azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

Çıplaklık Sanatmıdır Sizce

ÖNCELİKLE SANAT NEDİR DİYE SORAYIM GENEL OLARAK. ÇIPLAKLIK SANATMIDIR. SANATLA NE DERECE ÖRTÜŞÜR. NÜ TARZI ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BUYRUN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:05 - İp: 81.***.**7.24
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

fotoğraf sanatın da neden sırf nü olsun ki.... illaki nü olması da gerekmez .... hatta insan manzaraları ya da ne bileyim ters ışık da çekmeyelim gibi bir şey oldu... bu benim gözümde...





#engin 13' tarafyndan 21.07.2006 14:28:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:23 - İp: 85.***.**8.8
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

ya azat hocam çıplaklık, insan vücudu hayatın yaşamın bir parçasımıdır?

Eğer parçası ise hayatın içinden ise fotoğraf da hayatı, yaşamı karelere yansıtmaksa neden bu itirazınız anlamış değilim.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:39 - İp: 81.***.**3.185
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

İTİRAZ DEĞİL BENİMKİ SADECE SORGULAMA. DOĞADA ÇEKİLEBİLECEK O KADAR OBJE VARKEN NEDEN İNSAN VUCUDUNU ÇEKELİM Kİ . VUCUTSA EĞER HER İNSAN TAŞIYOR BUNU NEDEN SERGİLİYELİM Kİ. ÇIPLAKLAK İNSANIN YAPISINA TERS BENCE HOŞ DEĞİL.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:57 - İp: 81.***.**7.24
profiterol
profiterol (üye)
Bursa / Meraklı

Sanatında bi tekniği vardır ışık görüntü anlam çok önemli eger bunların 1 tanesi olmasın o bi işe yaramaz ..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 15:06 - İp: 85.***.**5.29
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

peki çekilebilecek o kadar obje var diyorsunuz, doğru ve bu objelerin hepsinin de fotoğrafı çekiliyor. Aradan bir kaç kişinin de ilgi alanı bu yönde ve bu insanlarda insan fotoğraları çekmekten hoşlanıyorlar ve bunuda nü kategorisinde yapıyorlar. Fotoğrafı çekilen kişi bu pozu vermeyii kabul etmiş, çeken kişi de kendi bilgisi ve ekipmanı dahilinde bir sunum yapmış, bunun bize zararı nedir?

Bu tür fotoğrafları bize burada siteye girer girmez burnumuza dayamıyorlarki. Ayrı bir kategoride değerlendiriliyor, günlük gazeteler gibi arka sayfa güzelleri değilki bunlar. Gazetelere bakın Antalya'da havalar ısındı başlığı altında kocaman bikinili bir turist resmi bu fotoğraftan bahsederseniz eyvallah haklısınız ama buradaki çalışmaları bunlarla aynı kefeye koymayın bence...
Sadece çıplaklığı, kadın vücudunu ön plana çıkartan çalışmalar için aynı fikirdeyim sizinle. Ya da profiterol arkadaşın dediği gibi eksik bilgilerle teknik olmaksızın çekilmiş rastgele çıplaklıklarda sanatmıdır tartışması yapılabilir.
Ama gerçekten emek verilmiş, zaman harcanmış, teknik anlamda güzel kareler için sanatmıdır tartışması yersiz bana kalırsa.

Saygı ve sevgilerimle...

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 16:19 - İp: 81.***.**3.185
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

aklıma gelmişken bu sitede çarşaflı ya da burkalı resimler çıplak resimlerden daha çok tartışmaya sebep oldu, bunu da unutmamak lazım....
Demekki kapalı ya da açık olması değil sorun, insanların fotoğrafa hangi gözle baktığında...

Nasıl görmek, değerlendirmek isterseniz o şekilde yorumlarsınız haksızmıyım...

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 16:21 - İp: 81.***.**3.185
engin 13
engin 13 (üye)
İzmir / Amatör

atakan güzel bir konuya değindin teşekkür ederim.....

kendime soruyorum şimdi...
bu tür atkan ın bahsettiği gezetedeki fotoğraflar bana kötü gelirken neden nü çalışmaları farklı geliyor..

gazetedeki o fotoğrafları kaldırsak mı? bu da ayrı bir konu...peki yasak koysak bir faydası olur mu ? hayır bence olmaz.. insan oğluna ne kadar yasak koyarsan o kadar meraklanıyor ve o kadar da isyankar oluyor... peki sürekli gazete de gördüğü fotoğrafa nasıl bakar.. bakar "güzelmiş der, geçer" öbür yasaktaki gibi mikroskop altına koyup incelemez.. yani ard niyet olmaz...
anlatmak istediğimi biraz karmaşık yazmış olabilirim... bir yandan iş, kafa dağılıyor

peki nü dalını kabullenmeyelim bir süre sonra sanat eserlerine hangi gözle bakmaya başlarız.... bence sapıklaşmaya kadar gider,, isyankar oluruz...bu örnekte olan doğudaki ülkeleri görüyoruz.. bu saatten sonra ben şahsen o ülkelerde yaşamayı istemezdim... var mı isteyen?

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 17:17 - İp: 85.***.**8.8
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

ŞU İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ ÜLKEDE HER ŞEY NORMALMİ SİZCE, ŞU TOPLUMDA SAPIKLAR YOKMU BENCE O BAHSETTİĞİNİZ ÜLKELERDEN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ. DİKKATİNİZİ ÇEKERİM. KÖTÜLÜKLERİN MEŞRULAŞTIRILDIĞI BİR ORTAMDA YAŞIYORUZ.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:18 - İp: 81.***.**7.24
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar tekrar
Azat kardeşim , sorun nü değil , sorun sanatın varlığını kabulenip kabullenmemekle alakalı.Çıplak birinin fotoğrafı veya heykeli farketmiyor, fark eden onun anlatmaya çalıştığını görüp görmemek.Ki nu sanat olması da gerekmiyor, defalarcca tekrarlanmış bir duruş ve anlatım diline de sahip olabilir.Burada sorun bakanın içselliği ile alakalı. Din ve görüş , farklı inanış biçimi de pek farketmiyor. Ortada bir ağaç ve o ağaca bakarken nasıl baktığımız önemli. Bir odun , bir yeşilllik, bir can, bir oksijen üreticisi, gölgesinde dinlenmelik,yakılacak bir meta, üstünde çıkıp uzakları kesebilecek bir yükseklik, saldırıdan korunabilecek bir varlık gibi daha da yazabileceğim sayısızca açılımlar içeriyor aslında.Bunlardan bir veya bir kaç tanesinden habersiz olduğunda ağacı yeteri kadar ne tanımlayabiliyor, ne de değerlendirebiliyorsun.Sanatın insana katkısının farkında olmak o nedenle önem taşıyor.Yani sadece varlığını bilip kabullenmek değil konu. Burayı geçtikten sonraki her durum artık objenin ne olduğunudan çok, ne anlatmaya çalıştığı ilgilendirir insanı.Bu görünün sahibi ise her ırk ve dil , din ve ırktan olabilir.Anlamaya çalışanla, anlamaya uğraş vermeyen farkı geçerlidir burada.Sorun o nedenle ahlak ile çok alakalı. Bu bir karar meselesidir , varlığı kanıtlamak için veya, hayır ihtiyacım yok dediğin an, ozaman bu var ama ben bu kısmını kabullenmiyorumun karşısına net bir açılım gerekir.Bu açılımı bir başkası değil, ancak sen istersen düşünüp, araştırıp orataya koyabilirsin. Ama hayır bu değildir demenin nedensiz olanı, yine insanı ahlakla karşı karşıya bırakıyor. Tabii ki ben bilemem kimin ahlaklı olup olmasdığını, bu insanın kendi ile olan bir sorundur.

Alain şöyle diyor:Ahlak kendine saygı duygusundan başka bir şey değildir.
Aynı sözü yaklaşık 1000 yıl önce Abbasiler'den bir islam filozofu da der. Kitabı bulabilirsem adını yazarım bir ara.

sevgiler

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:27 - İp: 85.***.**7.75
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

nü tabiri türkçe bile değil kısacası benden değil, tabi bakmaktan bakmaya fark var. bunu kabul ediyorum. bu kişinin kendini yönetebilmesi kontrol edebilmesi ile alakalı. insan vücudu özeldir arkadaşlar. özel de olmalı. özellikle bayanların çıplak fotoğrafları çekiliyor buraya konuluyor. ondan sonra adı sanat. bakış açısı bir sürü kelime salatası türk büyükleri bu günleri görseydi vay halimize

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:51 - İp: 81.***.**7.24