fatma cink
fatma cink (üye)
Sakarya / Amatör

Sony A100 Almak İstiyorum

Sony A100 almak istiyorum.Sayın Ocaklilar birkaç örnek fotoğraf yayınlamış. Ama ben daha çok makroda nasıl sonuçlar alındığını merak ediyorum. A100 kullanıcıları tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler

Tarih: 26 Ocak 2007, 10:41 - İp: 88.***.**8.14
ahmet zeki
ahmet zeki (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

fatma hanım benim makine a 100 memnunum ayrıca
ama sigma 105 mm alırsanız makroları çok iyi
çeker

Tarih: 10 Haziran 2007, 17:08 - İp: 88.***.**2.9
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Ahmet Zeki Bey,
Fotokritik'den attığım mesaj size ulaştı mı ?
Hat levhalarınıza ilgi duyuyorum. (bir tanesinin salonumda yer aldığını d belirtmiştim)
Acaba elinizde tezhipli bir hilye-i şerif var mı?
Varsa bir resmini göndermeniz mümkün mü?
Ayrıca fotoğraf konusunda daha sık görüşlerinizi amak isteriz.

Tarih: 11 Haziran 2007, 22:09 - İp: 88.***.**5.147
comanchi
comanchi (üye)
Malatya / Amatör

Alma!!!

Tarih: 14 Haziran 2007, 00:01 - İp: 88.***.**3.192
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

eğer bütçeniz uygunsa sony 100mm makro lens almanızı öneririm..yok eğer daha ekonomik bir şey istiyorsanız tamron ve sigma arasında bir seçim yapabilirsiniz..
tamronlar biraz ağır olduğu söylenir..ben tamron diyorum çünkü daha ekonomik ve çünkü sigmalar ise sony ve pentax için üretilen lenslerinde hsm özelliği barındırmıyor..buda ağır çalışacağı anlamına geliyor.aynı hızda lensler arasında tamron diyorum....
kalite istiyorsanız: piyasadaki en iyi makro lensler kesinlikle sony 100mm ve nikon 105vr lenslerdir..

Tarih: 14 Haziran 2007, 01:10 - İp: 88.***.**1.2
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili Fatma Hanım,
Sony a100 isabetli karar. Ama kit lensi ile almayınız. 18-70 keskin bir lens değil. İnanın kısa bir zaman sonra kesmemeye başlıyor. Sony için Zeiss 16-80 çıkardı. Biraz pahalı ama değer. İmkanınız varsa öncelikle cz 16-80 alınız. Kit lense verilen para belli bir zaman sonra boşa gidiyor.
Siz bizim Makro Kraliçemizsiniz.Eğer para sorun değilse Sony 100 mm makro alın. Çok güzel lensdir. Ama imkanınız onu almaya yetmiyorsa , öncelikle Tamron 90 mm lensi alınız ... Hem hesaplı hem de Sigma dan daha keskin deniliyor.http://www.karfo-karacasulu.com/frame.html bu firma Tamron lens satışına başladı diye biliyorum tel. ediniz.Sigma 105 son tercihiniz olsun. Ayrıca objeye fazla yanaşmadan çekeyim diyorsanız, biraz daha pahalı ama, 150 mm makro düşününüz.
Tele objektife gelince, bence 70-200mm 2.8 tipi bir lens alınız. 75-300 mm bende var. oda 70-200 gibi keskin değil.
Bendeki Makina Konica-Minolta 5 D , sony 100 benzeri. Makina güzel. Başka markaya yönelmememin tek nedeni zeiss objektiflerin minolta uyumlu olarak imal edilmeleri.
Esen kalınız.....

Tarih: 15 Haziran 2007, 16:31 - İp: 81.***.**6.119
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Bir forum başlığında sorulan bir soruya cevap yazarken lütfen biraz daha dikkatli olalım arkadaşlar. Soru hangi tarihte sorulmuş, en son hangi tarihte cevap yazılmış?

Fatma Hanım, yaklaşık 5 aydır bu başlık ile ilgilenmediğine göre çoktan makinesini almış mutlu mesut fotoğraflarını çekiyordur. Hangi makineyi almışsa, iyi günlerde kullanmasını, güzel fotoğraflar çekmesini dileyelim ama sanki soru dün sorulmuş gibi "şunu al, bunu al" tavsiyelerine devam etmeyelim derim ben, bilmem katılır mısınız?

Tarih: 15 Haziran 2007, 17:41 - İp: 85.***.**6.226
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Fatma Hanım D70 ve bir makro objektif alalı 3-4 ay oluyor herhalde

Tarih: 15 Haziran 2007, 17:44 - İp: 85.***.**5.199
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Tarih: 15 Haziran 2007, 21:43 - İp: 88.***.**1.24
fatma cink
fatma cink (üye)
Sakarya / Amatör

herkese merhabalar. Öncelikle bu konuda ilgilerini esirgemeyen tüm fotoğraf dostlarına çok teşekkür ediyorum. Eksik olmayın. Zaman bulup sık sık foruma girip konuyla ilgilenemediğim içinde kusuruma bakmayın.
Gerçekten A100 almaya şartlanmıştım ama ne olduysa birdenbire fikrim değişti ve D70s'e karar verdim. Objektiflere yatırım yapmak bana daha mantıklı geldi. Yaklaşık 3-4 ay önce D70s ile birlikte Sigma 105mm makro ve 10-20 geniş açı objektif aldım. Daha sonra geniş açıyı kullanmaya fırsatım olmadığı için satıp nikkor 28-200mm objektif aldım. Gerçekten makina ve objektif konusunda karar vermek çok zor. Şuan kararım iyiyse de kötüysede makinayı almış olmanın bir rahatlığı var.
Makinayı almaklada iş bitmiyor. Şimdide çalıştığım için çekim yapacak zaman bulamıyorum.
Sizlere tekrar teşekkür ediyor saygı ve selmlarımı yolluyorum.

Tarih: 15 Haziran 2007, 21:45 - İp: 212.***.**5.86
cec
cec (üye)
İçel / Meraklı

sony a100 alalı yaklaşık 1 yıl olacak kit lensleriyle birlikte almıştım.makina çok iyi çok memnunum kit lenslerinden 75 300 iyi fakat 18 70 berbat şimdiki aklım olsa bu lensi almazdım...eger alacaksanız bdy olarak alın lensleri sitedeki uzman arkadaşlardan fikir alarak alabilirsiniz,şimdikten hayırlı olsun bol fotograflar

Tarih: 26 Haziran 2007, 22:16 - İp: 85.***.**6.84