bbilgin
bbilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Dslr Hakkında Yazılı Kaynak

Merhaba arkadaşlar,
DSLR makina ve lens'ler ile ilgili teknik ve pratik kullanım bilgileri içeren tavsiye edebileceğiniz bir yayın varmı? Piyasada çok kitap var ama, budur diyebileceğiniz varsa öğrenmek isterim.
İşim gereği herhangi bir fotoğrafçılık kursuna devam edebilmem mümkün değil bu yüzden kitap,deneme,forum arasında yuvarlanacağım.
Makina seçimleri ile ilgili yeterince yazılıp çizilmiş.Compackt makinamı bırakmak istiyorum artık.Hertürlü tavsiyeye ihtiyacım var.

Tarih: 23 Şubat 2009, 01:43 - İp: 85.***.**6.55
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Çok güzel düşünmüşsün fakat bir genel terim kullanmışsın.
DSLR makina ve lens'ler ile ilgili teknik ve pratik kullanım bilgileri içeren tavsiye edebileceğiniz bir yayın varmı?
Ben pek görmedim. Budur diyebileceğim bir yayın henüz bulamadım. Ama fotoğraf ile alakalı dergiler var. her ay bu dergilerde lenslerden tutunda makinalar ve fotoğrafla alakalı birçok kaliteli tavsiyeler makaleler incelemeler mevcut. Üstelik bu yayınlar okadarda pahalı değiller.
DSLR hakında bilgi nerden edinilir?: Hangi dslr alacaksın? Hangi dslryi aldın? diyelimki 450d aldın hemen buraya gelip 450 kullanıcılarıyla yazışabilirsin. Yada bu makinanın ileri seviye dökümanlarını bulabilir inceleyebilirsin..
Ayrıca makinanın özellklerini en iyi fotoğraf çekerek öğrenirsin. Aklında kalmasıda kolay olur. Zaten amaç fotoğraf çekmek araç ise fotoğraf makinası değilmidir? O yüzden makinadan çok fotoğrafların çekilmesine odaklansan daha süper olur. Zaten istediğin gibi çekemedin fotoğraf için ayarlara gireceksin. işte o zaman sorabilir cevanını bulabilir hemde öğrenebilirsin. fotoğrafçılık için national geographic yayınlarınıda tavsiye ediyorum.

örnek:
-macro nasıl çekiliyor diye bir aramaya başladığın zaman çoğu ayarla birlikte makina terimlerinide dolaylı şekilde öğrenmiş oluyorsun.
-pan nedir? nasıl yapılır? hangi lensle çekilir?
-gün batımı nedir? nasıl çekilir? hangi lensle çekilir?
-kuş nasıl çekilir? hangi lensle çekilir?
-sisli fotoğraf nasıl çekilir? hangi lensle çekilir?
gibi..
sen konunu söyle ben sana kim olduğunu söyleyeyim?

 

Tarih: 23 Şubat 2009, 04:43 - İp: 88.***.**2.138
bbilgin
bbilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Önerine teşekkür ederim,bilgisayarımdaki bir problemden ötürü bir süre bağlanamadım.

 

Tarih: 6 Mart 2009, 12:46 - İp: 85.***.**8.147
bbilgin
bbilgin (üye)
İstanbul / Amatör

Emre İkizler'in "filmden dijitale fotoğraf" ve Faruk Akbaş ile Emre İkizler'in "fotoğraf teknik okumaları" kitaplarından donanım hakkında temel teknik bilgi kaynağı olarak çok faydalandığımı söyleyebilirim.
Hiç DSLR kullanmamış,lensler hakkında uzaktan yakından sıfır bilgiye sahip biri olarak ifade ediyorum.

 

Tarih: 23 Mart 2009, 19:04 - İp: 94.***.**1.30
  • 1