azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

Çıplaklık Sanatmıdır Sizce

ÖNCELİKLE SANAT NEDİR DİYE SORAYIM GENEL OLARAK. ÇIPLAKLIK SANATMIDIR. SANATLA NE DERECE ÖRTÜŞÜR. NÜ TARZI ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BUYRUN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:05 - İp: 81.***.**7.24
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Forumdaki bir sayfadan Meyra hanımın yazdıklarını aktarmak istiyorum...

lütfen, kimse ile ilgili yazdığım düşünülmesin.. sadece aktarmak istiyorum..

" sanat için her şeyi yapan zihniyet, sanat nedir ki sınır koymuyorsunuz.anneniz yada kızkardeşiniz dergilere soyunsa tebrik edeceksiniz demek ki...(anneciğim öyle güzel soyunmuşsunki herkes hayran kaldı.yalnız şu sol göğsüne vuran gölge biraz hoş durmamış, sanatçı sanatını pek konuşturamamış gibi diyaloglar gayet normal o halde.)eğer bunu kendi ailenize yakıştıramıyorsanız,başka kadınlara da yakıştırmayın.başka kadınlardan bana ne diyorsanız, işte o zaman zaten sanatçı olamazsınız.sanatçı duygulara değer verir,hislidir.soyunmuş bir kadının fotosuna bakmak yerine onun o halini gören babasının gözlerine bakmayı tercih ederim.ve şunu bilirim kimse ucunda para olmadan sanat için soyunmaz.mutlaka ucunda para vardır "

yazıdan sonra, Meyra hanım kimseye yönelik yazmadığını, kimsenin üstüne alınmaması yönünde yazmıştı..

Lütfen konuyu fazla uzatmayalım diyorum.. Saygılarımla.. Mete..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 20:09 - İp: 85.***.**3.122
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

teşekkürler mete007 gerçekten yürekten teşekkür ederim. bende aslında bunları ifade etmeye çalışıyordum ama yanlış anlaşılmaktan korkuyordum.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 20:19 - İp: 81.***.**7.24
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

burada modelliği yapan kişinin özgür idaresi devreye girmeli... açıkcası toplumumuz gereği ve bu toplumda yetiştiğim için ben de yakıştıramam akrabalarıma...

benim merak ettiğim sizce bunu yapan modelistlerin anneleri,babaları ,çocukları, kardeşleri ne düşünüyorlar? bizim gibi yakıştırmıyorlar mı? ya da sıradan bir olaymış gibi bakıp ya da bir sanatın içinde olduğu için gurur duyup ahlaksız mı oluyorlar? burada ahlak kavramının kişiden kişiye değiştiğini konuşmuştuk...

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 22:26 - İp: 195.***.**4.58
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ayiptir ayiiip

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 22:49 - İp: 81.***.**7.8
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

peki eraycanli arkadaşım ayıptır....

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 23:28 - İp: 195.***.**4.58
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ya arkadaslar tartismayin boyle seyler icin, ben de geyik yapiyorum zaten ayip diyerek ciddiye almayin

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 00:22 - İp: 81.***.**7.8
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar
Meyra hanımın açıklamalarını değerli bularak buraya kopya edip yağıştırdığınız için teşekkürler Mete bey.
Ama ne yazık ki içinde barındırdığı her bir sözcüğün binlerce yıldır neden yalnış olduğu anlatılıyor.

Söylem olarak kızkardeşlerimizi korur nitelikte demogoji içermesinin haricinde , son derece ırkçı da bir yaklaşım var.Bir insanın soyunmasını ayıplama cabasının ilersinde , diğer bir insanın soyunması halinde bir diğerini de şiddet göstermesine varan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu eğer annen soyunursa git döv demiyor, ama sen gidip alkışlarsın diyor.Ve bu mantık doğru geliyor size, dahası değerli buluyorsunuz.Soyunmuş kadının babasından bahsediliyor.Yürek parçalayıcı bir durumdur bu çünkü. Evet bazıları için hemfikirim, ama ya diğerleri?Onların da varlığına ne diyeceğiz?Onları dünyanın en kötü insanları olarak mı sunacağız?'2.sınıf mı ilan edelim?Ve bunu sırf soyundular diye mi yapacağız?

Bu mantığın nelere sebep olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Sanat nedir ki sorusu ise çok daha vahimdir.İnsanın nitelik ve niceliğini anlatan 3 şeyden biridir çünkü.
Bu dünyada yaşama sebeplerimizin temelleridir bu üç şey. Bilim Felsefe ve Sanat. Bunlar olmadan insanın ne dini ne imanı , ne de başka bir şeyi olabilir, hatta insan insan olduğunun farkıda olamaz..Niye sanıyorsunuz insanlık tarihlerden beri iz bırakma peşindedir?Onları bilen bizler ne ile değerlendiriyoruz? Çok uzun etmeyeyim neden diye...Sadece, bu 3 kavram insan aklının varlığını betimler demek yalnış olmaz sanırım..

sevgiler


 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 02:40 - İp: 85.***.**7.75
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Azat bey kardeşim,

yazınızı sonradan gördüğüm için şimdi yanıtlıyorum. İnsan vucudu özeldir demekle neyi anlatmaya çalışıyorsunuz ?
7 milyar insan, türleri yok olmak üzere olan bir çok hayvan türünün varlığında özelliği kalabilir mi? Çokuz hem de cidden çokuz. Çok olan değersizleşir. Ve zaten insan neslinin kendine hiç kıymet vermediğinden bu dediğimi doğrular. .Diğer bir konu : laf salatası diyorsunuz , o salatadan yapabildiğinizi bir gösterin..

Arkadaşlar insan vucudu özeldir demek bir şey ifade edemiyor.Neden özeldir? Onu özel yapan nedir? hayvan vucudundan ne farkı vardır. Dışkı deliği desek her hayvanda var, meme desek her hayvanda fazlası ile var, doğurgan özelliği desek , hayvanlar bu işi çok daha kolay beceriyor. Çiftleşme desek o da öyle.Üreme uzvu desek atlar , ve filler çok daha korkutucu. deri desen , en değersiz deri türü insanınki. Kürkü desen yok. Tek bir şey kalıyor, felsefe , sanat, ve blim üretebilme özelliği.Yani değerli olan vucut değil, o vucudu yöneten beyin...

sevgiler

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 03:50 - İp: 85.***.**7.75
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Yanlış şeyler akla getirdiysem veya ima ettiysem, özür dilerim..

Ancak, bu siteyi yakın zamanda terk etmiş hasanbeyan nickli üyenin ardından konu açılmıştı.. ricam geri çevrilmedi, çok güzel şekilde değiştirildi.. Anlayış gösterip, şiirlerini değiştiren arkadaşlara minnettarım..

"Soyunan kimselerin de kardeşi ve babası var, onlarda kardeşimiz" tarzında sözleri olmuştu hasanbeyan'ın..

thalassa' sizi, çok değerli, yol gösterici bulduğumu açıkça belirtmek isterim.. saygılarımla... Mete...

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 09:42 - İp: 85.***.**9.179
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

thalassa evet yineliyorum özeldir, anlatımınızda o kadar basite almışsınızki hayvanlarla eşleştirmişsiniz yok ondan onlarda var yok şundan onlarda var, peki akıl sen hiç sokak ortasında çiftleşen, tuvaletini yapan insan gördünmü. işte insanı özel yapan vücudunu özel yapanda budur. sizin anlatımınızda insan çokluğundan bahsetmişsiniz şu kadar milyar falan. peki çokluk özelliği ortadanmı kaldırır. insan o kadar özelki kendine göre. ve utanma duygusu hangi hayvanda var. meyra hanıma tekrar tekrar katılıyorum. her ne kadar kimse ile ilgili yazmasada.
ve bilim felsefe ve sanat konusunda gerçekten çok yanlışsınız. o üçü olmadan din iman olmaz demişsiniz. bilmeden konuşuyorsunuz bence. iman ve din olmadan şu yeryüzü o kadar anlamsızlaşır o kadar bomboş gelirki insana, şunuda belirteyim imanı ve dini olan insanlar için söylüyorum bunu. bahsettiğiniz üç şey sonradan ortaya çıkmış hatta felsefe o kadar karmaşıkki bir doğruluğu diğer bir düşünce çürütüyor. yani karmaşık net bir şey yok.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 09:50 - İp: 81.***.**7.24