Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Adnan abi ve shn58 teşekkür ederim ilginiz için. Batarya iyice şarj olsun update işlemini hallederim inşallah sorunsuz.
Sevgili hamsiköy ve Camoka geçmiş olsun.
Sevgili yiğitgüç Tekrardan gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün.
Bi kaç foto da ben ekleyeyim, evet evet bildiniz kuş fotoları
Not: Fotolar kartta yer sıkıntısından jpeg olarak çekilmiştir
Bıyıklıkamışçın
Güvercin

#drk_m' tarafından 14.11.2007 18:18:45 tarihinde düzenlendi.
#drk_m' tarafından 14.11.2007 18:20:30 tarihinde düzenlendi.
kad-ir, yıllardır memleketin her köşesini gezer dururum Japon turist gibi... hep hayal ettiğim kalıntı değil de orijinali gibi restore edilmiş bir antik şehrimiz olması, varsa aklında kalmış sıralar mısın listeyi gideceğimiz yerlerin programını yapmaya başlayayım şimdiden.
drk_m, güvercini daha çok sevdim duruşundan mı, tanıdık geldiğinden mi bilmem.
Balıklı göl
Yerebatan Sarnıcı, 542 yılında sarayın su ihtiyacını karşılamak için Bizanslılar tarafından yapılmış. bodrumlarındaki deliklerden sepet sarkıtarak balık tutanlar sayesinde keşfedilmiş.
#Adnan EROL' tarafından 14.11.2007 19:53:44 tarihinde düzenlendi.
Sevgili A.Erol kamışçın zaten 100de100 crop makinanın jpeg detayı kötü diyenlere nispet
Güvercin ise 100de10 crop... Benimde güvercin daha çok hoşuma gitti zaten
fatih abi, ne çöplüğü :D her biri bir hazine..
dediğim gibi özellikle,
12 24
16 45
90mm
olanlar..
adnan e. abi, teşekkürler. damla fotoğrafına yaptığım bir şey yok, o fotoğrafın güzelliğiydi.. yaptıklarımı söyleyeyim, levels ayarlarından sol taraftaki üçgeni sağa çekerek fotoğrafın genelinde gölgeleri koyulaştırdım, sağdakini sola çekerek parlaklığını biraz arttırdım ve kontrast artmış oldu.. sonra biraz saturasyon verdim, o kadar
burn seçeneğine göre:
shadows -> sadece gölgeleri koyulaştırır
midtones -> ara değerleri koyulaştırır
highlights -> patlak kızımları koyulaştırır..
exposure ayarı yapıyor gibi düşün.. ama shadows seçeneğini seçiyorum genelde, dijital sensörler gölgeleri yeterince güzel göstermiyor.. film tadını yakalamak için uğraşıyorum..
shadows and highlights dediğin gibi bir etki veriyor ama pek doğal olmuyor. senin fotoğrafında oldukça iyi bir derecede kullanılmış bence. renkler çok güzel..
bu arada balıklı göl , oranın en güzel fotoğrafları arasına girebilir bence.. balıkların kadraja dahil edilmesi fark yaratmış.. bu arada o fotoğrafta da level ayarlarından input levels kısmındaki bahsettiğim 3 üçgenden soldakini sağa çekersen kontrast artıyor.. daha güzel gözüküyor (benim gözüme göre..)
bir şey belirtmek isterim, ppg'de yerebatan sarnıcının 12-24 ile çekilmiş bir fotoğrafını gördüm, bir yabancı tarafından çekilmiş ve ppg ye eklenmiş. gururlandım. tanıtım harekatımız devam etmeli!!!
şelale fotoğrafına gelince, nasıl çektiğimi göstermek için bir fotoğraf yüklüyorum, ben kurdum tripodu, bariss çekti
ulyses, abi teşekkürler yorumun için..
kad-ir, bu forum bambaşka!!
forumdan bir çok kişiyle tanıştım, hepsi birbirinden özel, birbirinden tatlı insanlar..

sinan hayırlı olsun

dark_m %100 crop harika! fotolar da öyle..
adnan abi(AS) bizi yalnız bırakma..
#sdtyrdkn' tarafından 14.11.2007 20:43:29 tarihinde düzenlendi.
70-300 mm ile,
BALIKÇININ UYUŞUK KÖPEĞİ
#kad-ir' tarafından 15.11.2007 13:14:24 tarihinde düzenlendi.
kad-ir son foto hariç kadrajlarda hafif düzensizlik var gibi,biraz daha basit nesnelerle çalışmak daha eğitici olacaktır.Nesneleri yerleştirmek temel kurallardan.
Ve persfektif bozulmalarını kontrol etmek gerekir,bina çekrken 4 adım uzakta durmak bile birkaç derece kazandırabilir.
ben de topikte bu konu hakkında soracaktım,bu tip ev gibi yapıların fotolarında bize en yakın köşeyimi baz alalım,yoksa kapı-pencere gibi tam ortada olan bölgelerimi baz alalım.
Bu evlerin bir köşesini düz alıyorum,diğer köşe yamuk duruyor.Hatta bazı fotolara Acdsee programında rotate işlemi yapıyorum,derece derece fotografı çeviriyorum yine denk gelmiyor.
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
021718 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky