netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin Abi
Valla bravo müthiş ötesi olmussss

Tarih: 15 Kasım 2007, 19:39 - İp: 85.***.**4.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Harika olmuş Selahattin Abi...

Tarih: 15 Kasım 2007, 19:46 - İp: 88.***.**3.217
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

camoka abi hamuru tutmuş bu fotoğrafın,

deniz kısmına az bölgesel kontrast hakkaten tablo gibi yapar.

Tarih: 15 Kasım 2007, 19:59 - İp: 85.***.**1.30
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin bey hakikaten son noktayı koymuşsunuz. Tebrikler.

Sevgili melrock,
Kullanıcı deneyimi göreceli bir konu aslında
Benim hoşuma giden bir başkasına gitmeyebilir ama kullanım alışkanlıklarım sonucunda böyle bir kılıfı yaptırma gerekçelerim belki senin soruna yanıt olabilir.

1-Temel yaptırma gayem; bir iş vs sebeple bir yere giderken ben makineyi normal evrak çantasının içine atıyorum. Evrak çantasının içinde her şey var. Evrak çantasının içinde zarar görmemesi.

2-Geçen gün bir ara kar yağıyordu. Çıktım su geçirmediğini bilsem de elim, makine vs. her şey ıslandı. Poşet geçirdim, rüzgardan olmadı. Ertesi gün çantacının önünden geçerken yaptırmaya karar verdim.

3-Objektif kısmına plastik kola şişesini kesip koydum. Objektif içerde rahat hareket etsin diye. Sağ El tutma yerini, vizorü ve arka tekerleği kullanabilmek amacıyla o bölgeleri kestirdim. Aynı şekilde zoom yapabilmem için sol el baş ve orta parmak için objektif kısmınıda kestirdim.

4-Kılıfı makinen kendi omuz askısıyla kullanılacak şekilde yaptırdım. Bu da benim için sorun oluyordu. Makine boyunda asılı iken, ister istemez sağa sola çarpma durumları oluyordu. Artık kılıfı içinde ve dikkat çekmeden makineyi omuz askısıyla kullanabileceğimi düşünüyorum.

5-Evrak çantasından çıkarır çıkarmaz sadece önde cırtlı bir kapağı açarak çekime hazır hale geliyor.

6-LCD ekranın olduğu yeri de kesip o bölgeye asetat yapıştırmayı düşünüyorum ama dahaa yapmadım. Arka kapak da cırtlı istenirse o kapak açık da kullanıbilir.

7-Tasarımı harici flaş takılabilecek şekilde yaptırdım.

İstersen senin için yaptırıp gönderebilirim. Ya da çanta yapan bir yere rahatlıkla kendinde yaptırabilirsin.

Tarih: 15 Kasım 2007, 21:23 - İp: 88.***.**8.178
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar kız kulesi fotoğrafına yazdığınız beğenimesajları için çok teşekkür ederim. İş yerim de pek yakın sayılmaz ama akşam gün batımı tarafını gözlüyorum iyi bir kare çıkabileceğine kanaat getirirsem kırıyorum direksiyonu Salacak'a. Ulaşımı nisbeten rahat. Otopark imkanı sınırsız, üstelik bedava. Çay kahve ayağına geliyor bana da hem güzel grubu seyretmek hem de deklanşöre basmak kalıyor. Kız kulesi ve arkasındaki muhteşem tarihi doku ne kadar çekilse azdır.

Uzmanlık konusundan söz açılmışken esasen her birimiz bir konu belirleyip belli bir süre üzerinde çalışarak sonunda güzel bir atölye çalışması yapabiliriz. Çalışmalar tamamlanınca da patlatırız sergiyi.Onix konu çalışmalarına başlayalım. Benim hemen aklıma gelenler.İstanbul'un eski vapur iskeleleri (Bu konuya ben talibim)Saraylar, çeşmeler, surlar, Vapurlar, camiler (bu konu da onixon'un uzmanlık alanına girer)Osmanlı yemek ve tatlıları (Komutan bu konuyu kimseye bırakmaz) vs vs. Haydi pentaxcılar İşbaşına.

Tarih: 15 Kasım 2007, 22:38 - İp: 85.***.**7.147
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fena olmaz abi projeler,bir ara çıkalım abi , hele şu barajlar bir dolsun güzel ,yerler çıkar istanbulda sulak arazilerde.

Tarih: 15 Kasım 2007, 22:53 - İp: 85.***.**1.30
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Foxfo ihtiyaçlar insanı tasarımcı bile yapıyor vallahi. Bu konuda ben de kafa yoruyordum. Bakalım benim tasarım nasıl birşey olacak.

Kadir Kültürel mirasımız bölümünde yer alsın diye dün ve bugün iki tane fotoğraf yükledim (kız kulesi ve Sultanahmet camii) Her iki fotoğraf da kişisel galeriye girdi ancak bir türlü kültürel mirasımız bölümüne girmedi. Yüklemeyi şöyle yapıyorum. Kültürel mirasımız sayfasını açıyorum.Bu sayfada iken fotoğraf yükle ikonuna basarak fotoğrafı yüklüyorum. Sence neyi yanlış yapıyorum? Yardımcı olursan sevinirim.

Tarih: 15 Kasım 2007, 23:09 - İp: 85.***.**7.147
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sedat sizleri izlemedeyim kardeşim.

Site zorda olsa yoluna girdi.

Arkadaşlar Hüsnü Atasoyun sitesinin resmi açılış tarihi
1 OCAK 2008 olarak tesbit edildi.Yeni yılla birlikte site açılmış olacak bilginize.

Linki aşağıda.

http://www.fotono1.com/

Tarih: 15 Kasım 2007, 23:22 - İp: 88.***.**4.212
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili Camoka kız kulesi (Sunay Akın nın deyimiyle Şiir Cumhuriyetinin) fotografı mükemmel .
Kültürel Miras için öncelikle şehir-mimari bölümüne ekliyorsunuz,orada değerlendirilip kültürel miras a geçiyor.
Ben artık o kategoriye foto eklemeyeceğim,son fotomu ekledim.zaten diğer galerilere de eklemek istemiyorum.
Artık 1 ocak 2008 i bekleriz

#kad-ir' tarafından 16.11.2007 00:20:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 00:03 - İp: 85.***.**9.94
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Sedat o tripod ne hale gelmiş öyle. Markası, modeli ne? Hemen çalayım dizaynını

@Kad-ir, köpekli fotoğrafı beğendim ben.

@Avs, inat güzel olmuş.P/s de diğer kısımları siyah beyaz, yaprağı yeşil yapsan daha değişik birşey çıkabilir.

@Serkan, köprü ve gün batımı ışıkları güzel.

@Foxfo, bu kılıf olayı iyiymiş.Bende makineyi askısıyla taşırken düşünmüştüm eski Zenit lerdeki gibi kılıf olsa diye.

@Selahattin abi, kız kulesi çok güzel. Keşke pentaxworld'e bunu gönderseydin.

Bir redynamix denemesi

Tarih: 16 Kasım 2007, 00:05 - İp: 88.***.**2.73