netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Formun gene hareketlendiğini görmek çok güzel...

Amati paylaşımların harika herkes gibi bende ağaçlardan oluşmuş fotoğrafından gözlerimi ayıramadım. Ayrıca yeni görevinden dolayı seni tebrik ederim

Kadir eski ve yeni Yeldeğirmenlerini fotoğrafladığın karede renkler gözüme daha hoş geldi

Bariş yaprak foton çok güzel ,özellikle masadaki yansıması çok hoş... Yaprak üzerindeki dokuyu tam okuyabilmek için biraz daha keskin olabilir miydi fotoğrafın diye düşündüm sadece.(kullandığın objektif nedir?)

Bu arada 1-3 ay içinde çantama koymak istediğim 2 lens daha var . Test sonuçları ve önceki yorumlara bakmaya çalıştım ancak sizden ve kullananlardan ricam bana kıyaslama ve karar verme konusunda yardımcı olmanız.

- Pentax 10-17mm F/3.5-4.5 ED (IF) zoom fisheye super wide
- Sigma süper wide 10-20mm F/4-5.6 Ex DC HSM for pentax

ve

- Sigma AF 17-70mm F/2.8-4.5 DC
- Pentax SMC DA 16-45mm F4 ED

Teşekkürler

Tarih: 21 Kasım 2007, 13:59 - İp: 85.***.**2.23
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bence 16-45 keskinlik ve renk anlamında daha kalitelidir 17-70'ten..

ama kit lens de gayet tatminkar belki başka bir aralığı doldurabilirsiniz bunun yerine..

10-17 ve 10-20 arasında kaldıysan önce pentaxphotogallery.com'dan 10-17 fotoğraflarına bakın. bir de fotokritik'ten 10-20 fotoğraflarına..

bence 10-20 daha çok doğa fotoğrafı çekebilirsin, bozulma etkisi mimari çekimler için pek uygun değil. eğer maddi durum sıkıntı olmazsa pentax 12-24 nikon 12-24'ten bile kaliteli.keskinlik, renkler ve bozulma oranları 10-20 den de iyi.. ama neredeyse 2katı fiyata..

600-700 $ 12-24 pentax
450$ sigma 10 20

10-17 ise fish-eye. o konuda serkan daha bilgili

bu arada 10-17 400$ gibi bir fiyata bulunabiliyor.. hem de ED camları var ve IF ile netleme süresince boyu değişmiyor.

#sdtyrdkn' tarafından 21.11.2007 14:59:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Kasım 2007, 14:40 - İp: 85.***.**1.219
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar, ekemek makinası kullanlardan hep övgüsünü duyduk ve almya karar verdik, Aslında bu kararımızda Fırınlarımızın Hiyjen konusundaki yüksek hassasiyetleri etken oldu...
Kullanımı çok basit bir ürün, İçerisine malzemeleri koyup çalıştırıyorsunuz... ve mis gibi nefis ekmeğiniz 3 saat içinde hazır, bu sürenin %85'i mayalanma süresi... Söke un; özel ekmek karışım unları ile de farklı lezzetler üretmiş... Şimdi biz bunu keşfediyoruz...
"Cevizli ekmeğide sizler ile paylaşmak istedim"

Tarih: 21 Kasım 2007, 15:01 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkasaşlar hava güzel olacak gibi ama yoğun sis uyarısı da var.Vapur seferleri sisten etkilenir mi acaba?

Tarifeyi inceledim 24 saat boyunca her yarım saatte bir vapur var. Ancak gece kamyoncuların yoğun talebi nedeniyle uzun kuyruklar oluyormuş. Geçen sefer arkadaşlar gündoğumunu yakalayamamışlardı. Acaba Körfezi dolaşmak mı gerekir?

Kim kiminle eşleşiyor? Benim oğlan'ın da gelme ihtimali var.

Sedat günler çok kısa olduğundan sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki program yapmada fayda var. Ama yine de siz bilirsiniz.

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:10 - İp: 88.***.**3.70
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Adnan abi insan normalde göremediği şeyleri görünce ayrı bir ilgi gösteriyor.Makro lens normal göremeyeceği kadar yaklaştırıyor çıkan görüntüler ilginç ve ilgi çekici geliyor makro fotograğlar insanda merak uyandırıyor.Bir diğeri, tele lensin çoook uzakları önündeymiş gibi yaklaştırması.İnsanlar bunada büyük ilgi gösteriyor.Makinayı ilk alanlar genelde hep tele lens ile almak istiyor.Bir diğeri ise maniplasyon.Gerçekte göremeyecekleri görüntüler bazı insanlara güzel geliyor.
Benim düşüncelerim bunlar.
Foroğraflarda hep diyafram hatası yaptım.Dağ başında pilim bitmek üzereydi lcd ekranı kapattım hiç kontrol etmedim çektiklerimi.

Avs lens pentax dfa 100mm.Fotoğrafı küçültürken detay bir miktar kayboluyor.Birdaha keskinlik vermek istemedim

Yeni günün sabahında yiyeceklerini çıkarmaya çalışanlar

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:22 - İp: 194.***.**8.15
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

geçen sefer kuyruktan muzdarip olmuşlardı istanbul kafilesi bu sefer öyle olmaz umarım.. körfezi dolaşmak da bir çare tabi, gölyazı'da gündoğumu bambaşka olur eminim..

bu arada program için benim aklımda şöyle birkaç seçenek var.

ilk önce gündoğumunu çekeriz, biraz sabah ışığıyla gölyazı'yı fotoğraflarız..

sonra seçenekler çoğalıyor, cumalıkızık, dağ yolu ve bursa camileri en iyi seçenekler.
cumalıkızık pazar günü çok dolu olabilir belki.. uludağ'da 15cm kar kalınlığı varmış, güzel dağ köylerine ya da kar manzarası çekmeye çıkabiliriz. şelale gibi doğa çekimleri için bir sürü şelale var bursa'da.. oylat da bir diğer seçenek tabi..

KARE/mesafe hesabına göre seçenekleri netleştirip birine karar veririz.. öğleden sonra gün batımı için tekrar gölyazı'ya dönebiliriz ya da mudanya'ya gidebiliriz.

bursa tayfası olarak araç sıkıntımız yok. fatih abi (fhakguder) arabada yer olacağını söyledi.. foxfo da burada olacak nasılsa, o da araçta yalnız. bursa'ya kadar sıkışık gelseniz de burada rahat edersiniz sanırım.

ben yarın çarşıya çıkacağım. fhakguder abimin yanına uğrarım bir de bursa fotoğraf derneğine giderim rotaya seçenekler eklemek ve son durumları öğrenmek için..

bu arada ekmek fabrikanız hayırlı olsun sinan abi tam kahvaltılık duruyor.. eğik kadraj ilginç olmuş.. tek sıkıntı örtünün patlaması..

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:23 - İp: 85.***.**1.219
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

uzun pozlama ağaçlar hep flu çıkar zorlasan 1/30 normalde 1/60 altına inmemek lazım.Hareket çünkü.

Camoka abi ben hazır kıta Allah izin verirse cumartesi sabahı yola çıkarız dimi =).Realde bizim tarafta

karşıda melrock ve shn58 var.

olursa amati,komutan onlarda karşı yakada.

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:36 - İp: 88.***.**2.250
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@Serkan sanırım pazar günü gidiyoruz

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:38 - İp: 85.***.**9.88
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

komutan ve amati de kesin arkadaşlar

ee bol ustalı bir gezi olacak.. geçen sefer pek iş çıkartamamıştım, bakalım bu sefer sonuç nasıl olcak..

sizleri görünce fotoğraf gelmiyor aklıma toplandığımız zamanlar hiç fotoğraf çekmediğimden bunu söylüyorum..

serkan, cumartesini pazara bağlayan gece :D yola çıkacaksınız inş

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:51 - İp: 85.***.**1.219
wolwarine
wolwarine (üye)
Çanakkale / Amatör

arkadaşlar çanakkaleden 2 kişiye yer varmı yalnız 1i canoncu ama pentax ve fotoğraf sever bizde gelmek ve katılmak istiyoruz.

serkan bana özelden iletişim numaranı yollarsan sevinirim detayları konuşuruz

[>:D

Tarih: 21 Kasım 2007, 20:55 - İp: 81.***.**6.6