riccoo
riccoo (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Fotografcı

merhaba arkadaşlar uzun süredir fotografa ilgim vardı bu son zamanlar bu ilgim daha çok arttı ve amatör fotografçılıktan başlayıp profesyonel bir fotografçı olmak istioyorum bunun için hangi makina uygun başlamam için neler yapmam lazım neleri öğrenmem lazım cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler..

Tarih: 23 Temmuz 2009, 12:21 - İp: 88.***.**0.88
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Kişi ne isterse onu algılarmış...

Pekte kendimi yormayacağım, kolay gelsin efendim...

Tarih: 25 Temmuz 2009, 19:47 - İp: 78.***.**8.199
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

remiye katılıyorum

Tarih: 26 Temmuz 2009, 04:58 - İp: 78.***.**8.199
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

eyvallah sansabosa hocam. aklın yolu bir.
Aslında konuyu uzatmak niyetinde değilim ve yapmayacağımda.

yalnız şu görüşte olmaları beni üzdü.
Nedendir çözemedim ama burdaki üyeler yardımcı olmaktan çok eleştiriyor yok şunu yapın bunu yapın diye tersliyor
Kim kimi terslemiş ki?
Yada gerçekten sudan bir sebeple ters tepki verişmiş?

yazmışsın yeniyim diye, yardım istemişin verilen cvp konu yanlış yerde profosyonel güzel ceken değildir... vb.. yani sana yardımcı olacak bişey göremedim ben.
Tamam cevap bu değidi ama doğru bişey söylenmiş. Ne var bunda alınacak?

Arkadaşlar fotoğraf konusunda bişeyler bilseydik buraya üye olmaz sorular sormazdık
Çok yanlış düşünceler bunlar. Bizde anamızın karnından fotoğrafçı doğmadık ve doğduğumuz gün öğrenmedik bu işleri. Hep araştırdık sorduk bekledik kimi zaman cevap gelmedi gittik başka yerlerde aradık cevabı..
Öyle herşeyi birileri çıkıp size en ince detayına kadar anlatsın istiyorsanız daha çok beklersiniz. Hatta sırf bu bedavacı sebebinden dolayı iyi bir fotoğrafçıda olamazsınız. Biraz araştırma bile yapamıyorsanız durumunuz iyice vahim.
Acı ama malesef gerçek.

riccoo soruna gelirsek,
ilk etapta
mauel kullanıma imkan veren kompact fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeye başla.
tripod al(3 ayak)
bir bilgisayar al.
lisanslı veya ücretsiz fotoğraf editörü(yazılım) edin.
Piyasadaki tüm gelişmelerden haberdar olmak için ne kadar fotoğrafla ilgili döküman varsa bak incele oku ezberle yala yut.
ne kadar profesyonel fotoğrafçı varsa onları oku çalışmalarını incele
Üniversiteye gitmediysen össye gir yetenek sınavıyla fotoğrafçılık bölümünü oku
oradan aldığın diplomayla piyasadaki iyi fotoğrafçıların yanında staj yap işi öğren
tabi bu arada düzenli olarak oku araştır fotoğraf çek yeteneğini geliştir
bu adımlar iyi giderse 5 yıl sonra senin ismini gazete ve tvlerde duyabiliriz tvlerde röportaj veriyor bile olabilirsin.

yetenek konusunda:
"Yetenek, her zaman bindiğiniz otobüse herkesten biraz yakın olmaktır. Yeteneksizseniz koşmanız ve öne geçmeniz gerekir."

Tarih: 27 Temmuz 2009, 08:08 - İp: 88.***.**0.119
riccoo
riccoo (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşşekür ediyorum ögrenmek istedigim bu dedigin gibi okulunu okuyacagım dedigin şeyleride uygulayacagım hepinize çok teşekkür ederim sizden ögrenicegim çok şey var daha

#riccoo' tarafından 27.07.2009 11:23:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Temmuz 2009, 11:18 - İp: 88.***.**8.40