erqanon
erqanon (üye)
İstanbul / Amatör

50d Makineme Flash Önerileriniz

arkadaslar merhaba. makıneme flash alacağım fakat forumlarda o kadar bilgi kirliliği var ki bir turlu sağlıklı karar veremiyorum.
canon marka flashlar pahalı geliyor bana.
nissin, youngnuo, metz ttl olanlarından hangi modeli onerirsiniz? Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 11 Nisan 2013, 20:09 - İp: 193.***.**3.229
aea
aea (üye)
Giresun / Meraklı

Şu an 3 adet flaşım var. Metz 48 AF-1, Yonungo 460, Vivitar 550FD.

Metz'i bunlardan hiçbiriyle kıyaslamam kesinlikle söz konusu bile olamaz. Kesinlikle bir flaştan beklenenleri veriyor. TTL ölçümü, malzeme kalitesi, modları, kafa açıları oldukça iyi.

Yonungo için söyleyebileceğim pek bir şey yok. Ucuz bir manuel flaş. Malzeme kalitesi vasat. Tek avantajı flaş kafasının her yöne açı yapabilmesi. ttl ölçüm yok.

Vivitar eski fakat ttl ölçümü olan bir flaş. Manuel ayarları güzel. Bu flaş hakkındaki genel yorumum; vasat.

Ben öneri olarak Metz derim.

 

Tarih: 12 Nisan 2013, 00:54 - İp: 94.***.**5.184
aktunct
aktunct (üye)
Yurtdışı / Amatör

öncelikle merhaba .Canon flashları fiyatları malum biraz pahalı.Fakat ben sana benim neler yaptığımı anlatayım.Ben de önceleri metz ile nissin ttl modellerini çok araştırdım.Bu flasların ki bu markalar gerçekten iyi markalar hatalı ölçüm yaptıklarını bazen de uyum sorunu olduğunu forumlarda okumuştum.Bir de bu flashları makinenin içindeki ayar menülerinden ayar yapılması mümkün değilmiş.Ben DE hiç risk almak istemedim canon 430 EX II ALDIM.Benim gibi amatör birine harika bir seçim .Bence iyice araştır artıları eksileri fiyat farkı on göre karar ver.Bence iyiki canon almışım.Benim gibi amatörler zaten o flaşı manual kullanamazlar o yüzden hatasız ölçüm yapıp doğru ışığı veren TTL SİSTEMLİ canon tercihim oldu.Flası manual kullanabilen birisi olsanız zaten bu soruyu sormadan bahsedilen diğer flasları alırsınız.Fakat benim gibi amtörlere CANON .

 

Tarih: 12 Nisan 2013, 01:07 - İp: 77.***.**1.82
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

yongnuo öneririm fiyat olarak çok uygun

 

Tarih: 14 Nisan 2013, 17:57 - İp: 78.***.**3.59
  • 1