Fotoğrafçılık Forumları
Sony R1 - Panasonic Fz50 - Canon S3
arkadaşlar bikaç haftadır bu makinaları inceliyorum aralarında kodak we olmypusun 2 modeli daha vardı onları eleyebildim ama bu 3 makine arasında çok büyük kararsızlıkta kaldım lütfen yardımcı olursanız sevinirim. incelediğim ve yazılanları okuduğum kadarıyla sony biraz daha ağır basıyo ama yinede yorumda bulunursanız sevinirim arkadaşlar. şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler...
fuji finepix serisini incelediniz mİ?
karasızlıkta kalacak ne var? yanıt çok ama çok basit. tabii ki r1.aralarında dağlar kadar fark var.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11308
burayı okuman yeter.
Bu üçü arasında tartışmasız R1 der herkes.
sensör olarak hangisi daha kaliteli acaba baktığım kadarıyla çok fazla anlamasanda canon un telezoom olayı yüksek geldi ama s9500 ve R1 inde 28 ve 24 mm olan makro zoomları hem geniş açıda hem makro çekimlerde avantaj sağlıyo galiba çok kafam karıştı gerçekten
yawawa, verdiğim linke baktın mı? hangisinin sensörü iyi diye sorduğuna göre bakmadın oraya bak. sensörün resmi de var orada. biri diğerinin 20 misli büyüklükte. tabii ki r1 lehine.
Daha çok ne tür fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsun onları da yazarsan daha rahat olur.
R1: Kocaman bir sensörü var 21.5x14.4
Objektifi 24-120 aralığını veriyor. Tele de bilmem ama geniş açıda yeterli bir aralık. Makro odak uzaklığı 35 cm.
S9500: Sensörü normal bir Like model boyutlarında R1 bu alanda farklı bir konumda zaten. Objektifi 28-300 aralığını veriyor tele ve geniş açı için gayet makul bir aralık. Makro çekim odak uzaklığı da 1 cm.
S3: Sensörü yine like modellerde görülen cinsten. Objektifi 36-432 miş. Makro odak uzaklığı da 0 cm.
Fz50: Sensör yine yaklaşık değerlerde. Objektifi 35- 420 aralığında. Makro ozak uzaklığı da 5 cm.
R1 sensörünün büyüklüğü ile hepsinden kaliteli fotoğraflar almanı sağlayacaktır. Yalnız ben ultra zum istiorum dersen bu aralık sana yetmeyebilir... Bu böyle uzar gider eğer yanlışım varsa da ustalar düzeltsin lütfen.
valla bitanesine inch olarak sensör büyüklüğü vermişler diğeri milimetre cinsinden aynı ölçüde inceleme şansımız yokmu bunu. aslında ben yüksek zoomlu bi model almak için yola çıktım ama görüntü kalitesi ve geniş açı olayı öğrettiki performans ve kaliteli canlı renkli ve net bir görüntü beni yüksek zoomdan daha mutlu edicek. bugün şantiyede şeflerden birinin SAMSUNG un bi modelini denedim tam hatırlamıyorum ama D1S galiba nekadar uğraşırsam uğraşiim yüksek zoomda netlik sağlanmıyo gün ışığında olmama rağmen tripot gerekli galiba yüksek zoomlarda.
yawawa r1 ın sensoru 20 kat daha buyuk diyor adam okumuyormusun..ne yapcaksın santımını ınchini...r1 tartısmasız bır numara bunlar arasında ama sen okadar buyuk bir makinayı tasıyacakmısın,ıhtıyac duyacakmısın orasını dusunmen gerek..
cm lere inç lere takılma buffalo'nun dediği gibi biri diğerlerinin 20 katı büyüklüğünde bu demek kaliteli fotoğraf demek. sitede de arama yaparsan R1'in karşılaştırıldığı makineler DSLR makineler. sana kolay gelsin işin zor.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0148827 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -