Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Mi Canon 600d Hangisi
merhabala,nikon d90 ile canon 600d arasında kalıyorum.bir tanesi üretim yılı eski ama halen efsane bir makina, diğeri yeni biraz daha geliştirilmiş bir makina.ikisinide denedim ikiside çok güzeller.ele alınca nikona daha çok ısındım ama iş özelliklere geldiginde nikonun canona göre daha geç odaklama yaptığını gördüm.sizin fikirleriniz nelerdir hangisini tercih etmeliyim.başka birbirlerine karşı artıları eksileri nelerdir fotograf kaliteleri nasıldır bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirm.
Yalnız bilmen gereken bişey var; D90'ı yeni başlayanlar pek kullanamıyor! işin tekniğine meraklı kimseler yada biraz tecrübesi olanlar d90'da sıkıntı yaşamıyor ama sizin ilke deneyiminiz ise bunu aldıktan sonra "bu neden net çekmiyor!" diye şikayet etmeye başlayabilirsiniz forumda bu gibi şeylere rastlıyoruz o yüzden söylüyorum hiç riske atmak istemezseniz 600d almalısınız
#m.levent' tarafından 02.08.2013 11:42:04 tarihinde düzenlendi.
açıkçası tam bilgim yok ama kursa giderek üstesinden geleceğimi düşünüyorum.600d konusnda haklısınız oyuncak gibi geliyor ele ama nikonu ele alınca bu işi yapabileceğimden biraz daha emin oluyorum.
bu konuda sizlerede güveniyrum takıldığım yerde yardımlarınızı bekliyorm
mesaj atmışsınız cevap döndüm bakarsınız
Nasıl yani D90 la net çekemeyen 600 d ile nasıl net çekecek kusura bakmayın ama böyle anlamsız bir yorum ilk defa duyuyorum.Hangi makinayı alırsan al temel bilgilerin yoksa her makinada aynı sıkıntıyı yaşarsın.Böyle acaip yorumlarla bilmeyen insanlarıda yanlış yönlendirmeyelim.
d90 orta snıf makinadır 600d başlangıc makinasıdır .bana kalırsa başlangıc makinası alın hem kullanımı daha kolay olacaktır . şuan gözde olan başlangıc makinalarından yeni nesil stm lensle piyasaya giren canon 650d tavsiyemdir alın sizi memnun edecektir bu makinadan işe başlarsınız sonra ilerleme aşamasında orta sınıfa gecerseniz hem sizin için daha iyi olur diyorum karar sizin .
D90 da türkçe menü yok haberiniz olsun.Sonradan yükleniyormu onuda bilmiyorum açıkcası.600D yi incelemedim ama canun un giriş seviyesi birmakinesi D90 600D den daha ağır bir makinedir kullanmakta zorlanırsınız diye düşünüyorum.Çünkü henüz fotoğrafçılık ta yenisiniz.Ama yinede karar sizin.
Atilla61 önyargılı olma, bunu hep yapıyorsun çok ayıp ediyorsun Acayip anlamsız diyerek muhatabını cahil yerine koyup kendini haklı çıkaramaya çalışma. bilmiyorsan nedenini sorar öğrenirsin. Senin için değil, arkadaşın kafasını bulandırmış olabileceğin için nedenini açıklıyorum; Canonun temel seviye modelleri kullanıcı ayarlarına karşı çok hassas değildir ufak tefek hataları absorbe ederler ama d90 çok doğrucu bi makinedir ayarları doğru kullanmayı bileceksin asla affetmez çoğu zaman oto-modu bile tatmin etmez. ben çalıştığım yerde 550d kullanıyorum d90 ise şahsi makinemdir yani bahsettiğim farkı bir zatihi görüyorum. Nette bu mevzu hakkında araştırma yap aynı şeylerin söylendiğini görürsün netfotoğrafta bikaç başlıkta geçmişti. benim tavsiyem merakın varsa d90, işin mantığını öğrenmen için daha faydalı olur. İngilizce menü türkçeye çevrilmiyor ben dahil çoğu kullanıcı bunu sorun olarak görmez türkçesi bilinen yada kolay bilinebilecek basit terimlerdir. Biraz ağır olması aslında avantajdır daha stabil tutarsın hem prof makineler bundan da ağırdır
Levent bey kırılmana gerek yok,kimseyi cahil yerine koymuyorum haddime de değil.Ama haksıymıyım yani, dslr makinalar hep aynı mantıkla çalışır sen benden daha iyi biliyosundur.Şimdi konu sadece türkce menü değil.Ben compact makinadan d90 a geçtiğimde ıso nun ne olduğunu bilmiyordum, d 600 veya daha basit bir makine aldığımda biliyormu olmuş olacaktım.Veya netlemeyi yapamadığım yerde makine '' yav bu adam acemi dur şuna bir yardım mı edeyim diyecek''böyle bir mantık olabilirmi hangi makinayı alırsan al çekmeyi bilmedikten sonra çekemezsin.Yani ben şahsen kimseye pek makine tavsiye etmiyorum d90 ı soranlara terettüt etmeden al derim.Ama sen acemisin şu makinayı al öğren sonra daha iyiisini alırsın mantığını ben anlayamıyorum.Yoksa kullanıcıya istediğini veren her makine iyi makinadır.
saygı ve svgilerimle
merhabalar, konuya bır acıklık getırmek ıstedım.fotograf konusunda yenıyım ama bu hıc bılmedıgım anlamına gelmıyor bıraz da olsa pratıgım ve teorık olarak bılgım var.burdakı sormamım amacı hem baslangıc ıcın hem de benı ılerde ıdare edecek bır makına aramam.bu sayede de badyi devamlı yenılemek zorunda kalmamam.
tesekkur ederım vermıs oldugunuz bılgılere selamlar.
durdu1947 merakın varsa öğrenemeyeceğin şey yok d3s de alsan kullanırsın yeterki aldıktan sonra pişman olma gönlünden geçeni al.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
177425 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
-