harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Kötüye Kötü Demeyi Öğrenmek

Merhabalar;
Fotoğrafçılıkta belli teknik standartlar olduğu su götürmez bir gerçek olsa gerek.Bu anlamda bir fotoğrafın belli standartları yakalamış olması kaliteye ve iyiye doğru giden yolun anahtarıdır demek pek de yanlış olmayacaktır.
Buna paralel olarak kötüye kötü demeyi bilmek,pek tabii ki sebepleriyle,karşınızdaki fotoğrafçıyı iyiye götürecek bir başka anahtardır da diyebiliriz.
Selamlarımla...


#harmanci' tarafından 06.02.2009 22:52:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Temmuz 2006, 17:23 - İp: 88.***.**6.98
orinafore
orinafore (üye)
Giresun / Meraklı

kötünün ne olduğunu anlarsak ona göre cevap verebiliriz...Görsel hafızası iyi olan birisi iyi fotoğraflar çekebilir doğru ama yinede istekli ve inançlıysa her fotoğraf güzeldir.

 

Tarih: 13 Nisan 2010, 13:25 - İp: 78.***.**2.72
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bazı foto gezilerinde günlük baz itibariyle foto çekip ayar tutturamayan sorunun mertebeleri uygulamalı olarak gösteriliyor, duhul mukabilinde..

 

Tarih: 5 Temmuz 2010, 22:59 - İp: 78.***.**6.229
filizhekim
filizhekim (üye)
Ankara / Meraklı

Bu sitede zaten bu amaçla bulunmuyor muyuz? Eminim çektiklerimin daha kaliteli olabilmesi için sizlerin olumlu görüşleri yanında çekimlerimde gördüğünüz hataları bana iletmeniz benim bu alandaki başarılarıma katkıda bulunacaktır. Olumlu görüşler bizleri burada motive ederken eminim yapılacak olan tüm yapıcı eleştiriler de bizlerin daha güzel görüntüler yakalamamıza olanak sağlayacaktır.

 

Tarih: 22 Temmuz 2010, 23:00 - İp: 88.***.**5.159
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sabır zaman ve makinayı iyi tanıyıp,ayarları da tutturmak gerek..

 

Tarih: 23 Temmuz 2010, 00:30 - İp: 85.***.**5.135
simonefotograf
simonefotograf (üye)
İstanbul / Amatör

Kötü fotoğrafa kötü demek iyi ve yararlı. Eleştiren ve eleştirilen için de faydalı. Ama bir de fotoğrafını eleştirdiğimiz kişinin kendini beğenmiş olmaması gerekiyor. Fotoğraf ustalarını kastetmiyorum. Fotoğraflayacağı anı, gereksiz ve uygunsuz bir pozisyondan fotoğraflayan bir kendini beğenmişe, çoğu zaman derdinizi anlatamıyorsunuz. İnsanı çileden çıkartan bir havayla da size kıskanıyormuşsunuz gibi tepki vermesi de hediyesi. Eleştiri yaparken fotoğrafını eleştirdiğimiz kişinin de eleştirilere açık olması ve mütevazi olabilmesi gerekiyor.

 

Tarih: 6 Eylül 2010, 05:22 - İp: 212.***.**7.170
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

babasının parasıyla aldıgı makineyle once aynada kendini sonra sokakta converse giyen arkadaslarını cekip, facebooka koyan, altında 100 tane
"çok tatlı olmuş cicim"
"ne guzel cekmişsin hayatım"
yazılıp, iki tane "sivilcesiz" ergen kızdan, "like" alınca daha ergenlikten cıkmamıs kıçı havalanan, burnu arşa degen "üstad" neden mutevazi olsun?
*********
aynadan kendisini, dudaklarını bukerek ve tabi bazı orneklerde goruldugu uzere, cıplak fotograflayan daha reşit bile olmamış liseli kezban, abisi,babası,dedesi yasında adamlardan bile ekleme talebi, özelden "fotograf sanatı ve gidiaştı hakkında" konusma teklifleri alıp, bir umut diye salya akıtan pedofillerin gazlamasıyla kendini gelecegin starı sanarken, az gelişmiş beynine tezat cok gelişen egosuyla neden mütevazi olsun.
**********
guzel sanatları tanıdıgının tanıdıgının torpiliyle ,kazanıp okulda okudugu kitaplardaki uzun cumlelerden, hocasının zoruyla inceledigi ve aslında derinine bile inemedigi fotografcıların portfolyolarından, yabancı makalelerden kafası bulanmış, bol dumanaltı bohem cafelerde cevrilen geyiklerde nekadar iyi fotografcı varsa gömmeyi marifet bilen sözde anarşist özde lümpen diplomalı deklansor neden mutevazi olsun?
*********
hasbelkader bir makine alıp daha diyaframın ne oldugunu bilmeyen ama yıne hasbelkader uye oldugu bir sitede
"aman üstadım ne de güzel fotograf,portfolyoma beklerim"
"günün anlam ve önemine uygun olmuş, tebrikler.. portfolyom cıkıstan once sagda"
"ne de guzel kedi,kuyruguda var aman aman, portfolyoma girmeden cıkarsan cıglık atarım"
tarzı yorumlar alıp ulan ben yıllardır içimde saklamışım yetenegimi diye şişinen adam neden mutevazi olsun?
*********
türkiye gibi bir ülkede ölmeden az evvel, emekli ikramiyesini aldıktan az sonra kahvede oturmaktansa emekli ikramiyesinin üstüne 20 yıl parasını ödeyip sonunda anahtarını aldıgı kooperatif evinin kirasından gelen parayı ekleyip gidip en baba makineyi alan, sonrada, ne kadar cekilmiş fotograf varsa cekmeye ant içtim dercesine klişe şeyler cekerek yine aynı yorumlarla "master","ordinaryüs","üstad" olan takma dişli amcam neden mütevazi olsun?

zaten onların amacı bu.

********************************************
sözüm meclisten dışarı, taşlama yapalım dedim.
kimse üstüne alınmasın "üstadlar"


#gaijin' tarafından 06.09.2010 06:10:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Eylül 2010, 05:43 - İp: 92.***.**2.60
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

Kotuye kotu demek cok yerinde olur.

Peki bunun yerine fotograflari yukleyen site admini, kotu olan fotograflari direk elese ve bu elenen fotograf sahibine 'cekmis oldugunuz fotograf site kriterlerine uymuyor, uzgunuz lutfen tekrar baska bir calismanizla deneyin' gibi bir mesajla geri donse...

Yada...reklam yoluyla para yapan siteler icin uye sayisi onemlidir. Bu yuzden kaliteyi yakalamak yerine tamamen duygusal konular isin icine girebiliyor mu?

gaijin o nasil bir tespittir.

 

Tarih: 3 Ocak 2011, 16:43 - İp: 41.***.**0.34
koroglu1414
koroglu1414 (üye)
Bolu / Amatör

Üç beş kare fotoğraf yükleyip,klavye'ye küs olanlar,iyiye kötüye hiç bir satır yorum yazmayanların kendinde yorum bekleme hakkı bulmalarına şaşıyorum ben'de
+ ilgi merkezi bile yok fotoğrafların bazılarında;beğenmediğimizi belirttiğimiz zaman bozuluyorlar
Madem eleştirel yorum kaldıramıyoruz;eleştirel yorumlara kapatılması gerekir.

#koroglu1414' tarafından 17.01.2011 12:42:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ocak 2011, 17:25 - İp: 85.***.**4.17
bersar95
bersar95 (üye)
İzmir / Amatör

Tebrik ederim sizi bizde http://forum.netfotograf.com/oneri/yorum-yazanlara-52828-1.html 'de bu konuyu tartışıyoruz zaten

 

Tarih: 29 Mayıs 2012, 11:06 - İp: 176.***.**3.149
emreality
emreality (üye)
İstanbul / Meraklı

çok uzunca bir süre anasayfa da kalması gereken bir başlık bu,teşekkürler...

 

Tarih: 1 Eylül 2012, 00:27 - İp: 88.***.**3.166