netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

İznik Çinileri 1

İznik Çinileri 2

İznik Çinileri 3

İznik Çinileri 4

İznik Çinileri 5

İznik Çinileri 6

Sultan 1.Murat Hamamı giriş kapısı , İznik

Mermer Lahit , Roma Devri M.S. 1yy. İznik Müzesinden.

Ayasofya Müzesi , İznik ( Pentax 14mm f2.8 test )

Zamana Karşı Yarışanlar

İznikli Çocuklar 2

Tarih: 21 Temmuz 2009, 23:37 - İp: 85.***.**0.16
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

bir fotoğrafı iki kez eklemişim pardon
yarın Leica V lux 1 alıyorum K10 D ye kardeş olsun yanımızda bulunsun , AK SAKALLI DEDE kandırdı bizi yine
hepinize AK SAKALLI DEDE ile diyalogsuz günler diliyorum

Tarih: 21 Temmuz 2009, 23:42 - İp: 85.***.**0.16
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sertan teşekkürler.
Ayrıca yeni Leica hayırlı olsun, güzel fotoğraflar

Tarih: 22 Temmuz 2009, 07:40 - İp: 78.***.**5.148
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Çocuklar - 21

Zamana Karşı Direnenler (Bileyici)

Sertan İznik'te iyi iş çıkartmışsın. Konulu çalışmanın yararlarını sen de görmeye başladın. Zamana karşı direnen portren çok güzel. Diğerleri de öyle. Buluştuğumuzda şu Leica canavarını yanında getir de Ak Sakallı Dede'ye çaktırmadan bir inceleyelim.

Tarih: 22 Temmuz 2009, 09:25 - İp: 88.***.**0.25
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir foçada kalmıştım 3-5 gün ama makinem yoktu yıllar önce çok güzel kareler

hondam 3 çoçuğun kadrajta olduğu enstantane çok doğal.

t_yaman 41 kere maaşallah

yavru köpek :D

#onixon' tarafından 22.07.2009 22:13:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Temmuz 2009, 22:12 - İp: 85.***.**6.76
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

güzel fotolara devam.

hondam 14 mm testi nasıldı?distorsiyon pek yok gibi.ben de nedense bu distorsiyondan hoşlanıyorum.
görüş açısı kaç derece acaba?

madem foçayı sevdiniz 1 kare daha ekleyeyim..

Tarih: 22 Temmuz 2009, 23:40 - İp: 78.***.**8.61
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

biraz da çeşme den ekleyeyim.

arka planda sakız adası..

Tarih: 22 Temmuz 2009, 23:43 - İp: 78.***.**8.61
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

herkese selam arkadaşlar !!!
tayfun tşkr ederim bugün aldım Leica yı kompact olmasına karşın müthiş bir alet , leica lensin farkını hissediyosun , renkler çok doğal çok net focal 420mm de bile canlı , üzerinde 35mm-420mm arası sabit lens var , hafif , objektif değiştirme derdin olmuyor , lensin üzerinde macro seçimi var ve aynı zamanda telefotolu , ben bu makineye çok meraklıydım içimde kalmasın dedim fiyatıda çok uygun hale gelmiş alayım dedim

Selahattin abi ,evet İznik de o bunaltıcı sıcakta çalıştım,fotoğrafçılık aşkı bu olsa gerek hiç şikayetçi olmuyosun,nasıl daha iyi fotoğraflar alırım diye uğraşıyor insan,birgün toplanalım Ortaköy olabilir , Leica makineyi getiririm valla canavar gibi bişi her işi yapıyo RAW çekim bile var

Serkan kardeşim sağolasın o resim biraz aceleye geldi kızın kolu fuluu çıkmış

Kadir selam nasıl İzmir ??? 15 Ağustos'ta Bodrum dönüşü Çeşme yapıcam biraz Alaçatı fotoğraflarımız olsun
14mm de distorsiyon göremedim ama lensi takınca ben 14mm im ,sabitim, diğer aralıklı lenslerden renk ve keskinlik olarak farklıyım diyor zaten ağır abi diyorum ben ona ama bir eksisi var yapılar yamuk çıkıyor mlsf bir iki örnek çekimim var biraz acele oldu daha iyilerini mutlaka çekicem yolluyorum , hepinizin ışığı bol olsun....

Şeyh Kutbettin Camii , sağ tarafta İznik Müzesi.

Tarih: 23 Temmuz 2009, 01:23 - İp: 85.***.**5.164
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Çocuklar - 21

Zamana Karşı Direnenler (Kalaycılar)

Tarih: 23 Temmuz 2009, 10:18 - İp: 85.***.**0.156
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan çok sevimliymiş ya. Mavi kayışı da pek yakışmış.

Kadir'den Muhteşem Ege Akşamları. Siz gezin bakalım. Biz de İstanbul'un sıcağını çekelim. Neyse az kaldı ben de kendimi Bodrum'a atarım yakında.

Sertan İznik'te gökyüzü o gün sana pek yardımcı olmamış. Biraz bulut olsaydı 3 boyut etkisi daha vurgulu olurdu.
Bu tür geziler bizim gibi amacı fotograf çekmek olanlara pek uymuyor. Onlar belli plan içinde belli saatlerde belli yerlerde olmak üzere hareket edip duruyorlar. Biz ise hoşumuza giden bir şey görürsek saatlerce onunla zaman geçirmeyi, uygun ışığı beklemeyi vs. gözetiriz. Ben de bu tür gezilere katılıyorum, hep arkada kalıyorum grup lideri beni uyarıp duruyor. Bilmediğin yerlerde kaybolma riski de var tabi. Önden gidip onlar gelene kadar çekmeye çalışsam ne yöne gidileceğini bilmediğimdem bu da pek mümkün olmuyor.Bir gün kayboldu diye haberim çıkarsa şaşırmayın. Bu nedenle amacı fotograf çekmek olan gezilere katılmak veya düzenlemek daha doğru.
14 mm Pentax'ın ek kaliteli ve en keskin lenslerinden biri. Bu zaten fotografa da yansıyor. Ancak manzara çekerken zoom yapabilmek de büyük ihtiyaç. Her zaman ileri veya geriye hareket mümkün olamıyor. Distorsiyon ise kaçınılmaz. 10-20 bir lens olsaydı distorsiyon istiyorsan (Kadir gibi) 10mm civarında, istemiyorsan 20 mm civarında çekerdin.

Tarih: 23 Temmuz 2009, 10:41 - İp: 85.***.**0.156