Fotoğrafçılık Forumları
Sony A100 Almak İstiyorum
Sony A100 almak istiyorum.Sayın Ocaklilar birkaç örnek fotoğraf yayınlamış. Ama ben daha çok makroda nasıl sonuçlar alındığını merak ediyorum. A100 kullanıcıları tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
Fatma Hn,
Makro konusu, kullanacağınız lense bağlı. A100'ü kit lens(ler)i ile alırsanız, makrodan fazla bir şey beklememelisiniz. Ya, ayrıca makro lens alacaksınız ya da normal işlevinin yanında makro da çekebilen bir lens alacaksınız. Tabi ki bu lenslerin makrodaki büyütme oranları da önemli.
Cüneyt bey teşekkür ederim. Ben daha önce H1 kullanıyordum. Alacağım makinanın H1'den daha kaliteli olması lazım aksesuvar almam için. Biliyorsunuz bir makro lens makina fiyatına nerdeyse. Son alacağım makinayı uzun süre değiştirmek istemiyorum. Onun için ince eleyip sık dokuyorum.
fatma hanım, pazarbey de aynı dertten müzdarip
onun açtığı son başlığı okursanız , epeyce öneri var orada, sizin için faydalı olur kanısındayım.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=15697
İşte bir dslr alıcısı daha çıktı.
Ocaklılar abimizin dediği gibi makro çekimi alacağınız lens ile bağlantılı.BEn muhtemelen tamron 90 mm alacağım.
Tamronun çektiği makroları görünce insanın canı istiyor.
Bu lens 1:1 büyütme onanına sahip.Ençok kullanılanlarda bunlar.
kit lens olarak satılan 75-300 de makro çekebilyormuş.Fakat 1:3 büyütme oranı yetersiz.
Bence en akıllı çözüm a100 ve 18-200 ile tamron 90 veya sigma 105 mm almak.
Fatma hanım
http://www.fotoseli.com/default.asp?1=1_ana&2=2_inceleme&3=3_inceleme
yukardaki linkte yapmış olduğum bir A100 incelemesi var, örnek fotolarıda ekledim, belki almadan önce size bir faydası olur.
75-300 ü macro objektif yerine kullanamassınız ama uzaktan objenize zoom yaparak bir macro etkisi oluşturabilirsiniz. Eğer Sony A100 alırsanız tavsiyem objektif olarak. Sigma 17-70 ve Sony nin kendi 75-300 ü. Yinede en iyi çözüm bir macro objektif almak.
Fatma hanım xtolga kesinlikle haklı.Dediğim gibi ya sigma yada tamron makro almak lazım. almanyada yaklaşık 375 euro her ikiside. Maalesef birar makina parası.
BURADAN
almanya fiyatlarına bakabilirsiniz.
Ben a100 18-200 ve tamron 90 mm almayı düşünüyorum.yaklaşık 1300 euro gibi bir maliyeti var.
İlginize teşekkür ederim. Tolga bey A100'ün Fotoseli'deki teknik özelliklerini ve ürün incelemesini tüm ayrıntılarıyla okudum. Galiba en mantıklısı Beytullah beyinde dediği gibi A100 ve sigma lens almak. A100'ün özellikleri D80'le hemen hemen aynı olmasına rağmen A100 daha ucuz. Buda bir avantaj. Derler ya en kötü karar kararsızlıktan iyidir. Yaklaşık bir aydır araştırma içerisindeydim ve karar verememenin rahatsızlığı vardı bende. Sizlerinde yardımıyla isabetli bir karar verdiğime inanıyorum. Şimdi rahatım. Çok sağolun,eksik olmayın. Selamlar.
beytullah bey diyince garip geliyo biz pazarbey diye tanıdık adamı..derebeyi siz yine bir aydır arastırıyorsunuz pazarbey ne yapsın,adamda butun fotograf makinalarının linki satıs fiyatı var
sony a100 bence cok iyi bir secim,fotografları cok kaliteli gorunuyor..kullananların kesinlikle kotu bir sey soyledigini gormedim,tam tersine nıkonculara canonculara kafa tutuyorlar..(buyuk cesaret)
makro cekimler için pazarbeyin onerdigi lens uygun..keşke ornek fotograflar için link verebilseydim ama pazarbey bendekileride aldı
ikisi arasında d80 i secerdim ancak ben turkiyeden almayacagım için fıyat farkı bukadar cok olmayacaktı..şimdiden hayırlı olsun diyorum..seciminiz a100 ise bence dogru bır karar
a100 varken d80 almak pek iş değil
olmuşken titreşim engelleme sistemi olsun. h1 de vardı.Yokluğunu çok çekerdiniz. En iyisi a100
dogru bende h1 kullanıyorum
ama ne işe yarar bende acıkmı kapalımı haberim yok..cektigim fotograflara bakarsak bırak titreşim engellemeyi,makinanın bile kapalı olma ihtimali var ya neyse
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
254929 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0145727 May. 2024, 10:30