akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu Acemiye Hoşgeldin Deyiniz Lütfen

Arkadailar merhaba.Aranıza az önce katıldım.Amatörce fotoğrafçılık ile uğraşma arzumu artık fiiliyata dökmeye karar verdim-bu Dünya'nın meşgalesinin biteceği yok-.Buna paralel olarak elbet bir makinaya sahip olmam gerekiyor.Bir haftadır sitelerden bu konuda bilgiler toplamaya çalışıyorum.Kompact düşünmüyorum elbet.Boş zamanlarımda Doğa'da fotoğraf çekeceğim.Ben bu konuda son derece tecrübesiz bir arkadaşınızım.Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var.İşin bütçe boyutunu bir tarafa bırakarak soruyorum.Sanırım SLR-Like sınıf benim için yeterlidir.Okuduklarımdan böyle bir anlam çıkardım.Ne tür bir makina önerirsiniz?Nikon(d40,d40x,d50,d80) ,Canon(eos 350d,450d)ya da fujifilm(s8100) düşündüm kendimce ama bilemiyorum tabii.Makina alırken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?Açık pazar diye tabir edebileceğimiz yerlerden makina-aksesuar-alınır mı?,sakıncaları var mıdır?vs.vs.vs.
Öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.Herkese selam ve sevgiler.

Tarih: 28 Şubat 2009, 13:28 - İp: 92.***.**4.67
lostcity
lostcity (üye)
İzmir / Amatör

hoşgeldiniz. )

yazdıgınız makinaların hiçbirisi slr like degil bizahiti slr dirler. like sınıfını iyice ögrenmeden makina almayın . ben kendi tecrübemi söyleyeyim sakın acele etmeyin iyice enazından haftalarca araştırın yorumları okuyun hiçbirşey bilmediginiz için anca sindirebilirsiniz. acele yok .. pişmanlık yok..

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 16:29 - İp: 81.***.**1.162
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

teşekkürler lostcity.Zaten mesajı gönderdikten sonra hatamı farketmiştim.tavsiyen için de ayrıca teşekkür ederim.Acelem de yok zaten.Araştırma yaptıkça zaten insan acele etmemesi gerektiğini anlıyor.Slm

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 16:37 - İp: 92.***.**4.67
_zaknafein_
_zaknafein_ (üye)
İstanbul / Amatör

Ben derim ki hiç slr-like la uğraşma.Al bi canon 450d bide kit lensini önce makinayı tanı.Ne neye yarar öğren,sonra da zaten doğa fotoğrafı çekecekmişsin alırsın bi canon 55-250 is lens tadına doyum olmaz

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 18:34 - İp: 88.***.**1.94
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

teşekkürler zaknafein.karıştırdım bütün gün siteleri.Ağırlıklı olarak hakim görüş senin de söylediğin gibi slr like ile uğraşmamak yönünde.Ben de öyle düşünüyorum şimdilik.tabii benim gibi öğrenme aşamasında olanlar çok gelir gider herhalde,bir öyle bir böyle.Bir müddet araştıracağım,fotoğraf sanatı hakkında bilgilenmem lazım.Önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum.Sonra da sanırım senin tavsiyene uyabilirim.Zaten marka olarak canon veya nikon düşünüyorum.Detayı sonra detaylandırırım.İlgine teşekkürler yeniden.slm

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 18:51 - İp: 92.***.**4.67
_zaknafein_
_zaknafein_ (üye)
İstanbul / Amatör

Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu...
Daha bende karar aşamasındayım aslında.Ama dslr almaya karar verdim orası kesin en azından.canon 450 d mi yoksa olympus e520 mi alsam orasını düşünüyorum.(tabi yakında gelecek olan e620 yi yok saymamak lazım)

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 21:01 - İp: 88.***.**1.94
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

bak,sen şimdi yeni mevzular açtın bana.Ben de 450d alayım noktasındayım şu an.Ama acelem yok elbet.Olympus'u pek incelemiştim.Ben gidip dersimi çalışayım bari.akhisarli kaçar.slm

 

Tarih: 28 Şubat 2009, 21:08 - İp: 92.***.**4.67
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

merhaba,
bence en büyük hatanız işe slr mi yoksa slr like mı alayım diye bakarak başlamak olur.. siz biraz temel fotoğraf bilgisi öğrenip sindirmeye çalışın, gerisi istek ve ihtiyaçlarınıza ve tabi mali durumunuza göre kendiliğinden gelir.. fotoğrafı çeken makine ve elbette onun imkanları sizi kısıtlayacaktır ancak unutmayın ki o makine de sizin eliniz gözünüz ve bilginiz olmadan bir işe yaramaz, milyarları verip makinesinde sadece auto modunda fotoğraf çeken insanlar o kadar çok ki.. o zaman -söz meclisten dışarı- ister istemez düşünüyorum neden gidip en iyisinden bir bas çek makine almamışlar diye..

uzun sözün kısası yukarda adını saydığınız slr'lerin hepsi bu işe başlamanıza yeter (s8000 hariç, slr-like dır) hatta ilk etapta slr-like grubu da işinizi görür -ki benim makinem şimdilik o gruptan, hem maddi sebebler ile hem de ilerde evimde iyisinden bir kompakt da istediğimden bu tercihi yaptım ve inanın gayet çok şey öğretti bana hiç pişman etmedi beni, ancak hemen belirtmeliyim ki yukarda ifade ettiğim cinsten uzun bir öğrenme süreci ardından bilinçli olarak araştırdım ve seçtim..

 

Tarih: 1 Mart 2009, 13:46 - İp: 88.***.**1.49
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Teşekkür ederim Özge71.Zaten dün yazdığım cevabi bir yorumda önemli olanın fotoğrafçılık hakkında bilgilenmek olduğunu yazmıştım.Tabii ilk adımda insan"ne alsam"modunda oluyor ama işi karıştırdıkça"dur oğlum,sabırlı ol,bu iş öyle düşündüğün kadar kolay değil"gerçeğini kavrıyorsun.Senin ikazın da bu düşüncemi pekiştirdi açıkçası.Acele etmiyorum zaten,bir müddet temel bilgileri biraz kavrayıp sonra harekete geçerim.Biraz da pratik yaparak öğrenmek de faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Mesajın için teşekkürler yeniden.Slm

 

Tarih: 1 Mart 2009, 15:51 - İp: 92.***.**4.67
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

merhaba ve birşey değil, aslında mesaj biraz ortaya idi ... ben de yıllardır fotoğraf çeken birisi değilim ama işin eğitimini bir şekilde -ister bir kurs ile ister çok okuyarak ve deneyerek- almak gereğine inanıyorum , çok da araştırıyorum ve hepsi bana fayda olarak döndü.. bu nedenle forumda bir makine hakkında yazacaksam bile onu iyice ve defalarca deneyip görebildiğim tüm ayrıntılarıyla yazıyorum.. neden derseniz sadece şu makine iyidir onu al, bu tip makinelerden uzak dur cinsinden yorum çok fazla kişisel karşıdakinin ihtiyacını, mali durumunu ve ilerde bu işe ne derecede gönül vereceğini bilmeden yazılmış subjektif yorumlar.. amacım da size öğüt vermek değildi , lütfen yanlış anlamayın .. esas niyetim makine araştırırken forumda mesaj okuyanları yönlendirmek, siz de vesile oldunuz...

ve pratik konusunda da haklısınız, okuduklarımı daha iyi kavramak için o sıralar sahip olduğum nikon 3200 ile scene modları ile değişik kareler çekip exif bilgilerini önüme koyup nedenlerini sorgulamıştım bende..

 

Tarih: 1 Mart 2009, 16:01 - İp: 88.***.**1.49
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Rica ederim özge71.Ben çok yararlandığımı söyleyebilirim.Ayrıca bu kadar zaman ayırdığın için de,ayrıca teşekkürü hakediyorsun.Benim mükemmelliyetçi bir yapım vardır.Ne iş yapsam tüm detaylarıyla konuya hakim olmak isterim.Onun için özellikle son iki haftadır hafta sonlarımı siteleri gezmekle geçiriyorum.Az önce bir sitede bir yazı ile karşılaştım.Bir arkadaş-benim gibi çaylak sanırım-hangi makinayı alabileceğini sormuş bir fotoğrafçı arkadaşa.Onu okuyordum.Buraya alıntılıyayım.Herhalde kendisine saygısızlık olmaz.Kendi adıma da ders çıkardım tabii.Okumamış arkadaşlara yararlı olabilir.Tekrar teşekkür ederim.Slm sevgiler.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Bende fotoğraf çekmesini çok seviyorum ve bu sanat dalı ile ilgilenmek istiyorum.
Benim size sormak istediğim tavsiye edeceğiniz dijital fotoğraf makinaları hangileridir?
Bu makinaların fiyatları aşağı yukarı kaç para tutmaktadır? (fotoğraf sanatını hobi haline getirebilmek için harcamamız gereken tutar nedir? )
Fotoğraf Makinası haricinde çekecek olduğumuz fotoğrafların daha güzel çıkması için temin etmemiz gereken ekipman var mıdır?

ilerleyen zamanlarda tekrar sorularım olacak
şimdiden teşekkür ediyorum,
keyifli forumlar

Merhaba Adem Bey,

Siteye hoşgeldiniz


Selam Berk,

Kendi deneyimime göre cevap vermek isterim:

Fotoğraf makinası seçimi de araba seçimi gibidir. Ne amaçla kullanacağınız ve ne kadar deneyiminiz olduğuna göre değişir.

Ehliyetini yeni almış bir adama Ferrari vermeyeceğin gibi, fotoğrafa yeni başlamış bir adama da DSLR makina uygun olmaz.

Eğer hiç tecrüben yok ama iyi fotoğraflar çekmek ve makinanın seni eğitmesini / asist etmesini istiyorsan yetenekleri biraz fazla bir point & shoot makina almalısın.
Bu alandaki makinalardan tavsiye edebileceğim Nikon'un Coolpix serisidir.

Bu makinaları "bitirdikten" sonra, tüm ya da birçok ayarların manual yapılabildiği tip yarı amatör-yarı profesyonel makinalara geçmen gerekir. Ki ben şu an o evredeyim. Bu alandaki makina seçimim de Canon S2 oldu.

Ancak bu makinayı da bitirdikten sonra DSLR düşünüyorum ki bu da herhalde birkaç sene alacaktır
---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tarih: 1 Mart 2009, 17:23 - İp: 92.***.**4.67