Fotoğrafçılık Forumları
Analog Mu Dijital Mi?
Merhaba, ben dijital fotoğraf makinemle kendimce, amatör olarak doğa/manzara fotoğrafları çekiyorum, çekmeye çalışıyorum. Yalnız elimdeki dijital fotoğraf makinesi aslında tamamen amatör amaçlı, gündelik kullanım için alınmış bir makine. Yani aslında 8.2mp (ya da 8.1 tam olarak hatırlamıyorum) ve bazı ayarları manuel olarak yapılabiliyor. Ben kendime amatör fotoğrafçılık için yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat analog mu yoksa dijital mi alcağıma karar veremedim. İkisinin avantajları ve dezavantajları nedir? Model olarak ne önerebilirsiniz? Fiyatı sorun olmamakla birlikte ilk başta çok da pro. birşey kullanamam herhalde? Yani daha çok beni bu konuda tatmin edici nitelikle olan ve kendimi geliştirirken kullanacağım bir makine arıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
merhaba Bbatuhan,
Mavi izci sanada merhaba,
Nasılsın Görüşmeyelei
Demek A100 alacaksın he hayırlısı olsun bakalım,
Batuhan bende mavi izciye katılıyorum,şu an bende canon a1 kullanıyorum ve senin gibi dijital bir bas çek makinem vardı sonra fotografçılık kursuna başlayınca merak arttı ve analog makine ile başladık,ve inanki bahsedilen o heyecan inan her seferinde var,avaba kaç poz çıktı ? nasıl çıktı ? v.b. tabi mali yüküde var ama ben bu işi biraz farklı şekilde çözdüm sadece banyo yaptırıyor ve cd ye aktartıyorum toplam 5 ytl veriyorum,sende bu şekilde bir fotografçı dükkanı ile anlaşabilirsin,
Kısacası analaog makine olarak Canon A1 kullanıyorum,memnunum,tavsiye ederim,
Makineni aldığında bizede haber ver,
Şimdiden hayırlı olsun
İyidir ne olsun, 9 .makaramın sonuçlarını da aldım.
Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafçı bir arkadaşım Kadıköy'de bir yere götürcekmiş beni oradan alıcam makineyi. Dediğiniz modeller üstünde yoğunlaşçam. Aldığım zaman size haber veririm ve ilk film bittiğinde de fotoğraflarımı paylaşmaya çalışırım. Aslına bakarsanız banyo için herhangi mali problem söz konusu değil. Hobilerim söz konusu olduğunda paranın hiçbir önemi kalmıyor açıkçası Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum.
Sevgili arkadaşlar düzenle gibi bir şey bulamadığım için üst üste mesaj yazıyorum kusura bakmayın. Pollyteks'in söylemiş olduğu makineye baktım ve hala duruyor. Minolta Dynax 505si+Minolta AF 28-80mm Buradan bakabilirsiniz. Sizce bunu almalı mıyım? Ya da yaklaşık olarak aynı fiyata (240YTL civarına) Canon AE-1 Program+Canon FD 50mm f/1.8 bu ürün mevcut. Ya da bu fiyatlarda başka ne önerebilirsiniz?
Batuhan85
Minoltayı almanı tavsiue ederim açıkçası,özelliklerini okuduğum kadarı ile minolta gayet iyi 1/4000 enstantene,sn de 2 kare çekim,autofocu yani güzel bence.
Tabiki yinede senin hangisi daha hoşuna gidiyor ise onu al
Üzerindeki objektif vasatmış,ama alınabilir yine de,505 Si kullanmadım ama photozone.de de incelemeleri var bakarsın.
bence dijital
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Motorlu Taşıtlar Vergisi Mtv Ödeme Dijital Vergi Dairesi
24 Oca. 2025, 17:22 prodersler
020924 Oca. 2025, 17:22
prodersler -
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
047509 Tem. 2024, 03:42