riccoo
riccoo (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Fotografcı

merhaba arkadaşlar uzun süredir fotografa ilgim vardı bu son zamanlar bu ilgim daha çok arttı ve amatör fotografçılıktan başlayıp profesyonel bir fotografçı olmak istioyorum bunun için hangi makina uygun başlamam için neler yapmam lazım neleri öğrenmem lazım cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler..

Tarih: 23 Temmuz 2009, 12:21 - İp: 88.***.**0.88
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

#umut1993' tarafından 24.07.2009 09:06:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Temmuz 2009, 12:53 - İp: 85.***.**6.216
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

National Geographic Türkiye sitesine girin. Oradan iletişim bölümünden site yetkililerine yazın.

4 CD'den oluşan "national geographic fotoğrafçılık eğitimi" VCD setini talep edin. Bildiğim kadarıyla şu anda 15 tl karşılığında satılıyor.
Çok keyifli ve belgesel tadında bir set.. Fotoğrafçılığı çok güzel öğretiyor. Bu seti mutlaka alın, tavsiyemdir ve sıkılmadan sık sık izleyin.
Bu setteki bilgileri yutarsanız, kimseye ihytiyacınız kalmadan iyi bir fotoğrafçı olabilirsiniz.

Bu setin yasal olmayan kopyalarını, internetten üzerinden indirmenizi önermiyorum.Parça parça ve bozuk olarak iniyor.

Tarih: 23 Temmuz 2009, 14:20 - İp: 88.***.**5.117
ozgur_33
ozgur_33 (üye)
Kocaeli / Meraklı

riccoo arkadaşım senin anlayabiliyorum bende yeni başladım araştırmaya yakında makina alacağım düşüncelerimiz aynı desem yeridir.
Aslında cvp sana değil sana sırf protesto olsun diye yazmayan arkadaşlara bunude umut arkadaşım yazınca az cok anlamışsındır. Nedendir çözemedim ama burdaki üyeler yardımcı olmaktan çok eleştiriyor yok şunu yapın bunu yapın diye tersliyor yazmışsın yeniyim diye, yardım istemişin verilen cvp konu yanlış yerde profosyonel güzel ceken değildir... vb.. yani sana yardımcı olacak bişey göremedim ben. bende aynı srunu yaşadım artık bilmesemde kimseye soru sormuyorum.neyse bu konuda gercekten üzgünüm susacağım yok...
herkese söylüyorum; Arkadaşlar fotoğraf konusunda bişeyler bilseydik buraya üye olmaz sorular sormazdık

Tarih: 23 Temmuz 2009, 21:19 - İp: 78.***.**1.190
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bence umut'un yazısında kırıcı birşey yok..
bu arkadaş konuyu yanlış yere açmıştı, şimdi ise konu olması gereken yerde..
bu kadar basit..

ayrıca sorununa ben çözüm yazdım.

daha ne yapsaydık free bey??
bu arkadaş hiçbirşey ama hiçbirşey bilmiyor.
burada ona fotoğrafçılığı anlatmaya kalksak, günlerce yazsak bitmez.
sayfa sayfa yazsak bitmez.
kolay mı sanıyorsun, hemen 1-2 satır yazalım öğrensin?

adamlar güzel sanatlarda kaç sene fotoğrafçılık eğitimi alıyor.

bilmeden yargı yapma..

Tarih: 23 Temmuz 2009, 23:26 - İp: 88.***.**5.117
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

#umut1993' tarafından 24.07.2009 09:06:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Temmuz 2009, 09:04 - İp: 88.***.**8.75
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

söyleyeceklerim kimsenin şahsına değildir!

Fotoğrafçılığa faydalı olan sitelerde, fotoğraf üzerine çok tartışmlar yapılır. Eksik bilgiler öğrenilmeye çalışılır, herkes elinden geldiğince yardımcı olur. Burada bu işin uzmanıda vardır, acemiside...

Fotoğrafçılık hakkında hiç birşey bilmeyip öğrenmek için buraya üye olmak çok doğru bir davranıştır kendi adıma.

Ama hata şurada başlıyor. Armut piş ağzıma düş felsefesinde.

Bir arama motoru var oraya yazarsın öğrenmek istediğini, ha şimdi diyeceksen ''bilmiyorum işte be bilsem biye yazmayım. '' Yanlış çünkü; o sağ üstteki arama motoruna fotoğraf yazsan sayfalarca bilgi çıkar önüne. Onuda geçtim forumun bir kuralı vardır ve konu açarken bu kurallar çıkar ilk karşımıza, okumak gerekir çünkü orada da bir emek vardır.Arama motorunu kullanmayı bilmesende olur forum burası ve bir sürü başlık var elbet bulursun ihtiyacın olanı. Tatmin olmadın mı ha o zaman aç konu ama kurallara uygun bir şekilde.

Burada yapılan hatadan söz ediyorum lütfen kimse üstüne alınmasın ortada bir emek var ve sen bu emeği ''armut piş ağzıma düş'' felsefesiyle kazanamazsın. Araştırmak gerekir.

En büyük hatalardan biriside fotoğrafçılık konusunda onca verilmiş bilgiye saygısızlık olur bu. Kişi zorunda mı tekrar tekrar yazmaya.

Dediğim gibi bir hatadan söz ediyorum kimse üstüne alınmasın.

Tarih: 25 Temmuz 2009, 02:26 - İp: 78.***.**8.199
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

free_ 'ye katılmıyorum.

söylediğiniz şeylerin aksini ispat etmek için yüzlerce örnek veririm ve bu konuda sizinle saatlerce tartışabilirim.

bu sözlerinizi KIRICI ve SAYGISIZCA olarak algıladım.

Tarih: 25 Temmuz 2009, 09:24 - İp: 88.***.**7.115
ozgur_33
ozgur_33 (üye)
Kocaeli / Meraklı

öncelikle böyle bi tartışma ortamı açtığım için hem kendime kızdım hemde üzüldüm açıkcası ben sadece öğrenmek isteğimi belirtmiş ve bilen arkadaşların yardım etmekten cok terslediğine üzüldüğümü belirtmek istemiştim.
sevgili remi5861 ben kırıcı yada saygısız olduğumu düşünmüyorum. öyle algıladıysanda kusura bakma. inan bana bende sana ispatlarım ne kadar ters cevaplarla karşılaştığımı. Sence bilmeyen birine 'arkadaşım arama motoruna yaz cvp bulacaksın demek mi daha hoş olur kardeşim bilmiyorsan okumanda mı yok, beleşçilik yapma demek mi sen karar ver.
artık ne konu ne yorum sansabosa nın dediğigibi sadece arama motoru kurtulun benden

Tarih: 25 Temmuz 2009, 09:58 - İp: 78.***.**8.52
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Siz hiç aynısından yüzlerce soruya aynı cevabı yazmaktan bıktınız mı?
sadece onu söyleyin.

Dedimya böykle algıladım. Ama siz aksiniz düşünün derseniz benim iddiamı çürütürsünüz.
Buna açıklamada diyelim biz.
Bu sitede, fotoğraf ve fotoğrafçılık adına bulamayacağınız konu ve cevabı yoktur. Biz ahmet arayıverin. Yada birkaç gün bşirilerinin gelmesini bekleyin. Hemen soru ardın hemen neden cevap gelmiyor neden böyle deniliyor diye sitem mesajları geliyor.

Öncelikle ben ne yapıyorum deyin birşey yapmadan önce.

İnsanları tanımıyorsanız bence daha bir dikkatli davranın derim ben. Çünkü size cevap yazan insanlar bu sitede en çok yardımcı olan insanlardır.
Siz lafı başka türlü anlıyorsanız kusura bakmayın ama bu saygısızlık ve kırıcı davranış olur.
Kimse size yardımcı olmak mecburiyetinde değil.
İnsaniyetlik namına birşeyler yapılıyor burada.
İnsaniyetlik namına bir adımda bulunmamış insanların yazarken bir kez daha düşünerek yazmalarını isterdim.

Tarih: 25 Temmuz 2009, 10:06 - İp: 88.***.**7.115
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

iyi güzel de benim size sorduğum soruların yanıtı hala gelmedi.
bütçeniz nedir. ne çekmeyi düşünüyorsunuz...

Tarih: 25 Temmuz 2009, 17:48 - İp: 88.***.**5.55