Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 - Canon 400d / Hangisi?
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Katıldığımada çok memnun oldum. İsmim Mehmet. Giriş/Amatör seviyesinde hobi ve yarı iş amaçlı fotoğraf konusuyla ilgiliyim.
Doğa, insan ve eski bina resimleri çekmeyi seviyorum. Kaliteli bir makinem olmadığı için pek fazla çalışmam bulunmamakta (malesefki istek olmuyor insanda).
Makinem DFX Kodak. Birde sayılırsa Nokia marka 1.3 MP cep telefonum (Tabiki telefon olayı şaka )
Yaptığım iş ise, firmam için web sitelerinde ve basılı medya olmak üzere (katalog vb.) kullanılacak ürünlerin fotoğraflarını çekmek. 5 yıllık bir kodak ile bu aşırı derecede zaten zor. Ruhumu beslemek ve hobimle ilgilenmek için ise imkansız
.
Bu yüzden bugün bütçemede bakaraktan bir DSLR almaya karar vermiş bulunuyorum artık. Araştırmalarım sonucunda (1 haftadır, yoğun olarak ise aralıksız sabahtan beridir) Canon ve Nikon arasında sıkışmış bulunuyorum . Sitedeki herkes gibi yanılmıyorsam
Çünkü forumu çok fazla okudum ve muammanın devam ettiğini gördüm.
Zorda olsa Nikon D80 ve Canon 400D arasında son 2 makineye kaldım. Artık birini seçmeli ve hemen harekete geçmeliyim.
Siz işi bilen arkadaşlarımdan ricam ise : Hangi gövdeyi seçmeliyim?(Nerelerde kullanacağımı yazdım), Her iki modelde hala aktif olarak üretiliyormu? Önümüzdeki bir kaç yıl beni idare edermi? Aksesuvar ve aparat uyumu açısından hangisi? Görüntü kalitesi açısından? İşlevsellik ve esneklik açısından? vb...
Sorularımı cevaplar ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle...
Bendeki D70 çok eski teknoloj iya 0.5 sanıyede başlıyor çekmeye düğmeyi çevirmemle basmam arasında 0.3 sn derseniz 0.9 sn de foto çekebiliyorsunuz
evet ya..esasında ne acayip gereksiz ayrıntılarla uğraşıyoruz farkında değiliz
Merhabalar.. Bende sizleri yaklaşık 2 haftadır izliyorum.. Makinenin açılış hızı konusu dikkatimi çekti.. Her ne kadar bu sizler için öenemli olmasada benim gibi foto muhabirliği yapanlar açısından çok değerli..
Evet Nikon gerçekten bana göre daha hızlı ve dış mekanlarda iyi performans alabileceğiniz bir makine.. Tercihinizi buna göre yapmanızı öneririm..
Açılış hızı filan bunlar,size farkettirilmeyecek kadar az farklardadır,düşünmeye gerek yok.
Birkaç duyduğum özellikten bahsedeyim
*D80 de çok iyi bir vizör var,fotoğraf çekmesi keyifli
*EOS 400D daha ucuza ve daha kampanyalı bulunabiliyor.
*D80 ele daha çok oturan,sağlamca bir makina.
*D80 de Eos 400D de ilk dSLR alacaklar açısından uygun makineler,yani kullanımı çok da zor değil.
Ben de en yakın zamanda dSLR almak isteyen biri olarak aklımda hiç mi hiç 400D yok,varsa yoksa D80 VE Pentax K10d.Bana bu gövdelerle fotoğraf çekmek daha keyifli gibi geldi.
Koşup alırdım D80 i param olsa.
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/921-1344-1317-950.html
Selam Arkadaşım.
Canon 400D yi aldım. ALır almaz kurcalamaya başladım. Gövdesi büyüklüğü ağırlığı ideal. Flashı çok güçlü ve keskin. Renk tonlamaları harika acaba bilgisayar ekranı ayarlarım mı değişti diye meraklandım Ancak Renkler Canonun kalitesinden geliyordu. Kit Objektifini açıkçası yetersiz buldum daha geniş aralıklı mesela 18-85 -18-125 vs olaBİLİr. Makine de ortamına göre kısa sürede ayar yapabiliyorsun ama yinede makineye tam hakim olmadıkça çok iyi sonuçlar alınamayabilir.
Fiyat 12x138.91 ytl ( 2GB CF Kart ve Tripot hediyeli )
Canon u alabilirsin, bi tavsiyem daha var
Sony A100 + 18-55 ve 28-200 lensle beraber 1900 ytl
Sony ye çok güveniyorum ancak ilk DSLR makinesi olduğu için bir sonraki modelini çıkarmasını ve kendi hatalarını görüp kapamasını beklemek lazım diye düşünüyorum.
Umarım yardımcı olur..
#canbolak' tarafından 30.06.2007 05:46:01 tarihinde düzenlendi.
Bu arada makine ile ilk foto çekimim
üstteki fotoğraf akşam olmak üzere iken çekildi.
sabah ezanı okundu az önce

#canbolak' tarafından 30.06.2007 04:37:59 tarihinde düzenlendi.
Ve sabah oldu. Sabah 5:35 te ki fotoğraf
sabah : 6:05
paylaşmak dileğiyle...
#canbolak' tarafından 30.06.2007 06:10:34 tarihinde düzenlendi.
arkadaslar anladığım kadarıyla bahsi gecen hız auto focusla ilgili,açılışla değil. bi sorum olcek,d80nin her lensle auto focus ozelliği varmı?bide dunesea d80 sana kaça mal oldu öğrenebilirmiyim?
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
153425 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-