Fotoğrafçılık Forumları
Slr Like’tan Slr’ye Geçiş???
Siteye henüz 5 10 dk önce üye oldum ve çokta hızlı bir giriş yapacağım sanırım arkadaşlar 6-7 aydır Canon S5 kullanıcısıyım ve makinemden çok memnunum.son birkaç aydır kendimi fotoğraf işine adadığımı söyleyebilirim az çok.işte bu noktada aklıma takılan çok büyük bir soru var. memnun olduğum Canon S5 Slr-Like makinamı değiştirip Slr bir makineye(Eos 40D olabilir) geçiş ne derece doğru ne derece mantıklı.Tabiki bunu okuyan birçok insan için bu sorunun cevabı slr olacaktır ama bazı şeyler kafamı çok karıştırıyor.Heleki Canon S5 makinemin bana sağlamış olduğu avantajları yaşayınca.Örnek vermek gerekirse:tek objektifle hem 0cm macro çekebilmem,hem 12x gibi gayet tatmin edici bir zoom oranı,f değerinin 2,8 e inebilmesi,manuel olarak slr makinelerde yapabileceğim birçok ayarı yapabilmem vs vs.slr makinelerde ise hem macro hem 2.8 f değeri hem 12x e denk düşen bir objektif bulmak neredeyse imkansız veya çok uçuk bir mebla.çözüm ayrı ayrı objektif almak tabiki ama buda yine hiçte ucuz olmayan bir yöntem.bu esnada oluşan tozlanmada cabası
şimdi arkadaşlar ve üstatlar beni slr ye geçiş konusunda nolur ikna edin ve kafama iyice yatsın bu iş.sakın yanlış anlaşılma olmasın amacım slr makinaları kötülemek değil aksine slr ye geçiş için somut sebepler öğrenmek ve bulmak.lütfen bana bu konuda yardımcı olun arkadaşlar kafam çok karışık
slr'e bir sefer göz kırptıysan bir daha dönüşün çok zor.s.like alsan da gözün hep slr'de olacaktır o yüzden bir takım zorluğuna rağmen slr almanı tavsiye ederim.objektif konusuna gelince acele etme.zamanla tarzına göre o aralıklarda objektifler alırsın
Evet dostum dediğin gibi sanırım göz kırptım.ama hala büyük soru işaretleriyle kırpıyorum o gözü o rahatlıktan o yüklü teknik detaya ve soruna atlamak kararsız kalmama sebep oluyor.zor bir seçim olacak ve daha fazla ikna çabasına iftiyacım olacak sanırım
Maceraya hazırlan ama ilk sonuçlar hüsranla bitebilir.Ancak teknik ayrıntıları öğrenip makinaya hakkını verirsen işte o zaman farkı anlayacaksın
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2348012 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-
Yeni Başlicam İşimi Görcek 2. El Ucuz Dslr Arıyorum
10 Eyl. 2018, 19:12 ahmet4137
1315013 Eki. 2018, 16:58
ikincisahip -