Fotoğrafçılık Forumları
Satılık Samsung Gx10 ,a700 Alım Sorunu
Nİyemi satıyorum.Makinadan son derece memnunum.Ancak a700 ün gördüğüm aşağıdaki fotoğrafı herşeyden vazgeçirdi beni. Bu ne güzelliktir böyle. Sakın eski yazılarımı bulup getirmeyin önüme.
Görünce etkilenmemek mümkün değil.
İnsan verdiği paraya acımaz valla.Harika bir görünümü var. 16-105 ile mükemmel bir ikili olacaklarından eminim.Evet gx10 u almak isteyenler sıraya girsinler ve isimlerini yazdırsınlar. makina 18-55 ve 18-200 ü 2000 ytl ye verebilirim sonrada gidip 4000 lira verip bu makanayı alabilirim.
Makinayı almak istememde çift kart slotununda etkisi yok değildir hani.
Konuyu burda açmamın sebebi ise iki makina arasında mukayasade yapabilmektir.Yoksa satış ilanı değil.
Bakın fotoğraf.Haksızmıyım.
#pazarbey' tarafından 07.12.2007 21:56:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.12.2007 18:12:41 tarihinde düzenlendi.
Evet 40D teknik özellikleri dışında ilk bakışta gereksiz bir makina gibiydi.
Ama şimdi uygun fiyatıyla F/P si en iyi makina gibi duruyor.
Arkadaşlar ben bu olayı çözdüm. makina aldıya pazarbeycim tam da arkadaşlar rahat nefes almışken şimdi bunu alacam deyip tansiyonu yükseltiyor.hani serinin devamı gelecek cinsinden yoksa popüliteri azalır.demi ya
Of of daha kimse eline almamis makinayi herkes atip tutuyo kusura bakmayin. Nerden ckardiniz su softmus bu keskin daha tam olarak piyasaya bile sunulmadilar. Bu linkteki testlerin hicbiri saglikli testler degil zmaninda bize farkl,i zmanlarda hatta mevsimlerde cekilmis fotolari biri cok kotu makine biri super makina diye yutturmaya calistilar. Bekleyin biraz sabredin.
Belki abartısız 1000 tane a700 fotoğrafı incedim,yüksek iso ya da düşük iso. jpegleri kalitesiz filan değil. aksine oldukça mennun makineyi alanlar.
Adnan ın verdiği sitede 5d ile de kıyaslıyorlar makineyi, terazinin artı kefesini yok saymak anlamsız.
Sorun sadece makinenin NR seçeneklerinin çokluğuyla ilgili, belli durumalarda suluboya efektine neden oluyor 1600 ve üstü isoda. Fotoğraf monitörden bakarken gayet iyiyken crop alınca sulunoya efektiyle karşılaşabiliyoruz zaman zaman.
NR yi kapatırsak sorun filan da kalmaz.
Şu veya bu şekilde canon40d nin yüksek isoda daha iyi olacağını zaten biliyorduk.
Adnan n dijitalfokusta verdiği 40d fotoğrafları zaten iso200 le çekilmiş, onları baz alamayız .
Aynı sitede a700 ve 40d fotoğraflarını yanyana açıp kıyaslarsak a700 ün daha fazla detay ve daha keskin fotoğraf verdiğini rahatlıkla görebiliriz. Ben 100 civarında 40d ve a700 fotoğrafını açıp baktım zaten. bence 800 isoya kadar a700 daha iyi fotoğraf veriyor.
Yani yine aynı muhabbet, bir tarafta yüksek isoda daha iyi bir makie, diğer tarafta düşük isoda daha keskin ve daha fazla detay barındıran fotoğraf.Bu da yeni bir şey değil zaten.
A700 mü 40d mi sorusunun yanıtını resim kaliteleri değil kişisel ihtiyaçlar belirleyecek. Elinde 10 tane minolta objektifi olan birinin gidip 40d alacağını sanmıyorum.
Canon kullanıp Sony ye geçiş yapacak biri olması da zaten beklenmiyor.
İlk DSLR sini alacak birinin de gidip bu pahalı makinelerden birisini alması zaten anlamsız.
Bence birini diğerinden daha üstün ilan edemez kimse, aynı sınıfın makinesi bunlar ama çok farklılar.hemen hemen hiç bir şeyler benzer değil. Biri gövdedeki İS, çok güvendiği beyaz ayarı, çok işe yaradığını düşündüğüm DRO ve çok cazip kit lens seçeneklerine, diğeri yüksek iso, geniş objektif seçenekleri vs. ye dayanayacak ve kendini öyle pazarlayacak.
Ben ikisi arasında gidip geliyorum, derdim teleobjektif. Ama açıkçası DRO muhabbeti ve incelediğim onca fotoğraftaki renk doğruluğu nedeniyle a700 en az 40d kadar aklımı çeliyor .
Biraz fazla didikliyoruz biz bu makineleri, gereğinden fazla hem de. A100 aldığım gnden beri 1600 iso fotoğraf çekip %100 crop alma ihtiyacı duymadım Yüksek isoda makro çekeceğini iddia eden pazarbey in de dahaca 1600 isoda foto çekip buraya eklediğini görmedim
hatta 2 aydır makineyi auto isoya alıp kullanıyorum...Yani relax...d300,a700 ve 40d bence çok güzel. d300 onlardan açık ara önde. Ama yüksek isoda o da 40d nin gerisinde kalacaktır buna eminim. Ama kimin umrundaki?
warwicke katılıyorum.Dün fiparda beni fırçaladı hahiften.Dur bakalım bekle bi çıksın makuna, kullananlar açıklasınlar izlenimlerini ondn sonra dedi.
hatırlarsanız 40 d çıktığında AS topa değil füze saldırısına tutmuştu 40d yi.Ama bugün 40d diyor.Niye çünkü yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor.DEmi as.
Canon ne yaparsa yapsın daima bir numara oluyor hep. Vardır bir hikmeti bunun. BEğenmediğixmiz s2 bile sınıfının kralı idi. Hiçbir makinanın onun teknik özellleklerine hala yaklaşamadığını düşünüyorum.
Sunuda ekliyim raw detayinin cok iyi oldugu soyleniyor. eminim canondan daha fazla detay veriyordur ne de olsa 12mp bi sensor. Jpeg olayinin eger gercekten oyleyse bile cozulecegine inaniyorum. Hatta buyuk ihtimal bu testte kullanilan makine seri uretim oncesi test makinalarindandir. Bu asamadan sonra yazilimsal degisiklikler yapilir geribildirimlere gore ve duzeltilir. Ayrica eger ufak detaya kadar inen bi kullaniciysaniz pixel pixel o zman raw cekiverin canim. Ek olarak benim tavsiyem bi titresim onleme, DRO varken 40d bence dogru secim olmaz.Ama bu demek degilki Canon kotu makine, aksine o da canon kullanicilarini fazlasiyla tatmin edecek.
#warwick' tarafından 07.10.2007 14:46:35 tarihinde düzenlendi.
Bufaloyada katılıyorum.Daha makina ile 400 ısodan yukarı çıkmadım. Gereksiz bir tartışma. Boşverin ısoyu falan. 800 ısoda gx10 fotoları iyi değil kesinlikle. BU alanda hemen hemen a100 kadar kötüb. Gerçi firimvare yükseltmeden önce iyiydi.Yükseltince noise arttı.
Mahmut 13 sanada katılıyorum.
adnan stüdyocu bir arkadaşıma canon 5d ve 24/105 lens aldık.parasının yarısını ben vermiştim ve makinayı beğendiğimde kendime alıp elimdeki sony a100ü arkadaşa verecektim.makina oldukça güzel bir makinaydı yalnız bir türlü ısınamadım..kullanımı hoşuma gitmedi ve sevemedim makinayı.arkadaşta duruyor ve stüdyoda kullanıyor.istediğim zaman alma imkanım olmama rağmen inan bir gün alıp dışarıda biraz fotograf çekeyim demedim..sony almamın tek nedeni minoltadan gelen kullanım kolaylığıdır..bunun için makinayı seviyorum ve kullanımı bana zevk veriyor,fotografta bunlar önemli unsurlardır..yoksa a100 5d nin eline su bile dökemez..canon almam için ilk önce elimde bulunan R1 i stüdyocu arkadaşa verip 5d yi ondan almam gerekecek.antrenman yapmak ve makinaya ısınmak için
yada beklemek:makinalar piyasaya çıksın ve bizim gibi tarafsız amatör kullanıcıların eline geçsin..en mantıklı araştırma amatörlerin izlenimleridir..yalnız türk kullanıcıları hariç çünkü bizler bir şey aldıkmı babamızım fabrikasından çıkmış gibi ateşli ateşli savunuruz
gerekirse adam bile vururuz
öyle manyak bir toplumuz
hakan;
zaten o inceleme a700 sony nin resmi sitesinde duyurulduğu sabah yayınlandı. Ve incelemede yazıyordu zaten piyasaya sürüldüğü firmware yüklü değil diye.
Merhaz en çokta sana katıldım valla.
Mesele bu kadar basit. 5d sınıfının rakipsizi belkide en iyisi hatta o sınıfta makina bile yok. Ama sen sevdiğin için a100 kullanıyorsun.Mesele bu kadar basit.
Dİğer meseledede haklısın babamızın fabrikanısndan çıkmış gibi savnmamalıyız. Bak ne diyorum benim makinam yüksek ısoda başarılı değil.Daha doğrusu benim beklentilerim i karşılamıyor. 400d den başkada karşılayan yok sanırım.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2138028 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
Microsoft Word İle Kiralık Daire Satılık Araç Afiş
27 Nis. 2019, 14:50 prodersler
01519927 Nis. 2019, 14:50
prodersler -
-