mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

R1 Dışında En İyisi...

Arkadaşlar DSlr makinelerin fiyatları ortada... R1'inde onlardan aşağı kalır yanı yok... Şimdi soruyorum size R1 dışında en iyi DSlr like makine hangisi... Sizce... Ben karar veremedim... Daha doğrusu R1den sonrasını bulamadım, yok... Belki gözden kaçırmışımdır... Önceden S9500 hoşuma giderdi ama R1 onu karanlığa gömdü... Ben napcam yaaa

Tarih: 14 Nisan 2006, 21:13 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

evet mesela ben doğubanktan Amerikadan getirip satan etradecenter fiyatından 80$ daha ucuza 920$ ödeyerek aldım.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 11:41 - İp: 81.***.**2.242
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Selamlar,

Ben amerika fiyatlarını yazdım. Fakat 350d'nin buradaki fiyatı da cok değil. Mesela yanında verilen battery grip hediyesi'nin fiyatı ve 2 yıllık garantisi de düşünüldüğünde nerdeyse Amerika fiyatına geliyor. Ama dediğiniz gibi lensler çok pahalı. Fakat bu konuda parantez açmak lazım. Burada Canon lensler çok pahalı ama Sigma lensler Avrupada'da en ucuz Türkiye'de satılıyor galiba. Fiyatları oldukça makul. Ayrıca benim Amerika'dan aldığım Canon lenslerin International garantisi var. Buradaki Canon bayisine götürebiliyormuşum.

Şimdi karşılaştırma olayına gelince siz hep R1'in üzerindeki lensin bir benzerini SLR'lerde sıkıyorsa alınız demişsiniz. Haklısınız bunun icin kaliteli bir genis açı ve standart zoom lens almak gerekir. Kısaca ortada hep fiyat karsilastirmasi var. Bende olaya SLR cephesinden yaklaşıyorum ve diyorumki hadi buyrun 70 dolarlik 50mm prime lensim ile cektigim resimleri kıyaslayalim. Düşününün mesela siz çoğunlukla vesikalık veya portre fotosu çeken birisiniz. Bu durumda bu 70 dolarlık bu lens size profosyonel kalite sunacaktır. Gider ikinci el uygun bir body bulursanız Sony R1'den çok daha ucuza DLSR ile daha profosyonel bir şekilde işinizi hallediyor olursunuz.

Kalite olarak tabiki prime lens ile zoom lens kıyaslanmaz.
Fakat dediğim gibi forumdaki herkes R1'in fiyat üstünlğünü konuştuğu için ben bu kıyaslamayı yapmayı uygun gördüm.

Mesela siz profosyonel macro calismasi yapan birisiniz. Yada ileride yapacaksiniz. Sigma 105mm f/2.8 gibi gayet uygun fiyata (burada) şahane bir macro lens alabilirsiniz. Yine uyugun bir body ile R1'in fiyat performans da üstüne çıkarsınız.

Özetlemek gerekirse ihtiyacınızın ne olduğunu iyi tespit etmeniz lazım. Belli başlı alanlarda profosyonel çalışmalar yapacaksanız sanılanın aksine DSLR cihazlar daha uygun fiyatlı olabiliyor. Ama genel çekimler için ve toplamda tabiki R1'in fiyat avantajı olacak sonucta kompact bir makine o.



















 

Tarih: 17 Nisan 2006, 11:46 - İp: 213.***.**5.69
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

omergin merhaba
Hocam ben sanıyorum ocak ayı idi İstanbul da idim(istanbulu pek bilmem).Doğubank ta makinalara bakmış oradaki satıcılar eski postahaneye doğru gidersem makina ve lens konusunda daha uygun fiyatlı yerler bulabileceğimi söylemişlerdi.Eski ptt binasına varmadan solda bir fotoğrafçıda Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM lensi 2500ytl.ye buldum.
Satıcıya bunun garantisi varmı dedim garantisi benim dedi.Bu nasıl garanti dediğimde ömür boyu garanti dedi(içimden arkadaş herhalde kendisini erkayalar zannediyor dedim).Fatura veriyormusun dedim,ayarlarız birşeyler dedi.Nasıl dedim, fatura veririm ama faturaya başka malzemeler yazarım dedi.Bende teşekkür edip çıktım.
Evet yukarıda sözü edilen lensleri ucuza almak mümkün ama oralarda tanıdığı güvendiği bir satıcısı olan için.
Aynı koşullar dslr body ler içinde geçerli.
Bugün ithalatçı firmalar bile sattıkları makinalarda bir sorun çıktığında garantiyi sulandırmaya çalışırken böyle yerlerden alış veriş yapmak ne derece doğru bilemiyorum.
İsteyen istediği malı istediği yerden alır buna söylenecek bir şey yok.
Ona bakarsan burada sürekli İstanbul daki tezgah altı fiyatlar gündeme geliyor.O halde yukarıdaki gibi satıcılardan mal alınacağına Newyorkta, Bronx ta mağaza fiyatlarının yarısından bile daha ucuza her türlü makinayı ve lensi almak mümkün.
Söz konusu lensi orada 150-200 usd.ye bulmak mümkünken 1000usd.civarına Canon EOS5D de alınıp güzel bir konfigürasyon yapılabilir.Riski İstanbuldaki o satıcılardan ne eksik nede fazla.
İstiyenler ,varsa tanıdıkları aracılığı ile oradan bu ürünleri getirtebilirler. Bu da başka bir öneri.


#as' tarafyndan 17.04.2006 12:01:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 11:59 - İp: 85.***.**5.128
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

guneyt sürekli yanlış örnekler veriyorsun.
Ben sürekli portre ve vesikalık çeken stüdyo fotoğrafçısı olsaydım bu işler için R1 aldığımda tabii ki yanlış bir makina almış olurdum.Ama galeriye yüklediğim fotoğraflara bakarsan bir tane portre veya vesikalık bulamazsın.
Garantisiz ama neredeyse ABD fiyatlarına yakın bir ürünü İstanbul dan alırsam ,o riski göze almış olurdum.Böyle bir durumdada her yıl en az bir sefer gittiğim ABD den Bronx tan 1200-1500 usd ye Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM lensi ve EOS5D yi almak herhalde benim için çok daha karlı olurdu.Oradan bu fiyatlara alışveriş imkanı olan bir kişiye de herhalde doğubank taki fiyatlarla alışveriş önerilmez.(350D fiyatına 5D)
Ama ben bu konuda sizlerden farklı düşünüyorum.


NOT: Guneyt bu güne kadar ne bu topicte nede bu sitenin forum sayfalarında ( sıkıyorsa ) diye bir deyim kullanmadım,kullanmamda.Ama sana öyle geldi ise o sözü bana mal etme.


#as' tarafyndan 17.04.2006 13:03:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 12:27 - İp: 85.***.**5.128
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Aşağıda görmüş olduğunuz fotoğraflar Steves-digicams sitesinden alınmıştır örnekler sırasıyla R1,350D ve D50 ye aittir 350D ve D50 De 18-55 lik kit lensler kullanımıştır soldaki örneklerde fotoğraflar makinada çıktıkları halleriyle görülmektedir (detaylı bilgi için siteye göz atabilrisiniz) sağdaki örneklerde ise R1 hiç bir işleme tabi tutulmamıştır 350D ve D50 ye ise usm uygulanmıştır uygulanan miktarı 350D için %250 R 0.4 T 0.5 D50 için %250 R 0.3 T 0.5 tir. Niçin R1 e usm uygulamayıp diğerlerine uyguladığımı soracak olursanız burada anlatmak istediğim R1 den elde edilen keskin fotoğrafların lensten değil makina tarafından uygulanan keskinlik işleminden kaynaklandığını şayet diğer makinalarada keskinlik işlemi uygulanırsa elde edilecek sonucun çok farklı olmadığını göstermek dolayısıyla şayet SLR almak istiyorsanız illede yanında 3-5 milyarlık lenslere ihtiyacınız olmadığıdır kit lens yada biraz daha iyi bir lens pek çok insanın ihtiyacına rahatlıkla cevap verecektir.









#kobra' tarafyndan 17.04.2006 17:54:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 17:53 - İp: 85.***.**7.26
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili kobra photoshop bilgini konuşturmuşsun.Herkes P/S senin kadar bilmeyebilir,artık görünen o ki makinaların çektiği fotoğrafları değil fotoğraf makinası sahiplerinin Photoshop bilgilerini karşılaştırmaya başladık.R1 in fotolarına bende az buçuk bilgimle usm uyguladım.Her ne kadar bu konuda senin kadar uzman sayılmasamda amatör bir kullanıcı olarak bir şeyler yapmaya çalıştım.Çıkan sonuç aşağıda.Aslında DSLR in orijinal fotoğraflarında ve senin usm uyguladıklarında (farketmiyor) siyah çizgi ile çizdiğim yerlerdeki detay ve renk kayıpları ortada.Canon bu testte L serisi bir lens kullansa idi R1 de olduğu gibi bu datay ve renk kayıpları olmayacaktı.Ve eminimki sen P/S bilginle DSLR in çektiği fotoğraflarla uğraştığın kadar R1 in fotoğrafları ile uğraşsaydın aşağıdaki benim elde ettiğim sonuçtan çok daha iyisini elde edebilirdin.
Sonuçta DSLR ithalatçıları sattıkları makinanın yanında birde photoshop programı ve ucuz lensler le çekilmiş fotoğraflar bilgisayarda nasıl düzeltilir diye bir eğitim
verirlerse insanların L serisi lensler almasına gerek kalmaz...!



 

Tarih: 17 Nisan 2006, 22:28 - İp: 85.***.**5.219
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

hoppala. benim gözlerim yanlış görmüyorsa arada dağlar kadar fark var ve usm yapıldıktan sonraki performans bile R1 e YAKLAŞAMIYOR.syn as sizin usm yapmanıza gerek yokmuş fotolara .zaten usm li halleri bile aynı performansı yakalayamamış.canon da keskinlk diye bir şey yok klima fotoğrafları farklı saatlerde çekilmiş yan panadaki gölgelenme keskinliğe neden olmuş.AS ın yaptığı tespit bunu destekliyor ve renksizlik canon ve nikon da hat safhada.usm bile yolun sağındaki sarı direkleri R1 kadar ortaya çıkarmamış.örnekleri çoğaltmak mümkün.sonuçta benim gözüm kit lenslerin R1 performansını yakalayamamış olduğunu söylüyor bana.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 23:10 - İp: 88.***.**8.67
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Bu örneği buraya yollarken anlatmak istediğim R1 in kötü fotoğraf çektiği değil mesele keskinlik ise bunun için illede çok yüksek kalitede lenslere gerek olmadığıydı ve bu keskinlik olayını halletmek için mutlaka iyi derecede fotoşop bilgisine ve fotoşop programına sahip olmanız gerekmiyor makinelerle beraber gelen programlarla piyasada bulunan ücretsiz programlarla bu keskinlik işlemini yapabilirsiniz siyahla çizdiğiniz yerlerdeki sorun kaliteli optik kullanmama sorunu değil çözünürlük farkından ileri geliyor sırasıyla baktıkça en düşük çözünürlükteki makina örneğinde daha görünmez hale geldiği görülüyor zaten daha yüksek çözünürlük bu tip durumlarda avantaj oluyor.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 23:26 - İp: 85.***.**7.26
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili Gantry.
Bu iş tamamen makinenizden ne beklediğinize bağlı.Ben 350D ve D50 nin bu kalite fotoğraflarından memnun kalacak olsam
gider kit lens ile onlardan birini alırdım.Ama biliyorumki L serisi bir lens ten aşağısı beni mutlu etmiyecek,o zaman da bana dünyanın masrafı çıkacak.
Kullananlar L serisi lensin farkını gayet iyi bilir.Fark aşağı yukarı örnek fotoğraflardaki R1 in farkı kadardır.Tabii photoshop bilmek kaydı ile. Sonuçta benim fotoğraftan beklentim canlı ve keskin renkler ve netlik.R1 bana bunları fazlasıyla sunuyor.Yukarıdaki örnekte olduğu gibi.Fotoğraflar ister photoshop tan geçsin ister geçmesin,fark ortada.
Ben konuyu daha fazla uzatmamak ve bundan sonra sadece örnek fotoğraflara bakanların kendi yorumları ile kendi kararlarını vermesine engel olmamak için bu topicteki yazımı özellikle dslr kullanıcılarının photoshop u iyi kullanmayı bilmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak bitirmek istiyorum.Çünkü photoshop suz örnek resimlerin durumu kit lensin fotoğrafta meydana getirdiği kayıpların görüntüsü yukarıda açıkça görünüyor.
Katkılarından dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 23:38 - İp: 85.***.**5.219
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

sayın AS siz son noktayı koymuşsunuz.hem daha fazla para vereceğim üstüne fotoshop yapacağım genede daha ucuz bir makinanın performansını yakalayamayacağım.?tercihleri tartışmak.bu konuyu çok uzatmak gereksiz.

 

Tarih: 17 Nisan 2006, 23:52 - İp: 88.***.**8.67