: 192.***.**9.70
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Benim iki kulğım var.sizinde var.demekki ilk ortak atamız aynı.fakat biz evrimi değil milliyeçiliği dolayısıyla bunun dil ile anlaşıldığı için nerden başaladığını konuşuyoruz.

Türkler sembol şekillere “Tamga” (M.Ö 15.000) adını vermişlerdir. Bu işaretlerin oluşmasına sebep olan şey, “davranış şekilleri”dir. Türkler yazı yazmaya başlamadan önce resim yapmaya başlamışlar. Ancak yaptıkları resimler hep bir şey anlatmaya yönelik olduğu için bu resimler bir kompozisyon öykü oluşturmuştur.

Milattan önce Anadolu’da yaşamış ve çok gelişmiş kültürleri ile çevrelerindeki insanlara medeniyet aşılamış bir topluluk olan ve bugün “Frigler” olarak adlandırılanlar, Erken Türklerdir.

alpaslan anadoluya girmeden önce türkler anadoluya girmişti. tıkla

Türk, yaratana inanan anlamında kullanılmıştır. Ökük Türök” yani “Rabbani Türük “, “Tanrı Türü” denilmektedir. Türklerin Orhun Yazıtlarından önceki binlerce yıllık tarihinde, Asya’nın milyonlarca kilometre kare topraklarına yayılmış yaşarlarken kendilerine verdikleri ad; “töreye uyan” “yaratanını bilir”, “Rabbani Türk”, “Tanrısını tanır”, “Yaratanına bağlı” anlamlarında “Ökük Türök” dür. “Ökük Türök ” deki “Ök” (tanrı, yaratan) Türkçe deki ses uyumundan dolayı “ük” olmuş ve kelime böylece “türük” olarak okunmuş, günümüze de Türk olarak gelmiştir.

tıkla

 

Tarih: 5 Mayıs 2011, 23:48 - İp: 78.***.**9.76
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

boskurt hayvah değilmi.

 

Tarih: 6 Mayıs 2011, 00:10 - İp: 88.***.**0.172
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

boskurt hayvah değilmi

Evet bozkurtta bir hayvan, tıpkı aslan gibi
Ama gel görki Hz. Hamza'ya Allah'ın aslanı denilmiş

Sizin mantığınızla baktığımızda gücünden ve cesarettinden ötürü aslana benzetilerek Allah'ın Aslanı denilen Hz. Hamza'ya bu benzetmenin yüce sahabeyi haşa aşağılamak amacıyla yapıldığı akla geliyor.











#mechul75' tarafından 06.05.2011 01:40:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mayıs 2011, 01:25 - İp: 78.***.**9.91
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pazar emmi, benim biyoloji bilgim biraz kittir bilirsin.
Bozkurt hayvan mi degil mi GENETIKci agabeylerimiz yanitlarlar.

Ben Allahin Arslani olarak Hz. Hamzayi hic duymamistim. Hz. Ali ile karistiriyor olmayasiniz sakin. Gercek cormaya dondu bu muhabbet zaten.

 

Tarih: 6 Mayıs 2011, 08:06 - İp: 99.***.**0.75