Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 - Canon 400d / Hangisi?
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. Katıldığımada çok memnun oldum. İsmim Mehmet. Giriş/Amatör seviyesinde hobi ve yarı iş amaçlı fotoğraf konusuyla ilgiliyim.
Doğa, insan ve eski bina resimleri çekmeyi seviyorum. Kaliteli bir makinem olmadığı için pek fazla çalışmam bulunmamakta (malesefki istek olmuyor insanda).
Makinem DFX Kodak. Birde sayılırsa Nokia marka 1.3 MP cep telefonum (Tabiki telefon olayı şaka )
Yaptığım iş ise, firmam için web sitelerinde ve basılı medya olmak üzere (katalog vb.) kullanılacak ürünlerin fotoğraflarını çekmek. 5 yıllık bir kodak ile bu aşırı derecede zaten zor. Ruhumu beslemek ve hobimle ilgilenmek için ise imkansız
.
Bu yüzden bugün bütçemede bakaraktan bir DSLR almaya karar vermiş bulunuyorum artık. Araştırmalarım sonucunda (1 haftadır, yoğun olarak ise aralıksız sabahtan beridir) Canon ve Nikon arasında sıkışmış bulunuyorum . Sitedeki herkes gibi yanılmıyorsam
Çünkü forumu çok fazla okudum ve muammanın devam ettiğini gördüm.
Zorda olsa Nikon D80 ve Canon 400D arasında son 2 makineye kaldım. Artık birini seçmeli ve hemen harekete geçmeliyim.
Siz işi bilen arkadaşlarımdan ricam ise : Hangi gövdeyi seçmeliyim?(Nerelerde kullanacağımı yazdım), Her iki modelde hala aktif olarak üretiliyormu? Önümüzdeki bir kaç yıl beni idare edermi? Aksesuvar ve aparat uyumu açısından hangisi? Görüntü kalitesi açısından? İşlevsellik ve esneklik açısından? vb...
Sorularımı cevaplar ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle...
Selam Arkadaşım
Bende web sayfaları ile uğraşıyorum ve arada da katalog vs gibi işler yapıyorum. bende şuanda 400d almak üzereyim. Acaba Nikon d80 mi alsam diyede düşündüm ve sana şunlara söyleyebilirim umarım yardımcı olur.
Teknoloji olarak 400d çok daha yeni,
Makinenin açılış hızı, çekim hızı ve fotoğraf kalitesi de oldukça iyiymiş. bir iki haftadır tüm makineleri inceliyorum. Her birinin birbirinden üstün olduğu yanlar var. Ancak meslek, hobi, vs kriterlere göre değişiyor.
Nikon d80 de kalite bir makine elbette, biraz daha ağır oluşu, hızının canon kadar hızlı olmayışı teknolojisinin daha eski olması gibi nedenlerden ötürü. D400 ü seçmeni tavsiye ederim.
Bugun bir canon d400 siparişi veriyorum. Bir iki güne kadar gelir. Sonra yorumlarımı da yazacağım inşallah
#canbolak' tarafından 27.06.2007 13:45:17 tarihinde düzenlendi.
Sizde Selam Sayın canbolak
Başta Teşekkürlerimi sunarım. Konuyu açtığım tarih ve saat itibarinden beridir dört gözle cevap bekliyordum. Gördüğünüz üzere daha siz yazalı dakikalar geçmişken cevap veriyorum
Çünkü bu konu benim için çok önemli. Dün gece biraz daha araştırma yaptım. Gördüğüm üzere belirgin bir özellik olarak sadece 11 Otomatik AF ile öne geçmiş durumda, Canon ise 9 AF noktaya sahip. Ancak kaldıki bu benim için pek bir şey ifade etmiyor çünkü sonuç itibari ile Manuel Focus olayı ile istediklerimi elde edebileceğimi düşünüyorum.
Teknoloji açısından dün gece bende birazcık araştırma yaptım. Gördümki Canon 400D daha yeni çıkmış ve daha yeni teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Fiyat açısından ise Nikon'a göre daha avantajlı.
Bir haber kaynağından edindiğim bilgiye göre ise Atina Olimpiyatları'ndaki kayıtlı fotoğrafçıların %80 (yanılmıyorsam) i EOS sınıfı (Yani Canon) bir makine kullanmış.
Bu yüzden şimdilik gönlüm Canon 400D de diyebilirim.
Fiyat olarak ne kadara aldığını sorarsam umarım kabalık etmiş olmam. (Merak ve pazar araştırması )
Aldıktan sonraki yorumlarını da dört gözle bekliyorum. Yorumların doğrultusunda en geç 1 hafta içerisinde nasip ise bende almayı düşünüyorum...
Saygılar...
dostum, ayni ikileme bende kalmistim ve 400d aldim, gercektende cok yeni bir makina, son teknoloji ama ben su an keske biraz daha bekleyip 20D alsaydim diyorum ama yinede bu makineyle uygun lensi aldigim surece isdtedigim turde fotolar cekebilecegim. Bence 400d yi al, iyi sanslar
selamlar makine konusunda sana tavsiyelerim stüdyomda canon dış çekimlerdede nikon d200 kullanmaktayım.. makine tercihini buna göre yap eger genelde dış çekim yapacaksan nikon derim d80 ihtiyaçlarına cvp verecektir. hatta nikon d70s alsanda olur.. ona göre iyi çekimler....
d80,tabi fiyat farkı onemli degilse..
Merak ettim D80 in teknolojisinin neresi çok eski ?? Gerçekten merak ettim canpolak. Hızı canon kadar degilken hangi hızından bahsediyorsunuz ?
Bende şahsen D80 derim.
Arkadaşlar bu iki makinenin vizor görüntüsü nasıl? Açı olarak? Sanırım Markaya gör4e görüş alanı fark ediyormuş.
evet 400d d80den cok daha yenı bır makına falan degil..
karsılastırma epeyi bir sallama olmus..
Fyat farkı sorun degilse kesinlikle D80 al... D80 in vizor buyuklugu bile tek basına tercih sebebi iken, body buyuklugu ve kaliteside cabası. 400D nin toz engeleme dısında D80 e karsı bir artısı yok. 400D satın alıp satmıs ve D80 le defalarca cekim yapmıs biris olarak, D80 derim, üstelik fanatik bir Canoncu olarak bunu söylüyorum. 400D için CMOS tur noise performası iyidir deler kesinlikle katılmıyorum. Spot metering bulunmaması en basit compactlarda bile varken 400D için yeteri kadar itici. D80 kesinlikle 400D den bir gömlek üsütün bir makina
#mbsahan' tarafından 29.06.2007 18:57:32 tarihinde düzenlendi.
blogcini evet 400d iyi bir makinadır
lakin d80 den teknoloji olarak daha yeni derken neyi kast ediyorsun...
canbolak ise 400D kadar hızlı değil demiş D80 için...ne hızı arkadaşlar bu açılış hızı felam mı...
bu bilgileri nerden edindiniz bilmiyorum ama...D80 ni kullanan biri olarak...pek bi şaşırdım...eski makinamda 350D idi...400D nin iki yada üç özellik eksik olanı...
ikisinide iyi bilen biri olarak...D80 derim...
vizöründen bakınca zaten fark anlaşılır
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
152825 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-