Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Çok net ve keskin bir kare olmuş.Renklerde yerli yerinde.
Kesin k10d ile çekilmiştir.
28-300 diye bi lens vardı arkadaşta onunla çektim.çok pişman aldığına arkadaşım.değiştiricem istanbula gelince diyo
düşük diyafram değil perde ile hareketli nesneyi takip etmek olsa daha iyi olacakmış.
pazarbey :D halledersin sen,Sigma kullanıcı dostudur :D
bu topic teki güzel ve kaliteli k10d fotograflarını görünce kendime daha fazla kızıyorum.
en kısa zamanda ben de kendimi geliştirmeliyim.
başarılı fotolarınız için; tebrikler
arkadaşlar iki konuda yardımcı olursanız sevinirm.
*dışarıda çektiğim fotolar fena değil,ama ev içinde,kapalı bir alanda ister gündüz ister gece olsun görüntü kalitesi gerçekten vasat oluyor(acemilikten).nasıl bir ayar yapmalıyım.özellikle loş floresan ışığı olan bir ortamda.
**bu toz olayı beni çok geriyor.gerçekten bu kadar çok sakınmalımıyız tozdan.ameliyata girer gibi steril ediyorum ortamı.sakınmamak mı lazım.zaten aldığımdan beri toz varmış içinde.nasıl satış yapıyorlarsa o da ayrı bir sorun.
tşk.ler
Selam Sevgili Arkadaşlar
Fotoğraflarınızın herbirisi harikulade çok güzel...
nereden nereye, hepinizi tebrik ederim .
Şahsen ben biraz fotodan uzak kaldım çektiklerimin çoğuda eş, dost karesi.
Eve misafir gelen güve kelebeğinden bir kaç kare voigtlander 125mm ile bir elde kelebek diğer elde makine
İlhan nerelerdesin sen.Fotoğraftan uzak kalsanda bizleri arasıra ziyaret et hocam özletme kendini.
Sende'mi VL125 aldın.Bu Ahmed varya VL125 ile çektiği makrolarla topikte VL125 salgını başlattı.
Misafirle güzel çalışmışsın.
kad-ir kendince kötü çektiğin fotoğraflarından yüklersen sana hatalarını daha rahat söyleyip önerilerde bulunabiliriz.Tabii exif li fotoğraflarına.
İlk tavsiyem çekimlerini raw da yap.Bu şekilde fotoğrafta pozlama ,renk,beyaz ayarı gibi ayarlarını daha başarılı yapabilirsin.
Toz konusunuda kafana takma.Sakınılan göze çöp batar.
Bir tane hava pompası al (10-15ytl civarı) makinanın DR sinin temizleyemediklerini onunla temizlersin.
Sadece tozlu ortamlarda lens değiştirme ve değiştirmyi hızlıca ,makinanın bayoneti yere doğru çevrili iken yap.
Ben 6-7 ayda belki 100 den fazla lens değiştirdim sadece bir kez pompa ile temizleme gereği duydum.
#as' tarafından 12.09.2007 01:18:08 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Camoka hoşgeldin, sevgilerimle..
Shn58, obje iki noktada genelden daha fazla sabit kalmış, senin yapabileceğin pek bir şey kalmamış diyecektim ama farkettiğim kadarıyla sen makinayı hareket ettirmişsin. Bu gibi durumlarda flash kullanarak hem hareket etkisini hemde objeyi daha iyi görüntülemek mümkün. Duruma göre flash ı "slow-speed sync" veya "trailing curtain sync" modlarını istediğin etkiler için kullanabilirsin. ya da Onixon' un dediği şekilde hareket etkisi yakalanabilir.
Kad-ir, hoşgeldin. AS' ın dediği gibi fotoğraflarını buraya yüklersen daha fazla yardım alabilirsin. Dert etme bizlerin topikteki ilk fotolarına bakarsan, paylaşımın hızlı ilerlemeye yardımcı olduğunu da görebilirsin.
Sevgili İme, hoşgeldin, yeni macro lensin hayırlı olsun. 2. ve 4. Macro lar güzel olmuş.
Sirkeci' den "Araba Vapuru" serisi. (hepsi Sigma 17-70mm ile)
sayın ime, erex ellerinize sağlık ayrıca bilgiler için çok teşekkürler
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2207621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05