Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatih üstadım teşekkürler sizlerden öğrenmeye çalışıyoruz.
Amasra'da hava ve ışık şartları çok kötü idi. Soğuk, rüzgar, sis çoğu fotoğraf karanlık çıkmış. PS'de düzeltebildiklerimi yükleyeceğim.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-12-26
Karanlık olduğu için Redynamicle bu hale geldi.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-12-26
#foxfo' tarafından 27.12.2007 02:43:28 tarihinde düzenlendi.
foxfo, fotoğraflar gerçekten çok güzel.. kayalıklar harika!
bu arada beğenilerini ifade eden herkese teşekkürler
adnan abi, PW'e kayıklı tekneyi gönderdim evet.
neredeyse her yarışmaya katılmaya çalışıyorum.
iddiam olmadığından pek size duyurmuyorum
bu arada şu cihazlara baktım ama fatih abinin kullandığı kadar sağlam gözükmediler bana. 4gb ı 5dk'da aktarıyor dedi.. ya da 2gb. walla 10dk ya kadar kabul edilebilir diyorum..
kadir abi, benim donanımımda bişiy yok gerçekten çok konuştuğumdan bir şey varmış gibi görünüyor sana..
k10d (sende de var)
18-55 (sende de var)
50-200 (sende de var - 70-300)
smc A f1.4 50mm (bu bir süreliğine bende )
bir de vidalı objektiflerden soligor 95-210 var, çok kullanışsız ama ben macro için tüple kullanıyorum.
polarize filtrem bilem yok 2tane uv filtre ve 1 tane ND filtrem var..
yani tüm çantayı saydım, işte bu kadar ben ocak24'de seneyi tamamlıyacağım. bakalım sen 1 sene tamamlandığında neler almış olacaksın
fhakgüder üstad geçmiş olsun, aman dikkat et kendine ara fazla açılmasın güzel fotolarından mahrum kalmayalım.
foxfo üstad harika kareler ama en son yüklediğin kayalık fotoğrafı bi başka güzel.
Sedat sana söylenecek hiç bişey bulamıyorum aldınız başınızı gidiyorsunuz (Ahmed Üstad ile), hele ilk karen tam alkışlık
Enis özellikle ilk kare çok başarılı kadraj vs. çok güzel eline emeğine sağlık
Sevgili endorf hava ne iyi ne kötüydü orta halli işte, ama yağış yoktu.
Serkan, Sedat, Ahmed, Komutan, Foxfo, Selahattin agbi, Endorf, Fatih agbi teşekkürler.
Sedat, senin cektiklerin benimkilerden kat be kat güzel olmus. Uzerinde pırlantalar olan broşlara benzemişler.
Foxfo, bu Amasra gerçekten güzel memleket sizde iyi fotograflamışsınız. Daha gidip görmek nasip olmadı. Ama giden arkadaşlar sahildeki balıkçıları anlatırlar hep. Çok lezzetliydi diye (not giden arkadaşların fotografla alakaları yok).
Melrock, 2. piramit
Fatih abi geçmiş olsun
Ali abi bu renk tayfı olayı biraz tercih meselesi aslında, adobe rgb ten renklerini biraz daha iyi veriyor, srgb ise doğa renklerini daha iyi veriyor. Ben genelde srgb kullanıyorum. Ama fotoğraf hangi tayfta olursa olsun web'e yüklerken srgb'ye çevirmek gerekiyor çünkü imaj yüklediğimiz yerler srgb kullanıyor. Böyle yapmazsak renkler canlılığın yitiriyor. Sizin şelale fotoğrafında bu durum gözümden kaçtığı için sonradan srgb'ye çevirdim. Scott Kelby srgb'ye salak dese de ben bu tayfı kullanıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Erhan abi siz ne dersiniz?
PW'de sanırım bizden 4 fotoğraf var Ahmed'in Kaçkar çekirgesi, özgür adamın banta çıkan portresi, Sedat'ın meşhur kayığı, Avşar'ın Bursa gezisinde çektiği Ömer'in olduğu fotoğraf.
Sedat 25 YTL'ye aldığın flash'ı yazmayı unutmuşsun.
Benim de otomatik tüpe ihtiyacım var, Mahsuru yoksa tüpü kaç paraya ve nereden aldığını yazabilir misin?
Malzemelerin hayırlı olsun.
Fatih abi kaya fotoğrafı
naci abi, çok teşekkürler
hep ahmed abimi örnek aldığımı söylüyorum zaten, izinden ilerlediğimi söylemeniz bile gurur veriyor
kaptan, abi ne kadar översen öv, o beyaz fondaki kızılcıklar.. off, mümkün değil herhangi bir fotoğrafım onun güzelliğine ulaşsın.. ama yine de beğenin için çok teşekkürler
recep abi bu kadar olur ya unutmuşum gerçekten hahahaha
otomatik tüpü ebay'den aldım, 41+9 pound'a geldi. (k.kartına 121.92YTL olarak yansıdı)
ah bi de gelse

Sedat sağol gelince yorumlarını dört gözle bekliyorum.
Recep ilk defa hafızanın yanıldığını görüyorum. PW'deki 26 nolu fotoğraf (Cumalıkızık) Avs'ye değil Sevgili Adnan'a ait.
Yaşlanıyorsun galiba
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
011718 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?