Fotoğrafçılık Forumları
Kastamonu Gezisi
1. KASTAMONU FOTOĞRAF GEZİSİ (01-02 Mart 2008)
Kış mevsiminin en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Kastamonu’da bir fotoğraf gezisi planlanmıştır. Gezi planı ve diğer açıklamalar aşağıya çıkarılmıştır. Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız…
01 Mart Cumartesi
7:00 - 8:00 arası Mütevelli Otelde (otel 2 yıldızlıdır) buluşma ve açık büfe kahvaltı.
8:00 Daday ilçesine hareket
8:30 Daday’a varış. Daday’da Pazar yeri ve kahvehanelerde portre çekimleri. Atatürk’ün Daday ziyareti sırasında kaldığı konağın gezilmesi.
10:30 Daday’dan Selalmaz- Eflani güzergahından Pınarbaşı İlçesine hareket (Yollarda bulunan köylerde durularak fotoğraf çekilecek)
13 :00 - 14:00 arası Pınarbaşı Paşa Konağında öğle yemeği (Paşa konağı yöresel mimari örneği tarihi bir yapı olup, restore edilmiş, turistik amaçlı hizmet vermektedir.)
15:00 Pınarbaşı - Azdavay güzergahından Ballıdağ üzeri Daday’a hareket
(Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde portre çalışma imkanı bulabilirsiniz. Ballıdağ’dan geçerken muhteşem Göknar ormanları arasında oksijenden başınız dönerek fotoğraflar çekebilirsiniz)
18:00 Daday’da Akşam yemeğinde yöreye özgü lezzetlerimizden olan Etli Ekmek verilecek.
19:30 Otele dönüş.
02 Mart Pazar
7:00 Kalkış ve Otelde kahvaltı
7:30 Devrekani- Yaralıgöz-Isırganlık güzergahından Bozkurt- Abana ilçelerine hareket.
(Şanslı günümüzde olursak, Devrekani ovasında sisler arasına kırağıyla kaplanmış bembeyaz ağaçları görebilirsiniz. Yaralıgöz’de Göknar ormanlarını fotoğraflayabilirsiniz. Isırganlık ‘da sisle kaplanmış vadilerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.)
12:00 Abana’ya iniş (Abana evleri ve sahili fotoğraflanabilir)
13:30 İnebolu’da öğle yemeği ve fotoğraf çekimleri
(Bölgede tamamen doğal yollarla beslenen hayvanlardan yapılan lezzetli et yemeklerinden oluşan menü verilecek. Bölgeye özgü İnebolu evlerinin fotoğrafları çekilebilir. Portre çalışmaları yapılabilir.)
15:00 İnebolu’dan Küre-Seydiler üzerinden Kastamonu’ya hareket
(Ersizlerdere’de muhteşem manzaralar ve yol boyunca köyler fotoğraflanabilir.)
18:00 Kastamonu’ya dönüş
19:00 Kastamonu’nun tarihi mekanlarında yöreye özgü (Tarhana çorbası+ Banduma+Yaprak sarma+ Tatlı ve içeceklerden oluşan) akşam yemeği ile gezinin finalinin yapılması
NOTLAR:
1- Katılımcıların Kastamonu’ya kadar ulaşımı ve dönüşleri kendilerine aittir. İstanbul’dan katılacaklar için Kastamonu Huzur Turizm ile gidiş-dönüş 65 YTL. fiyat anlaşması yapılmıştır.Kalkış ve dönüş yeri Esenler otogarıdır. Cumartesi sabah saat 07:00’de Kastamonu Mütevelli otelde toplanılacaktır. (Otobüsle gelenler otelin adını görevlilere verirlerse otelin karşısında inebilir.)
2- Programda belirlenen saatler tahmini olarak yazılmıştır. Gezi esnasında değişiklikler olabilir.
3- İki gün boyunca yaklaşık 500 km. lik bir güzergah dolaşılacaktır. Bu güzergahlar üzerinde istenen bölgelerde durulacak ancak güzergah dışına çıkılmayacaktır.
4- Bildiğiniz gibi fotoğraf biraz da şans işidir. Gezi planı en ideal şartlara göre düşünülmüştür. Gezi tarihindeki hava şartlarının fotoğrafa uygun olmaması durumunda yapabileceğimiz herhangi bir şey olmayacaktır.
5- Programın maliyeti kişi başı 150 YTL. olarak hesaplanmıştır. Gezi ücreti Akbank Kastamonu şubesindeki 0190-53015 (Yekta İletişim İnş.Tur. Şti.) numaralı hesaba peşin olarak yatırılacaktır.
6- Gezi kontenjanı 30 kişi ile sınırlandırılmıştır. İlk önce müracaat eden 30 kişinin isimleri bildirilecek ve kayıtların dolduğu ilan edilecektir.
7- Talebin 30’u geçmesi durumunda (yeterli müracaat olması halinde) aynı program takip eden hafta sonu için yeniden düzenlenebilecektir.
8- Planlamanın sağlıklı yapılabilmesi için en geç 25 Şubat 2008 tarihinde başvuruların tamamlanmış olması gerekmektedir.
9-Para yatıranların aşağıdaki telefona bilgi vererek rezervasyonlarını teyit etmesi gerekmektedir.
Suat Cumali Güngör (gezi sorumlusu)
Tlf. numarası 0 542 715 22
FAHRİ TANITIM ÜYELİĞİ SONRASI ARTIK PROFESYONEL ANLAMDA İLK ADIMI ATTINIZ DEMEK...
NE GÜZEL, NE GÜZEL...
1. KASTAMONU FOTOĞRAF GEZİSİ, DİLERİM Kİ ÇOK ÇOK VERİMLİ GEÇER...
BÖYLE BİR FIRSATI, ÖZELLİKLE KASTAMONU İLE TANIŞMAMIŞ FOTOĞRAF AŞIKLARININ KAÇIRMAMASINI ÖNERİRİM...
GÖRÜŞMEK ÜZERE...
Sevgili hocam Sinopda olupda bu geziye katılmamak ayıp olu doğrusu.İnşallah Allahtan bir mani olmazsa ben de katılmak isterim.Sizlr de en azından şu ana kadar katılacakları burya yazarsanız orada kimlrle buluşacağımızı da bilmiş olursuz..
Bu organizyonda sizlere başarılar diliyor ve 10 gün sonrayı dört gözle nbeklediğimi belirtmek isterim
Ayşe Hanım,
İmkan olursa sizi de aramızda görmek isteriz. Gelen arkadaşlarımız memnun kalırsa, ilkbaharda ve tabii ki sonbaharda yenilerini düzenlemek istiyoruz.Bu sefer katılamasanız bile gelecek geziler için programınızda Kastamonu'ya bir yer ayırın...Biliyorsunuz Kastamonu'da 4 mevsimde de çok güzel fotoğraflar çekme imkanı bulabilirsiniz. (Hele Sonbaharı bambaşka...)
Profesyonellik fazla iddialı bir kelime. Biz gelen misafirlerimizi buradan memnun ayırabilmek için eksik bir şey bırakmamaya çalışıyoruz.Daha önce gelen tüm arkadaşlarımız buradan memnun ayrıldı. İnanıyorum bu seferde aynı olacak...
Üyelerimiz irtibat ve bilgi için (pike_37) Arif beyin 0.542.4553805nolu telefonunada ulaşabilir.
İlgi gösteren üyelere teşekkürler,saygılar...
Sefer bey,
Sizin katılacağınızı öğrendiğime çok sevindim. Arkadaşlarımız işlerini ayarlama çalışıyor. Şimdilik fk'dan Bülent Uzun(uzun),Bülent Şeker(plusgue)(Kesin olmamakla birlikte Ali Sözer,İlker Bektaş(troy)) İlk haber verenler. İsimler kesinleştikce burada bildireceğim.
Görüşüp tanışmak için ben de sabırsızlanıyorum. Saygılar...
Suat Hocam ben Antalya'dan gelecek olsam nasıl bir güzergah izlemem gerekir.Otobüs, uçak hangisi?
MERAK ETMEYİNİZ, KASTAMONU' YU NE UNUTMAK, NE DE ONA DOYMAK MÜMKÜN DEĞİL...
AKLIMDA. FIRSAT BULDUĞUM İLK DÖNEMDE TEKRAR ZİYARET EDECEĞİM...
HİÇ ŞÜPHEM YOK Kİ "1. KASTAMONU FOTOĞRAF GEZİSİ", SİZİN VE ARİF BEYİN EŞLİĞİNDE, GELENLERİN UNUTAMAYACAĞI BİR ORGANİZASYON OLACAKTIR...
Gülter hanım,
Maalesef Kastamonu'ya uçak seferi yok. Ankara'ya kadar uçakla gelseniz bile Ankara-Kastamonu arasını otobüsle gelmeniz gerekir. Akşam 18:15 ve gece 24:00 te Ankara'dan hareket ediyor.Ankara-Kastamonu arası 4,5-5 saat sürüyor.Gece 24 arabasıyla gelirseniz sabah 4:30-5:00 gibi sizi karşılarız. Yer ayırtmak gerekirse Ankara'yı arayıp yerinizi ayırtabilirim.Ayrıca dönüş için Pazar akşamı 17:30 ve gece 24:00 te araba var onu da hesap edin. Umarım sizi de aramızda görebiliriz. Saygılar...
#suat hoca' tarafından 13.02.2008 18:21:00 tarihinde düzenlendi.
Hep amatör kalacaklarından eminim dostlarımın.onlar yaptıkları işi müşteri memnuniyeti olarak değil,dost memnuniyetini ön planda gözeterek yaparlar.
Ben gelemeyeceğimi üzülerek bildiriyorum.keoma dostumuz gidelim derse belki geliriz ama bu aralar onun da keyfi yok sanırım.dostluğun güzelliği ve organizasyon tecrübesi herkesi mutlu edecektir eminim.saygılar.
Mekici ustam,
Sizin ve tüm dostlarımızın gönlümüzdeki yeri her zaman hazır. Biliyorum ki buraya gelecek tüm dostlar sizi de aramızda görmekten çok mutlu olacaktır. Kastamonu'nun kışını görmek isterseniz şimdi buyrun. Ama İlkbaharda yaylalara da gelebilirsiniz...Sonbahar için ise zaten geçen yıldan randevulaşmıştık...
Saygılar,selamlar...
Çok güzel düşünülmüş ama öğrenci halimle gelmem imkansız(maddi olarak).Sizlere iyi eğlenceler,özgün fotoğraflar dilerim.
İlgili olabilecek konular
-
Bolu,göynük,çubuk Göleti Gezisi
22 Nis. 2015, 15:02 nikonfili
7260608 Şub. 2020, 10:52
fotojenikkiz -
-
-
-
-
-
-