netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

acemi38 abi lamba çok hoşuma gitti,evet 70mm yi merakla bekliyoruz.Onla bir göz bebeği çeksen abi :D neler görecez kimbilir.

teşekkürler beğenilere, =)

kboak1 pozlama süresi + ısı + NR durumu ,boş alandaki ışık yüzdesi , birçok etkeni var bunun.

realfriend hiç görüşmedik =) , nerelerdesin

Tarih: 10 Kasım 2007, 17:37 - İp: 88.***.**3.181
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan, "taze taze" "her sabah taze bir başlangıçtır" sözünü hatırlattı. Rankler ve tonları çok güzel.

Avs, sana katılıyorum

Naci Bey kardeşim, öncelikle tüm karelerin ortak özelliği olan netlik ve keskinlik açısından kutlarım.
1. kare de sanırım objeyi ön plana çıkarmak istemişsin. Ancak, ışık tesrs olduğundan pek mümkün olamamış. f/4.5 veya f/5.6 daha fazla işe yarayabilirdi. Yinede arka planın göreceli koyu oluşu, çimenlerdeki ışıkla iyi bir kontrast oluşturmuş.
2. karede parabolik köprü halatlarının asimetrik duruşu ve genelde alışık olmadığımz açıdan çekilmiş olması çok hoş olmuş
3. kare kartpostal tadında. 17mm sayesinde f/5.6 ile dahi çiçek koridoru sonuna kadar alan içinda kalabilmiş.
4. ve 5. karelerde flamingolar çok çarpıcı. Özellikle 5. karedekinin hareketini harika yakalamışsın. üst kısımlarda bir miktar alan kalsa objelerin çarpıcılığı daha fazla olurmuş gibi geldi.
5. kare tam anatomi atlaslık. Bunun gibi milyonlarca mucizeyi üzerimizde taşırken hiç farkında değiliz

Kobak1, senin fotoğrafında ışık yetersiz olduğundan bu noise normal bence.

Tarih: 10 Kasım 2007, 17:38 - İp: 88.***.**6.42
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Benden de gerilerden bir kare, dikdörtgen demek daha doğru

Tarih: 10 Kasım 2007, 17:49 - İp: 88.***.**6.42
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

Dün birtürlü siteye giremedim,ama benden başka giremeyen olan olmamış galiba
Arı makrom için beni şımartanlara teşekkür ederim.Titreme olduğunu düşünen arkadaşlarım,bende suç yok SR iş görmemiş demekki

Tarih: 10 Kasım 2007, 18:55 - İp: 85.***.**1.5
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

üye
(Amatör)
İstanbul
0 konu açmış,
70 cevap yazmış
Arkadaşlar,zaman zaman versiyon yükseltme yada bunun gibi açıklamalar adı altında makineye yüklemeyle ilgili bilgiler okuyorum.Bunların ayrı bir başlık altında toplanması mümkünmü.Henüz makinesine hiçbirşey yapmamış olanlar için.Mesela ben...

İlgili arkadaşlar,zor olacağını biliyorum ama mümkünse bunu zaman içinde halledelim lütfen...

Tarih: 10 Kasım 2007, 18:58 - İp: 85.***.**1.5
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir teşekkürler.

foxfo teşekkürler.

Recep üstad teşekkürler.
70mm.'yi makinaya hiç takmadım desem yalan olmaz herhalde ama en kısa zamanda alıştırmalara başlıcam.

Sedat teşekkürler.

Serkan teşekkürler.
70mm. ile bende göz'ü çok merakediyorum.

Erhan bey abi teşekkürler.
Fotoğrafların hepsine tane tane yaptığınız bilgilendirici yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim, en kısa zamanda hatalarımı düzelterek görüşmek üzere.
Erhan bey abi bütün İstanbul'u senin objektifinden tekrar görmek istiyorum.

#acemi38' tarafından 10.11.2007 19:07:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2007, 19:03 - İp: 85.***.**6.24
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi güzel
bir duvar posteri edasında bir foto.

Bir tanede benden bir kare.

#onixon' tarafından 16.12.2007 21:36:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2007, 19:16 - İp: 88.***.**3.181
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan HA Rİ KA bir fotoğraf, çok şey anlatıyor.

Tarih: 10 Kasım 2007, 19:25 - İp: 85.***.**6.24
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Erex mükemmel olmuş.Serkanın dediği tam duvara poster olur.
Serkan siyah-beyaz güzel olmuş.Melek fotosu-siyah-beyaz,Altta bir şiir Aşk durumları

Bende evde bulduğum objeleri çekmeye çalışıyorum.Tekstil ile uğraştığım için mesleğimle ilgili olsun diye, bir pamuk fotosu çektim.Ama zormuş pamuk çekmek.
Bu arad firmware 1,30 olayını hallettim sonunda.

#kad-ir' tarafından 10.11.2007 20:22:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2007, 20:21 - İp: 85.***.**1.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 10 Kasım 2007, 20:33 - İp: 85.***.**1.77