oneol
oneol (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumun Dili Yorumcunun Özü

Net fotograf üyelerinin son dönemde yaptığı yorumlardan yola çıkarak; oluşan gruplaşmanın neticesinde yapılan yorumların fotografın incelenmeden yazmış olmak için yazıldığını sen bana yaz ben sana yazayım mantığı içerisinde olduğunu görmek bir fotograf sever olarak, fotograf sanatı adına ihanet olarak düşünüyorum. Bu tarz yorumların kimseye faydası olmadığı gibi kendini geliştirmek, bildiğine bir şeyler eklemek isteyenlerin de yolunu tıkamaktadır. Fotografın dışında muhabbet ve paylaşım için facebook gibi alternatif sitelerin varlığını hatırlatmak isterim. Amacım kimseyi kırmak değildir, fotograf dilinin doğru anlaşılması için olumlu yada olumsuz (olumsuz da aslında olumlu bir yorumdur) yorumların doğru ve fotografa katkıda bulunacak nitelikte olmasıdır.
Benzeri forumların açılmasına rağmen hatırlatma olarak açılmış bir forumdur.
Selamlar


#oneol' tarafından 25.09.2010 21:44:43 tarihinde düzenlendi.


#oneol' tarafından 25.09.2010 21:47:57 tarihinde düzenlendi.


#oneol' tarafından 25.09.2010 21:49:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Eylül 2010, 21:43 - İp: 85.***.**0.225
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Çok fotoğraf izlemiyorum son zamanlarda, ancak dediğiniz tehlike her zaman var, demek son zamanlarda arttı...

Sanırım amacı farklı olan insanlar sıyrılıyor ve bu arayışa gidiyorlar, hatta bazısı kırmamak için iyi deyip geçiyor. Burayı okuyanlardan ricam ve tecrübemdir: olumsuz yorum yaptığınız şahıs çoğunlukla size müteşekkir bir geribildirim yolluyor. Korkmayın bilginiz dahilinde birşey varsa söyleyin.

 

Tarih: 25 Eylül 2010, 22:55 - İp: 78.***.**4.204
-olympos-
-olympos- (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Evet sizlere katılıyorum, yav bu fotoğrafta buraya konurmu dediğim, ama yorumlarına baktığım da donup kaldığım çok fotoğraflar var, eleştiri yapmak sanki hakaret yapmışsın gibi algılanıyor, ama fotoğrafı koyanda o yorumu yazanda yerinde saydığının farkında deyil, koyduğun fotoğrafa yapıcı eleştirilere açık olursan her fotoğraftan sonra hatalarını giderirsen hep daha iyiye gidersin , ama hep aynı pembe sözler hatalarını bilmiyorsun böyle olacak herhalde deyip hep aynı fotoğraflara devam .

 

Tarih: 26 Eylül 2010, 21:28 - İp: 178.***.**6.57
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

Evet, size katılıyorum
fotoğrafa değil fotoğrafçıya yorum yazılıyor genelde
diğer sitelerde de olduğu gibi bu site de de al gülüm ver gülüm tarzı yorumlar yapılıyor...
sen benim sırtımı sıvazla ben de senin sırtını misali...

Sözümona bu sitede OBJEKTİF GRUBU adında bir grup yaratılmıştı. bu grubun amacı adından da anlaşılacağı üzere fotoğraflara tarafsız bir gözle bakıp özlü eleştiriler yapmaktı. Gruba dahil olup ta kurallarına sadık kalmayanlar tespit edildiğinde gruptan çıkarılabilecekti...

 

Tarih: 27 Eylül 2010, 10:59 - İp: 78.***.**7.2
  • 1