jasmn_e
jasmn_e (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotograf Ve Motorsiklet

Hem fotograf cekmeyi seven hemde motorsiklet kullanmayi ...
Amacimiz kolonilesmek degil daha fazla paylasim=)
Motorcunun ruhundan motorcu anlar =) Motor ustundeyken ruzgari hissetmek ve seslerin birbirine karismasi .. Ama bence hem fotograf hemde motor cok daha ozel=)

Tarih: 27 Ağustos 2009, 19:35 - İp: 173.***.**2.237
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

imkan olsa
merak olsa
motor alacak olsam... hayabusa -1300

en hızlısı, en çılgını...

sonra ölünebilir...

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 15:17 - İp: 81.***.**3.185
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

ben ekonomik modeleden yanayım kulandığım 3 veya 4 modeli öneririm şu an kulandığım ybr 125tvs ,apaci 150,honda cbr 125,şu an revaçta olan kullanmadığımhonda cbf 150 ben ekonomik oluşu,az yakması ,parçaların bulanabilir kaliteli ve ucuz olması sebiyle ve şehir içinde oldukça etkili olan ybr 125 itercih ediyorum.şehir içinde 120km hız bizim için yeterli.motor kullanırken kuryecilerin kullandığı denenmiş motorlar tercih sebebimdir.daha başka motorlarıda kullandım fakat bazıları araba gibi hatta arabadan fazla yakan motorları şehir içinde kullanmaya gerek yok.

 

Tarih: 2 Eylül 2009, 05:29 - İp: 88.***.**7.70
jasmn_e
jasmn_e (üye)
Yurtdışı / Amatör

Yani zaten şehir içi kullanım kuralları bellı O kadar hızı yapmanın imkanı yokken ibresi 300 ü gösterebilen motorlar gereksizmi ,bilemem Türkiyede kullanılıyo valla o yüzden tabi okadar kaza okadar can ...
Bencede cbr den gitmek gerek uzun yolda bel ağrısı yaparmı yapar=) Ama motor üstünde oldugumuzu bu şekilde hissedebiliyoruz sanırım eğilip bükülmek lazım bi ara Honda goldwinge uzatmalı artçı olmuştum=) Ve motordan cok Jip üstünde gibi hissettiriyo .Şaka gibi geri vitesi , ellerı ısıtmak için özel tutma yerleri ,internet baglantısı fln vardı=)

 

Tarih: 6 Eylül 2009, 22:03 - İp: 85.***.**6.167
jasmn_e
jasmn_e (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu arada bionik 51 mi=) Bana Demeyin nolurr=) 2 sene önce çok güzel bi uçuşum vardı o motor bozmasıyla,ayak marşıyla fln çalışıyodu yaa =)

 

Tarih: 6 Eylül 2009, 22:10 - İp: 85.***.**6.167
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

benim bir arkadaşım var evli ve karımdan vazgeçerim motordan vazgeçmem diyor.motor tutkusu böyle bir şey bulaştımı kurtulamıyorsun.fakat tanıdığım bir arkadaş kaza yaptı kafası koptu kaskın içinde kaldı oyüzden dikkatli olmak lazım artisliğe gerek yok.gereksiz hareketlerden kaçınmak lazım çok bilenlerin kazasına tanık oldum ben emniyetli sürüşten yanayım 160 km.üstüne çıkmadım şimdiye kadar.başka bir arkadaşım kavasaki ile 250 km.falan yapıyordu virajı alamadı motor yattı oda bariyerlerin kafasını eğerek altından geçti fazla bir şey olmadı kafası çarpsaydı kopardı herhalde.

 

Tarih: 7 Eylül 2009, 05:05 - İp: 88.***.**3.104
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Motorlar trafik kazasına karıştı mı işleri bir hayli zor oluyor, mesela motorun trafik sigortası yok ise, karşı araçlar [ ki araba olsun] sonrasında iş ,mahkemeye kadar yansıyor, motor kusurlu olsa bile trafik sigortası yok diye araçlar zararını kapatamıyor, böylede bir iki şikayetler var ortalıkta..

Bir de turuncu suzuki alsan dört milyar, gidip aynı benzeri çin motoru alsan bir milyar..Hadisenin klibinde var ya turuncu suzuki..

 

Tarih: 7 Eylül 2009, 05:22 - İp: 195.***.**2.198
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

şehir içi ve dışı ideal olsun diyorsanız
burgman 400 - 650 alın iş bitsin...

 

Tarih: 7 Eylül 2009, 09:57 - İp: 81.***.**3.185
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

siz siz olun sakın çin malı almayın bişey anlamzsınz basarsınız gitmez zevk vermez adama.biraz motor kullanmada sert oldum çünkü daha 1 ay önce karadeniz gezisinden dönen gruptaki bir bayan arkadaş aracı solladı fakat karşıdan gelen arabanın altında can verdi.araba ile kurtulma şansı alabilirdi fakat motorda çıplaksn o yüzden şansın pek yok . motor solluyor kaçıyor diye bunları yapman şart değil motor kazasının şakası olmaz bende 5 sene önce hafif bir kaza yaptım havalandım arkaya doğru düşerken kafamı fazla yere vurmamaya dikkat ettim.fakat boynum vucudumun üstende bir ağırlık yaptı boynum kendini taşımıyordu dik durduğum zaman batıyordu. 5 gün yattım . kazada benimde karşı taraf kadar kabahatim vardı. acil bir işimden dolayı deli gibi kullanıyordum.istanbulda bazen bu şekilde motor kullananları görünebiliyorum.bu iyi bir sürüş değil.600 cc. en fazla yeterli olur diyorum en son hondanın motoru en uygun fiyatlısı idi.fakat cbr de iyi bir seçim olabilir.ekonomik olanları zaten daha önce yazdım. scoter benim tarzım değil.kimi shooper beğenir fakat şehir içinde zaman kaybı yapıyor.bide istanbulda motrorla gezmek daha rahat oluyor.şunu söylerim bir hata varsa motorcu kendinde arıcak hep karşı tarafın yol ağzına girerken sollarken vb. hata yapabileceğini düşünecek yani ben sıfır riskle motor kullandım o kazadan sonra.

 

Tarih: 7 Eylül 2009, 22:07 - İp: 78.***.**1.63
jasmn_e
jasmn_e (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bence Çin malı ilk başlayanlar için ideal çünkü bilmiyosun nası kullanıcanı nası parkediceğini ,yok kaldırıma çıkarıyım ,yok küçük heryere girer derken ilk zamanlarda haşatı çıkıyo o yüzden çin malıyla başlayıp bu arada iyice neyin ne olduğunu öğrenip ona göre yeni güzel birşeylere geçmek daha mantıklı . Zaten genelde motora başlayanlar motorlar arasındaki farkı bilip ihtiyaçları doğrultusunda hareket edip motor satın almıyolar ki, motor kullanmaya başlamadan hayranı oldugum motorların ne kadar gereksiz boş olduğunu anlıyorum şimdi o yüzden bence başlangıçta çin iyidir zamanla kendi tarzınızı ihtiyaçlarınızı keşfedip ona göre
ideal olana geçmek en akıllıcasıdır,fotoğraf çekmek gibi bi nevi ilk aldııgımda makineyi ne bi koruyucu ne bi çanta yok lens çizilcekmiş bilmem ne hiç anlamazdım umursamazdımda şimdi mesela gözümden korumaya çalışıyorum ama iş işten geçti 6 ayda mahvettim makineyi o yüzden şimdi düşünüyorum iyiki artislik yapıp çok iyi makinelerle başlamamışım yada bilip bilmeden pahalısı iyidir die önüme gelen lensi almamışım şimdi fotografta neye daha çok merakım oldugunu biliyorum ve ona göre hareket ediyorum ,bi nevi aynı şey

 

Tarih: 8 Eylül 2009, 13:36 - İp: 85.***.**6.167
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Hadise reklamındaki SYM Mİo..Çok hoş bi tek kişilik 50 cc..Tam bayan motoru...

Bu arada SYM tayvan malı SAN YANG MOTOR COMPANY...ayrıca bu marka çin mallarından çok kaliteli japonlardan bi düşük kalitedir...neredeyse japondur yani...

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 01:03 - İp: 88.***.**5.120