Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Ve Analog
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Foruma az önce üye oldum. Biraz araştırdım ve bir kaç sorum olcak.
Ben kendimi bildim bileli fotoğrafa meraklıyımdır ama bu 2 yıla kadar sadece bakmakla kaldı. Özel bir makina alamayacaktım ve hem aileminde kullanabileceği bir makina SONY DSC-T70 aldım.
Fakat artık işi ciddiye bindirmenin zamanı geldi. Tamamen yepyeni olduğum için yardımlarınıza ihtiyacım var. Örneğin lens mercek hiç biri hakkında bilgim yok ama araştırıcam
Size soracağım şu dslr ve analog arasında ne fark var ( ohoo tamamen farklı şeyler dediğinizi duyar gibi oldum) yavaş yavaş olcak anlayış lütfen=) Doğru yere mi yazdım onuda bilmiyorum ama şimdiden teşekkürler.
Biraz makinalar hakkında bilgi edindikten sonra hangisini almalıyım gibi bir sorumda olacak fakat biraz bilgiye ihtiyacım var. Teknik hiç bir terimi bilmiyorum.
Tekrar sağolun.
selam; anaolg demek filmli ve objektifi değişen ve ışık değerlerini vb kendinizin ayarladığı slr makinedir . dslr ise dijital slr anlamına gelir . yukarıda bulunan eğitim adlı yerden ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Elimde çok eski bir makina ZENİT 122 var.
Birkaç forumda başlamadan önce ucuz ve eski bir makinayla öğrenmeyi önermişler. Netliği falan ayarlıyorum bakalım sizlere yetişebilecekmiyim Tekrar sağolun.
netligi ayarlarsın da sen ışıgı ayarla ışıgı
İlk başta hemen hazır cevabımı vereyim akıl karışmasın.
Bence önce dijital sonra analog.
Karşınıza çıkan her açıklamayı dikkatli dinleyin ve terimleri öğrenmeye bakın.
Normalde iş öğrenme şu şekilde giderse sağlıklı olur.
kompak - dslr like - dslr - Orta format analog(bu isteğe bağlı)
açıklayayım: kompak tarzı basçek makineler ile basmayı çekmeyi çekememeyi öğrenirsiniz. Dslr likelarda ise zoomu öğrenirsiniz manuel olaylara ve lens olayına imaj kalitesine eliniz kulağınız alışır. Dslrlerde ise herşeyi siz belirlersiniz. lens kalitesi makinenin kalitesi imaj kalitesi ve bunlara etki eden faktörleri öğrenirsiniz.
Analogda ise dslrlerde elde edilemeyen megapiksel ve kontrast-derinliği (daha çok siyahbeyazlarda) elde edersiniz.
Tüm bu teknikleri ve alet edavatı öğrenirken bir yandanda k,m ne yapmış nasıl fotoğraflar çekilmiş diye araştırıp, fotoğraf kurallarını öğrenip bunları çekilen fotoğraflara yansıtabilirseniz profesyonellik yolunda dosdoğru ilerlemiş olursunuz.
tabiiki yapılan ciddi işler ve üniversite eğitimininde size katkısı çok olur.
Hangi makinadan başlayayım dersen kompak-like-dslr şekinde git ve nasıl bir makine sorusunu bulmak için forumu kullanabilirsiniz. Önceden açılmış konuları okumalısınız.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Canon Analog Makinelerin Farkları
12 Nis. 2021, 20:47 bahrullah
0272612 Nis. 2021, 20:48
bahrullah -