Fotoğrafçılık Forumları
Sony R1 - Panasonic Fz50 - Canon S3
arkadaşlar bikaç haftadır bu makinaları inceliyorum aralarında kodak we olmypusun 2 modeli daha vardı onları eleyebildim ama bu 3 makine arasında çok büyük kararsızlıkta kaldım lütfen yardımcı olursanız sevinirim. incelediğim ve yazılanları okuduğum kadarıyla sony biraz daha ağır basıyo ama yinede yorumda bulunursanız sevinirim arkadaşlar. şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler...
gaijin dediğin dooru amatör olarak ilgileniyorum foto ile ama daha başarılı bi makina ile kurcalıyarak fotoğraf çekerek kendimi geliştirmeyi düşünüyorum açıkçası çok keyif aldığım bir iş ve böyle bir makina ile çok daha keyifli ve öğretici işler çıkarıcağımı düşünüyorum
Bu makinelerin hepsi çok şey öğretir bize ama söylendiği gibi R1 aralarından bu şekilde sıyrılıyor. Tabi ağır bir makine...
yani r1 in tek dez avantajı optik zoom mesafesi... ama sanmıyorum ki bu da sizin için yeterli olmayacaktır... yok ben illa en az 10x optik olsun bu benim için çok önemli diyosanız bilemem ama r1 tartışmaya bile gelemeyecek bir makine... sensör ebadı ve lens kalitesi ile neredeyse bir slr makine kalitesinde... zaten o lens ayrı satılyor olsa tek başına 1000 dolarlık lenslerin arasına girecek düzeyde...
arkadaş arkadaşların dediğine katılıyorum. sen onların dediklerini dinle. bak bende çok kararsızdım onları dinledim pişman olmadım. birde Fuji S6500fd ye bak. Sony R1 bu katagöriye sokma o bir üst sınıf. Olympus 550 uz çıktı diyorlar ona bak.ama mutlaka ardaşları dinle çünkü onlar bizden daha tecrübeliler.
arkadasım R1 i yanlıs makinelerle kıyaslamıssın. Bu forumda ustalar canon'un 30d siyle bile kıyasladı acıkcası R1 i! Gerek sensor boyutu gerek lens kalitesi gerek kullanılan malzeme vs digerleriyle acık ara bir fark yaratır. Bilmiyorum hala kararsızsan da bi sey diyecegimiz yok
bütün sana verilen tavsiyelerden sonra ben 10x zoom veya daha fazlasını istiyorum dersen sectiğin modelde sarsıntı önleme sistemi mutlaka olsun.yüksek zomda makinayı titretmeden fotoğraf cekmek elde zordur.nedeni yüksek zoomda lens body den uzaklaştıkca ağırlık noktası değişir ve yüksek zoomdan dolayıda titremen dahada artmış etkisi oluşacaktır.panasonıc te lens dışarı doğru uzamadığı gibi titreşim önleme sistemi de var üstelik.ama biraz noiz problemi var onuda NR ile çözersin.R1 almayı düşünürsen onda titreşim engelleme sistemi yok ama çok ta fazla gerekmeyecektir.üstelik iso performansı çok iyi olduğu için isoyu yükselterek titreme olasılığınıda düşürebilirsin.
eğer paran yetecekse R1 ALMAN DAHA DOĞRU.SONRA DSLR ye GECMEK İSTERSEN R1 DAHA KOLAY SATABİLİRSİN.AMA R1 DEN SONRA ALACAĞIN MAKİNA ÇOK PAHALI OLABİLİR DİĞERLERİNİN PERFORMANSI SANA R1 İ ARATIR.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0148827 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -