Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 mi Canon 600d Hangisi
merhabala,nikon d90 ile canon 600d arasında kalıyorum.bir tanesi üretim yılı eski ama halen efsane bir makina, diğeri yeni biraz daha geliştirilmiş bir makina.ikisinide denedim ikiside çok güzeller.ele alınca nikona daha çok ısındım ama iş özelliklere geldiginde nikonun canona göre daha geç odaklama yaptığını gördüm.sizin fikirleriniz nelerdir hangisini tercih etmeliyim.başka birbirlerine karşı artıları eksileri nelerdir fotograf kaliteleri nasıldır bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirm.
hiç bir fikri olan yokmu...
ben bir canon 600d kullanıcısı olarak canon un her modelini nikona tavsiye ederim sanırsam d90 daha mantıklı görünüyor fiyat farkını göz önüne alarak değerlendirin
Nikon D90 ın geç odaklaması fikrinize katılmıyorum.
Eğer düğünlerde profesyonel fotografçılar D90 kullanıyor ve tercih ediyorlarsa geç odaklama yoktur derim. Düğün salonlarında fotograf çeken fotografçılar için saniyelerin bile öndemi vardır. Hiç bir sahneyi kaçırmak istemezler.
Bu nedenle D90 ın ikinci elde alınıp satılması çok kuvvetlidir. Düğün fotografçısı Hayyam'a geldiği zaman D90 dan başkasını sormuyor. Hayyam esnafına ikinci el makina alırmısın? diye sorun. D90 değilse hiç çıkarma derler.
Fotograf kaliteleri ise tartışılır. Nikon'un renk karekteri ile Canon'un ki farklıdır.
bu konuda haklısınız Ercan bey.belkı odaklama ısını ben yapamamıs da olabılırım sonucta tam bılgı sahıbı degılım.pekı sız onerırmısınız d90 ı sızın fıkrınız nedır.
mert kardesım bana 600d nın avantjları ve dezavantajları hakkında kısa bılgı verebılırmısın
Öneririm. Pişman olmazsınız. Yanlız alırsanız 18-105 kit lensiyle birlikte alın derim.
verdiğiniz bilgiler ıcın tesekkur ederım abi son olarak canon 60d ilede d90 nı kıyaslarsak cok bır fark varmıdır yanı aradakı farka 60d degyer mi
canon 60d ile d90 arasında kalsan anlarım ikiside prof giriş seviyesi makinelerdir ama d90 ile 600d kıyaslanmaz
#m.levent' tarafından 02.08.2013 11:25:55 tarihinde düzenlendi.
yarın hayyama gideceğim d90 almaya kararımı verdim.önerebileceğiniz güvenilir bir yer varmıydı.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
177325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
-